МП официално: Връщат ни Северин, но другата седмица

Този следобед е получено официално съгласие от немска страна
12 окт 2018 18:50, Красимир Ангелов
93
МП официално: Връщат ни Северин, но другата седмица
Снимка: Facebook

Германия ще ни предаде обвиненият в убийството на журналистката Виктория Маринова 21-годишен Северин Красимиров, съобщиха официално от Министерството на правосъдието.

Още по темата
От там допълват, че този следобед в Министерството е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин.

Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и Прокуратурата на Република България.

Към настоящия момент, с активните действия на компетентните органи на двете държави, тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица, съобщават от правосъдното министерство.

Както Dnes.bg съобщи по-рано, решението на съда в Целе за екстрадирането на Северин Красимиров вече е предадено на България. Прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратара в германския град заяви, че младият мъж е признал частично вината си за убийството на Виктория Маринова.

Пред германския съд той е казал, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и да я убива, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

"Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството", заяви още германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари