G.P. Group се отказа от договора за тунел "Железница"

Това е в полза на обществения интерес, заявяват от компанията
12 окт 2018 18:40, Красимир Ангелов
34
G.P. Group се отказа от договора за тунел "Железница"
Снимка: Булфото, архив

"Ръководството на "Джи Пи Груп" е категорично, че в така манипулираната медийна обстановка през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации, е достойно в името на бранда "Джи Пи Груп" да депозираме пред Aгенция "Пътна инфраструктура" отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница", се чете в официална позиция на компанията, разпространена до медиите.

Още по темата
"Същото е в полза на обществения интерес от предотвратяване на огромните загуби на държавния бюджет и в подкрепа на пътната безопасност", отчитат още от ръководството на дружеството.

В своето становище, ръководството на "Джи Пи Груп" заявява категорично, че през всички години компанията е работила, съобразявайки се със законовите разпоредби и винаги е отчитала обществения интерес.

"Във връзка със започналите проверки, засиления обществен фокус и познавайки в детайли инвестиционния проект за доизграждане на АМ "Струма", в частност изграждането на тунел Железница, за който проект бяхме избрани за изпълнител вследствие проведената открита процедура по реда на ЗОП, осъзнаваме, че има реална опасност от неспазване на графика за изпълнение на проекта, което създава риск от загуба на средства", се отбелязва в позицията.

Това ще наложи започнатите отсечки да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възстановена предоставената безвъзмездна финансова помощ за изграждане на "Автомагистрала "Струма", финансирана от ОП "Транспорт 2007-2013 г.".

Забавата в изграждането на посочените участъци на АМ "Струма" е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени. Според официалната статистика през последните 5 години този пътен участък си е извоювал печалната слава на най-кървавото трасе в страната ни, посочват още от ръководството на дружеството.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми да извади "Джи Пи груп" от проектите с европейско или държавно финансиране.

"Единствените ми претенции към строителните компании са били качество и срок на изпълнение", отсече Борисов.

Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство по сигнали за дейността на строителната компания. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на фирмата заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Борисов, докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
dO 31 преди 5 години
,,kакво ще проверяват тия от ОЛАФ?"Ще вземат наготово откраднатите от народа пари на Баце.
29
0
 
15
 
! Отговори
МОТОРИСТ преди 5 години
Сега поръчките отиват при "Виа Конструкт Груп" ЕООД- другата им фирма.
28
3
 
5
 
! Отговори
До анонимен 29 преди 5 години
Какво ще проверяват тия от ОЛАФ?И ДАЛИ ще проверяват безпристрастно?
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Идвааат от ОЛАФ - Европейската служба за борба с измамите другия месец.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Ами държавата ги връща и после тя трябра да си ги търси от фирмата изпълнител, ама дали ще ги търси или ще ги покрие с държавни средства, това е друг въпрос.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като прочета,че частна фирма се се загрижила за общественият интерес,а не за личният веднага се сещам за господарите на лъжата.Другаде е за ключа за бараката.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ккво тунели, какви пет лева? Такива *** фитни трябва да бъдат съдени и осъдени, а не да бъдат обидени куку дреши скапани! Е няма държава! Няма никаква държава и държавност!
23
0
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 5 години
Кой да ги връща -НИЕ ли!Да не би НИЕ ДА СМЕ ГИ ОТКРАДНАЛИ!!!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а всичко правиха GP GroupТо друг бг фирма може ли хората стандарт имат.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12Тунела може и кака Гинка да го направи, схемата е същата...
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Схемата е ясна сега фирма близка до GP Group ще взима поръчките за пред държавата и ще наема GP Group за подизпълнител . Така направи Златев с ремонта в рафинерията за над 1.5 милярда $ ... сложиха италянци за пред държавата а всичко правиха GP Group
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Именно, смяна на фирмата, подставени лица и пак отначало, едни и същи, години наред, годиниии...
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее като не е тая друга негова....разплакахме се от мъка
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ляво тук значи някаква си фирма.....Има толкова много фирми които да я заменят.И всички те ще си платят същият рушвет както и G.P. Group.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отказват се докато не си сменят името на фирмата...
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14В голяма заблуда си, с нищо не се разправя Бойко, просто другия месец идват на проверка представители от ОЛАФ да проконтролират ка се харчат Европейските средства! Бойко театър разиграва, до сега се правеше на ни чул, ни видял. Сега се уплашиха афераджиите, да видим ще връщаме ли пари на Европа заради корупционните практики на шепа съмнителни бизнесмени, получаващи перманентно дэржавните поръчки с помощта на управляващите вече 10 години!
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма фирма и отделен човек които да не бъдат пожертвани в името на Царят Слънце.
13
1
 
19
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Хм, че то има ли изобщо читави български фирми към които да няма съмнение?!
12
1
 
39
 
! Отговори
Д. Димитров преди 5 години
Ето така се разправя Боко с непослушните фирми.... Медийна и държавна бухалка в действие! Е няма такава прогнила държава... Не казвам че Gp Group са света вода ненапита и не си го заслужават, но се погнусявам от начина за разправа. Интересно сега коя фирма на дебелия ще спечели тунела... Трябва ни нов 9-ти септември за да се рестартира ме! До кога?
11
1
 
30
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Хахаха- хахахах. Чак пуснах сълза. Толкова много хора са загрижени за нас хората.