Липсващата демографска политика: 20 хил. бебета по-малко за 5 г.!

На места в болниците се правят до 70% секцио, когато трябва да е 20%
12 окт 2018 20:11,
113

Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост.

"Това е един често срещан случай, където е неясно как е лекувано детето и майката има претенции към лекуващите. Не е ясно кой е изписал това дете, в какво състояние е било и как изобщо е протекло това родоразрешение", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов.

Още по темата

Според него е нарушен един принцип за изписване. Не може да се пише за лекуващ лекар, който не е бил там, но това е честа практика. По този начин се размива отговорността. По неговите думи дори не се разбира със секцио или нормално е родено бебето.

"Трябва да има секцио в България не повече от 20%. В някои лечебни заведения достига до 70%, то е в пъти повече", заяви Таушанов.

Той беше категоричен, че всяко раждане може да бъде опасно, когато не е проследена бременността.

"Преди 5 години имаше 75 хиляди деца, сега се раждат 55 хиляди. Демографската политика я няма. Това е целият проблем", настоя Пламен Таушанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква Индия бе човече...Нашите роми в Индия са били парии...Индия все пак има традиции, литература, култура, философия, кухня ако щеш, в момента имат ред достижения, все още. Къде ги слагаш там нашите?
65
4
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
А Индия???Там какви са?Ариици ли?И сега лилавитe в прокажената ни територия са много...
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личностите, които са читави и такива като тях са гръбнакът на всяко здраво общество, в България са безпогрешно разпознавани като вредители и безжалостно атакувани от целия "организъм"!Нормалните хора нямат място в тази болна среда.Единственото, което им остава е да се евакуират.
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милата ни Родина е "държава", в която единственият вариант за прогрес (ако мама и тате не са крали на богато) е да си чутовно пpocт и невероятно алчен мошеник, който безпогрешно определя кой е силният, за да му се подмазва и кой е слабият, за да го гази!Никога на тази територия не се е давал справедлив шанс за развитие на интелигентния, нормален човек и никога не е бил презиран тинякът!Ако сте нормални, просто бягайте, бягайте за да спасите себе си и своите семейства!
62
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастите озъбиха България, на кой му е до деца. Те себе си не могат да изхранват с 600 лева.
61
2
 
25
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
За българите средата на живеене не е нормална /оценъчно/, камо ли за отглеждане и възпитание на поколение! За ромите е друго!
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата чисто ромска държава в ЕС ще е България ... въпрос на време !Кога ромите са имали държава бе човек? Усетят ли, че тука трябва да полагат усилия за нещо - забрави. Те са номади, не са някакъв държавотворящ народ. Или ще се изнесат, или ще почнат да муфтят дошлите тука.
59
2
 
21
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Стига вече с тази демографска криза!Няма липсващи бебета,просто са в други държави,където детските са по 190 ? за първо и второ дете,а следващите по 200? !
58
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата чисто ромска държава в ЕС ще е България ... въпрос на време !
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не е идеално лоша, ама нормалният човек се стреми към по-добро. В държава, в която управляващ политик обикаля масите в ресторант и събира пари, съпроводен от ромски оркестър... Какво да ви кажа, нещата не изглежда да се подобрят рязко скоро :)
56
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най-големият майтап е, че ромите също се изнасят. Както казваше един навремето: "Докато в селото има роми, значи има нещо за крадене, има някакъв живот и гепене за тях. Тръгнат ли си и те - или са се събрали и са ги изгонили, или не е останало нищо за крадене".Не гледам много да ги гоним, та явно е второто.
55
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нашите земи са минали много човешки вълни. Какво като се затрием, ще дойдат други. Тук е добре да се живее и вечно ще има хора. Много, или малко ще има. Даже да се затрием и временно да има много малко хора ще стане още по-добре. Още по-хубаво за живот ще стане. Не ревете че намаляваме, колкото и малко да останем е в плюс за природата.
54
1
 
20
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До АнонименВ България нито едно. Ако започна да разказвам за двете връзки, които имах и за това какво представляват представителките на нежния пол, особено на по-младото поколение, рискувам да ми бъдат изтрити коментарите.Това, което мога да кажа, ще засегне лично много хора.Който иска, да си припомни Бай ***!
53
1
 
25
 
! Отговори
бул преди 5 години
На 31 съм, взимам близо 3 бона заплата, но нямам засега абсолютно никакво желание да правя деца в тази държава и с тези жени тук. Не сме сред най-лошите държави за живеене, нито хората са сред най-лошите, но за свестните и възпитани хора тази държава и народа му в нея всичко изглежда счупено (BROKEN).
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Munchen_DEТи колко деца имаш?Сериозен въпрос.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТърговецВикаш народа да гласува за техноимпексова и за ташко голата вода, а?
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен56И ти като не си в България колко деца имаш?Да не се окаже, че не България ти е виновнаами ти по принцип си си ялов?
49
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да родиш дете в Кочинистан .. означава да го обречеш на ужаси и мизерия ... та да дойде ден - да ви повикат , че някой Северин го е затрил!Закривай!
48
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До някакьв си!Герб ли ти казват да не правиш деца бе, ама нали си ресторанско момче и си свикнал на теб да ти е добре а не да си имаш детенце, инак ще треба и на него да отделиш от залька си! И за туй стойте си у крьчмата алкохолици и не се обаждайте понеже темата е много чуствителна!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това не е важно че бг-тата ги мтрзи да правят и гледат бебетаважното е че Северин ще го екстрадират оит Германия и тълпата ще го линчува и ще бъде предоволна !