Липсващата демографска политика: 20 хил. бебета по-малко за 5 г.!

На места в болниците се правят до 70% секцио, когато трябва да е 20%
12 окт 2018 20:11,
113

Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост.

"Това е един често срещан случай, където е неясно как е лекувано детето и майката има претенции към лекуващите. Не е ясно кой е изписал това дете, в какво състояние е било и как изобщо е протекло това родоразрешение", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов.

Още по темата

Според него е нарушен един принцип за изписване. Не може да се пише за лекуващ лекар, който не е бил там, но това е честа практика. По този начин се размива отговорността. По неговите думи дори не се разбира със секцио или нормално е родено бебето.

"Трябва да има секцио в България не повече от 20%. В някои лечебни заведения достига до 70%, то е в пъти повече", заяви Таушанов.

Той беше категоричен, че всяко раждане може да бъде опасно, когато не е проследена бременността.

"Преди 5 години имаше 75 хиляди деца, сега се раждат 55 хиляди. Демографската политика я няма. Това е целият проблем", настоя Пламен Таушанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
8
 
! Отговори
БГ политик преди 5 години
Бе какви бебета, бе! Каква демографска политика! Важното е в poмcката махала в Русе да е спокойно.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България политиците провеждат политика единствено за себе си -увеличават си заплатите отпуските ,бонусите които си раздават .Няма икономика как искате да има демографска политика
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има демографка криза защото пребоядисаните от комунисти на социалисти направиха криминалния преход към демокрация ,а на тях българи не им трябват.Трябват им гласоподаватели които успешно си размножават от внесените от бай им Тошо 350 000 от съседни държави "роми".
83
1
 
15
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
А колко повече са ромските бебета през тези 5 години!?
82
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите изчезват! Логичен финал на 30 години "демократично" управление където се борим само за правата на роми гейове и т.н. и все не остават пари за нормалното българско семейство което освен че трябва да гледа деца трябва да плаща пенсий и социални помощи на ром/телк кастата...
81
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръжте 1200 евро квадрата панел в обеля 2 и люлин едно, знам, че има логика!
80
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една от мерките е,че трябва да се спрат рекламите на презервативи
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТъпиПълни глупости ...Имаше само преди два дни статия за Германия, че милиони източноевропейци работят там.Поляци, чехи, словаци, румънци.Имаше и статия за Румъния , че всеки ден 500 румънци напускат страната си. Всеки ден.
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
wc-то на европа умира до 20 години няма *** няма да го има на никоя карта.Малката индия хаха
77
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦА Е ЕДНА ОТ НАЙ НЕБЛАГОДАРНИТЕ РАБОТИ НА ТОЗИ СВЯТ!
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немам пари за катък Веселина, а пък за вас не знам.
75
1
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До бай Ганяхората/обществото не са дорасли за демокрация! демокрация има в западните общества, но в изток няма по обективни причини! ББ не ми се вижда да е диктатор или тиранин! Самия той е управляван - вж. слугинското му поведение пред истински диктатори /без да посочвам/!
74
1
 
9
 
! Отговори
бай Ганя преди 5 години
демокрацията е голямо нещо
73
0
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 77 АнонименКогато Шудрите /по индийската кастова система / са на власт всички останали касти са под него. Шудрите/слуги са маргинали те не създават нищо, а само консумират, не преумножават ако парите са в тях, а харчат - веселба, папане, пиене и с****!
72
7
 
39
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Дните на днешният българският етнос са преброени но нека не се притесняваме древните гърци са били доста по различни от днешните гърци. Идеята ми ,че със течение на времето доста етноси и народи са изгубили своят първоначален вид и са се променили визуално (генетически). Ние сме наред... И след 200 години пак ще има българи но как ще изглеждат и на какъв език ще говорят това е друг въпрос вече !
71
5
 
24
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
По добре е да има по малко работещи в България за да не се вдигне заплатите и безплатните привилегии на депутатите .За съжаление младите продължават да бягат от БГ и то благодарение на скапаната политика .Вижте Словения ,Чехия са 100 пъти по напред от нас и никой не напуска страната .Турско робство в БГ е била грабена , Царско време не знам , Комунистическо време БГ е била грабена и сега 29 години Мутренска Демокрация БГ пак е грабена .
70
6
 
29
 
! Отговори
179 преди 5 години
Не знам какви българчета се раждат в чужбина ,като всяка 2ра българка там е женена за чужденец. За мен тези деца са по- малко българи от ромите и турците
69
3
 
34
 
! Отговори
Стрънжата преди 5 години
А какава е успешната политика на ГЕРБ ??? В кой сектор ???? Освен к.о.рупцията? И тотален рекет ?
68
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал съм.Когато видиш ром програмист, банкер или физик... Главният ИТ на голяма наша банка с години беше индиец. Отделно, че самите наши роми са на разни там техни си фамилии ли, що ли. Ама имат едно общо нещо - дори да са богати, това да правят държава грам не ги интересува. Уреждат гласовете на нашите политици и си прибират процента - това им стига.
67
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов , българите в чужбина ти благодарим , че ни показа верния път !