На хемодиализа и без бъбреци някога, а днес: Щастлив, здрав и с деца

Историята на Росен Иванов, разказана от Bulgaria ON AIR
12 окт 2018 19:37, Джесика Вълчева
10

4830 гледания   |  Още видео

Когато получиш удар от съдбата и тежка диагноза, лесно би било да се откажеш да се бориш. Особено когато си на прага на смъртта, нали?

Преди 13 години Росен Иванов разбира, че двата му бъбрека не работят. Днес, вече на 32 години и с две прекрасни деца, мъжът си спомня за борбата, която в неговия случай завършва с щастлив край. 

Всичко започнало, когато мъжът бил още момче – на 18 години. Само няколко дни след рождения си ден Росен бил приет в болницата. Трябвало да направи избор – да се примири със съдбата или да се бори за живота си. Бил включен на хемодиализа, но изходът бил само един – трансплантация.

Неговият ангел-хранител се оказала майка му, която безвъзмездно и без капка колебание предложила собствения си бъбрек – част от нея, за да може синът и да живее.

"Виждах колко е тежко на родителите ми, на близките ми... Стараех се да не показвам на мен колко ми е тежко. Така се съхраних да не падам духом, да вярвам, че нещата ще се случат и те се случиха", разказва Росен пред Bulgaria ON AIR.

Процедурата не се проточила дълго и така само след 8 месеца на хемодиализа, Росен получил своя бъбрек, получил своя шанс за живот. Единственият начин да се отблагодари за огромния жест на майка си е да продължи да живее.

Завършва висшето си образование и остава да работи в университета, в който защитава и докторантура.

Преди 3 години животът му придобива пълен смисъл, когато на бял свят се появява първият му син, а малко по-късно щастието е още по-пълно, когато се ражда и второто му дете. 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 месеца
Мразя телешкия ентусиазъм с който се пише за трансплантирани и "победили" рака.
А малко по скромно, по тихо и да им дава господ повече години.
8
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 6 месеца
До Милена Георгиева
Време е да си гледаш здравето, да се радваш на живота си и да следиш как функционира бъбрека. И да, няма лошо да се оглеждаш за нов - за всеки случай. Наистина зависи от много неща. Познавах човек, който премина 25-те години. Пиеше билки и постоянно си следеше състоянието.
7
1
 
2
 
! Отговори
Милена Георгиева преди 6 месеца
До Анонимен- съгласна съм с теб.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Милена Георгиева

С моите скромни познания по Биология, не мисля ,че е така. Всичко зависи (според мен) от гена на донора и от живота, който си водила след трансплантацията.
5
1
 
2
 
! Отговори
Милена Георгиева преди 6 месеца
До Радвам се за човека - значи ми е време да търся нов. Така ли?
4
1
 
5
 
! Отговори
Милена Георгиева преди 6 месеца
Радвам се на такива новини. Това ми дава вяра, че не само при мен е така успешна трансплантацията - ще станат 24 години на 26.10.2018
3
3
 
4
 
! Отговори
Радвам се за човека преди 6 месеца
Още по-хубаво е, че има и деца. Може би едно от тях ще има съвместимост, за да дари бъбрек за следващата трансплантация. И преди да сте ме оплюли, да напомня, че животът на трансплантираният бъбрек е около 25 години. После е време за нов.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
не случайно хисарския поп има песен за майчиното сърце.
Браво на жената!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хубава новина!