След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...

Призова властите да опазят етническия мир в ромските гета
12 окт 2018 13:45,
88
След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...
Снимка: архив, Булфото

Първоначалните критични реакции на чуждите политици за убийството на Виктория Миринова показват отношение към България и трябва да се положат усилия, за да се изчисти имиджът на страната ни, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Веднага след като се разбра, че е нападната Виктория, коментарите зад граница бяха насочени основно към това, че в България се убиват журналисти.

Още по темата

След като стана ясно, че нападението е извършено от 21-годишния Северин Красимиров и най-вероятно няма никаква връзка с професията на убитата, премиерът Бойко Борисов събра посланиците на страните от ЕС, за да ги информира за случилото се, но чуждите дипломати запазиха мълчание.

Според Нинова, която отказа да коментира дали реакциите са били преувеличени, важно било, че са били масови.

"За мен по-скоро трябва да има тук при нас равносметка, анализ, разговор защо се случи това. Отговорът е недоверие от българските граждани към институциите, може би и недоверие отвън към справянето с проблемите", допълни соцлидерката.

А по повод на страха на ромите от квартал "Тракция" в Русе, където група от 15-20 мотористи нахлу снощи, Нинова призова политиците да положат максимални усилия, за да не се допуска етническо напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корконделата защо е забравила, че точно нейната партия организира убийството на журналиста Георги Марков, а сега се възмущава защо другите държави реагират подозрително към България !
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нео комунистите от ГЕРБ са по-страшни и от Комунистите от 20 век. Те не признават Конституцията, Народното събрание ( НС) Законите в България, Решенията на Конституционния съд и съдилищата, дори неудобните за тях гласувания в НС се прегласуват отново и отново...Единствен и върховен закон за Групировката ГЕРБ са хрумванията на боса им Боко Борисов, които много често се променят диаметрално противоположно. Бог да Пази България !!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етническото напрежение у нас е факт и това, че политиците си заравят като жерафи главите в пясъка показва само голите им алчни дирници.Защото единствената им цел на всички е да властват дори с цената да затрият България от картата на света.Анатема за всички.
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Джуджанка GРумен Радев е най-достояния БГ-президент!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжуджанкаG
32
6
 
5
 
! Отговори
Пищака преди 5 години
Др.Нинова, какво ще им обясняваш на тия гумени глави, дето докараха България до просяшка тояга, а системата им за национална сигурност никаква я няма :( Навремето преди т.н. демокрация не оставаше престъпление неразкрито, а то и зверски престъпления нямаше, защото всички работеха, народът беше щастлив, за да дойдат тези мекерета дето ни опрапастиха :( Повече няма да говоря, защото повечето ще ме изкарат бивш комунист, а аз съм си бил винаги безпартиен!
31
2
 
8
 
! Отговори
ДжуджанкаG преди 5 години
До АнонименОчакваме включване на фатмаков от президентството и той да по плюе малко-----------------------------Не може, той сега с Деса репетират реверанси за кралицата. Там плюенето по пода е забранено.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Zasto bulgarite ne si vihriat taka svrahenergichno biasno fantasiite, kakto v tasi situacia, za gradivna rabota v tiahnata krasiva bulgaria, da si izchistiat koritata na rekite naprimer, da si izchistiat iasovirite, da si napraviat gazovo parno otoplenie na selata, da si obrasnat tranite, suhite trevi i kloni ot patnite tabeli i patnite banketi?!.......?!
29
0
 
15
 
! Отговори
На Нинова не и дреме преди 5 години
За България и БългаритеЩе си кара старините в Маями при синчето
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази се разревала за изберателите си от ромски произход, както сигурно и за завряния зет, а за българите нещо няма ли или следват любимците от ДПС
27
0
 
11
 
! Отговори
Жалкото е че преди 5 години
Ако *** иде да тича и в храстите дебне син малцинствен субект , субектът ще се откаже да я изнасили и ще повърне с отвращение ...
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме включване на фатмаков от президентството и той да по плюе малко, ей тъй за спорта!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етническия мир.............така ли??Колко работещи бедни българи има, за да могат ***-роми да живеят на помощи????Много сте ***, прости и елементарни.............прав е оня професор за 80-те %!!!
24
1
 
15
 
! Отговори
За 24 преди 5 години
Опечалена ли?!Таз уфсъ от такива гадни случай се храниТрупа политически активи свинята
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg deputati triabva da naznachim na dogovori za pochasova rabota v bg darjavnite medii za meteoprognozite...bez nikakav smisal e rabotata im v ns....tova prikazvane v ns mogat da go praviat dosta po-dobre i po-zabavno chalgamuzikantite i manekenkite...pri tova sa normalni emocionalni kreativni hora...
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите вече убиват безнаказано..............още ги търпете и ги хранете!!!Добър ден, селяни прости!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цацата да не спиНяма сини, няма червени.................с Цацаров нищо няма да стане..............той е масон в една и съща ложа с Гергов и Първанов!!!Всички политици след 1989 г. са виновни за разрухата в България!!ГЕРБ също....................10 години на власт................резултатите са трагични!!!
20
2
 
14
 
! Отговори
Браво преди 5 години
На българската и немска полиция !Заковаха го за три дни За жалост на леви и десни *** обясняващи ужасни небивалици, но за сметка на това много пък разпалено.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има неопровержими доказателства че убиецът е ромчето - доживотна присъда без право на обжалване или поредната амнистия за "добро поведение" след време!Ако пък власта се опитва да замаже случая поради некомпетентност или умишлено прикривайки Някой - тежко ни!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това опозиция ли е..............вместо да иска оставки на виновните................приказки за етнически мир...................май ГЕРБ и БСП ще излезнат партии-близнаци!!!