"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чужди медии за ареста за "бруталното убийство, потресло Европа"
11 окт 2018 16:15, Елка Василева
261
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!
Снимка: Reuters

Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

"Вашингтон пост" припомня, че бруталното престъпление в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството първоначално бе възприето като отмъщение заради разкриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама разследващи журналисти, напомня изданието.

След като привежда данни за заподозрения и цитира изказвания на български официални лица от вчера, "Вашингтон пост" подчертава, че веднага след вестта за престъплението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че престъпленията срещу жени са обичайни за страната.

Още по темата

По-рано тази година правителството отказа да ратифицира Истанбулската конвенция (инициатива на Съвета на Европа да противодействие и предотвратяване на насилието срещу жени), след като българският Конституционен съд постанови, че конвенцията противоречи на основния закон на България, пише вестникът.

"Вашингтон пост" подчертава, че документът е ратифициран от 33 други европейски държави и цитира изявление на българския клон на Асоциацията на европейските журналисти, че щом конвенцията няма да е валидна в България, трябва да се направи "задълбочен анализ на проблема с насилието срещу жени".

"Тайм" също информира за ареста в Германия и развитието на разследването, а "Гардиън" припомня, че отначало се е смятало, че Маринова е убита заради работата си като журналист, тъй като последното й предаване е включвало интервю с двама разследващи журналисти, които са проучвали корупция на високо ниво.

Лондонският вестник цитира българския премиер Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани "чудовищни неща" и че България не заслужава да бъде охулвана така.

"Дейли телеграф" цитира главния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този етап не може да се каже дали убийството на Маринова е свързано с работата й като журналист и че от събраните досега доказателства личи, че нападателят е действал спонтанно и със сексуални мотиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Държава , на която президента опипва жените и прави мръснишки коментари за тях, включително за собствената си дъщеря , държава , в която върховните съдии са участватвали в групово изнасилване , такава държава няма право да раздава акъл и присъди за малтретиране на жени.
184
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста са нагли от вашингтопоуст- де оправете си масовите убийства на непълнолетни и затворете концлагера Гуантанамо за безсрочно задържане и мъчения, пък после давайте акъл на другите!
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук не става въпрос законфликт Русия -- сащ .Сащ са в конфликт с 99%от държавите по света ,а с една част от тях сав открити военни действия .Става въпрос за конфликтаБългария -- сащ , койтопостепенно назрява тъйкато в една компрадорскапартийка герп били решиличе трябва да имаме "стратегическосътрудничество " със сащ .
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашингтон пост е от същатадържава , където президентъттайно е разрешил на извънземнида правят експерименти с хора ,срещу някакви технологии .И тези технологии оставатзасекретени за малък елит ,а населението духа супата .И този *** ни критикува-- направо е чудовищно !
181
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече уважавам Комсомольская газетаотколкото вашингтон пост . Всъщностпоследния не го уважавам изобщопонеже там всичко е лицемерие илъжи . Но повече няма да пиша понеже много бързо ще ме изтрият .
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това , че Германия ни почитала , акое вярно де , някакво конкурентнопредимство ли е ? Много е смешнои наивно .
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо САЩ не подпишат конвенцията? А защо там има най много масови убийства? Ай сиктер.
178
2
 
12
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
А в САЩ е много безопасно... никой не се заключва, не носи оръжие. Няма серийни убийци, откачалки, които стрелят в класни стаи.... Изобщо, пълна идилия.
177
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е в тивкената губерния
176
1
 
7
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Как мъж ,пиян и дрогиран , успява да си сложи кондом изнасилвайки жена?!Не е наред нещо ?!Та то е смешно !!
175
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми харесва, че някои елементи в коментарите отново се връщат към конфликта САЩ срещу Русия. Тук става въпрос за смазването на съпротивата на българина срещу дегенериралата содомистка идеология - българско срещу не-българско.А най-жалкото е, че използват смъртта на Виктория като поредния троянски кон за извратената си конвенция.
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ще насилваме деца и жени? Време е съдиите в България да започнат да издават сериозни присъди щом става дума за насилие над жени и деца!!!Разберете! Не може да се нараняват или убиват. Трябва мерки и обучения в гетата. Пускайте по медиите информация за всеки насилник. Да му видим лицето. Искаме да видим родата на насилниците. Време да защитим децата и жените в България
173
5
 
18
 
! Отговори
играч преди 5 години
да бе в България престъпленията срещу жени били обичайни, а в САЩ само ги насилват сексуално-цял Холивуд се тресе от секс скандали, или там свирките не се приемат за насилие...
172
1
 
15
 
! Отговори
До 152 преди 5 години
Ми не, не това дразни, а че ползват трагедията да си пробутат отново гнусната конвенция/-виждате ли какво стана като не приехте конвенцията ни. Особено пък имало много жени жертви. Ни сме в дъното нс класацията по престъпления над жени, начело са точно джендърските държава, които са радетили на това безумие ИК- Швеция, Дания, т.н.
171
1
 
9
 
! Отговори
Хюго Бос преди 5 години
Либералофашистите пак ли ще използват трагедията да си пробутват конвенцията за джендърите?! Малко закъсняха с набиването на канчетата и поредните лъжи..
170
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Защо така се извъртяха нещата,все едно сме имали опит за преврат на правителството? Защо нито един политик не излезе и обясни, че става въпрос за убийство, но не политическо( както някои лумпели се опитаха да напишат), или посегателство срещу свободата на словото( нали всички говорят, че не жена, а журналистка е убита)?Докога ще говорим с недомлъвки и рецензии, за ставащото в нашата страна? Защото неправилно поднесената информация, води и до неправилни изводи, нали?
169
0
 
11
 
! Отговори
Толерантност преди 5 години
Не знам какви причини имате да ни съдите за толерантност, след като имаме ***-ПEДEPАСТ, супер звезда-милионер в нашата държава.Говоря за българския Сиско - Азиско.
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сами се убивамеГерманците знаят, че сме тарикати и гърците само искат да приличат на нас. За това бяхме заедно през Втората Световна Война. Ще сме заедно и през Третата.Българин глава пред САЩ, РАСИЯ и ТУРЦИЯ не скланя! Защото всеки българин е велика сила сам по себе си!Горда Стара Планина! До ней Дунава синей!
167
5
 
12
 
! Отговори
Сами се убиваме преди 5 години
Ей сънародници , България е била и ще бъде , ако че сега минаваме през труден период.Само преди сто и дватридесет години сме били 1,5милиона , а сега ревете за 6 милиона.Няма друга страна в Европа , която да е запазила името си до днес.Няма по мачкана страна , която да оцелява до днес.Няма друга държава с генерал , като Иван Колев и без превзето знаме.Няма друга страна в Европа , която Германия да почита и с гордост да изучава.Само немците ни признават за по стар народ от гръцкия.
166
8
 
2
 
! Отговори
ОПГ ГЕРБ преди 5 години
Народе, смирете главица! Нямате пари за бунт.