След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...

Призова властите да опазят етническия мир в ромските гета
12 окт 2018 13:45,
88
След истерията в Русе: Нинова иска разговор, равносметка...
Снимка: архив, Булфото

Първоначалните критични реакции на чуждите политици за убийството на Виктория Миринова показват отношение към България и трябва да се положат усилия, за да се изчисти имиджът на страната ни, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Веднага след като се разбра, че е нападната Виктория, коментарите зад граница бяха насочени основно към това, че в България се убиват журналисти.

Още по темата

След като стана ясно, че нападението е извършено от 21-годишния Северин Красимиров и най-вероятно няма никаква връзка с професията на убитата, премиерът Бойко Борисов събра посланиците на страните от ЕС, за да ги информира за случилото се, но чуждите дипломати запазиха мълчание.

Според Нинова, която отказа да коментира дали реакциите са били преувеличени, важно било, че са били масови.

"За мен по-скоро трябва да има тук при нас равносметка, анализ, разговор защо се случи това. Отговорът е недоверие от българските граждани към институциите, може би и недоверие отвън към справянето с проблемите", допълни соцлидерката.

А по повод на страха на ромите от квартал "Тракция" в Русе, където група от 15-20 мотористи нахлу снощи, Нинова призова политиците да положат максимални усилия, за да не се допуска етническо напрежение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 5 години
До ognyanzТи да прочете някъде в моя коментар да говоря за "оклеветяване на правителство" или за "някой жител на Банкя"?Писах за оклеветяване на държавата, *** смотано!
76
5
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Герберските *** пак са напълнили коментарите с п'ростоии. Защитавала Корнелия Нинова ромския етнос, защото те гласували за БСП. Хайде де. За кого гласуват от ромските махали, я вижте резултатите от последните избори. А Цецо вече готви суджука за следващите. Ето например Георги Гергов получава 4.3 милиона лева от държавата за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна. Но той е нужен на Бойко за да може с тези пари и с 50 човека около него да мъти водата в БСП. Идват избори.
75
1
 
5
 
! Отговори
до там стигна преди 5 години
Разказват че Нинова започнала да прави кросчета по разни самотни пътечки.Тя не би се дърпала. Де да и излезе късмета, ама хората ги е страх и бягат.
74
1
 
7
 
! Отговори
зян преди 5 години
*** не успя да извлече дивиденти и от това убийство.Не и вярват хората и това е!Страх ги е какво ще стане ако ППО дойде на власт.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ns preliva otchumavih ora...
72
0
 
9
 
! Отговори
НРБ преди 5 години
Всички политици и техните кафяви любимци вън от България!!! Не трийте коментарите!!
71
2
 
7
 
! Отговори
много шумно стана преди 5 години
От цялата история и вълна от статии не разбрах: по кое време е станало убийството какво е правела журналистката там това обичайно място ли е или вероятно се е срещала с информатор по работаОт цялата работа разбрах че ако си журналист и те убият цялото общество носи колективна вина. Другите кучета ги яли.
70
6
 
16
 
! Отговори
боже! преди 5 години
Боже обери си версиите! Кой се загрижил за доброто име на България.Този случай трябва да бъде вписан със златни букви в лицемерната история на БСП.
69
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРКАТА ША КАНИ ПАК ДА ХОДЯТ НА ВЪН ДА СЕ РАЗБЕРАТ КАТО МЪЖОВЕ.
68
9
 
26
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Както виждаш Нинова основно е притеснена от сигурността на ромите. Какви ГЕРБ те гонят. Всички знаем електората на комунистическата и*мет какъв е.
67
6
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
До Анонимен 70Така е , прав си, БСП започнаха да унищожават България..............заедно с турската партия ДПС...................ГЕРБ продължиха, с още по-голяма агресия.............ами те и двете партии са производни на БКП-то!!Бившите комунисти станаха бизнесмени и най-големи евро-атлантици..........лицемерните гадини!!!
66
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 68 преди 5 години
Любимия етнос в момента е на ГЕРБ, преди беше на БСП.Три мандата ГЕРБ се възползват от услугите на този етнос.
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази оффца си вре гагата навсякъде, ама оффцо нали твоята партия започна с унищожението на България, ГЕРБ просто довършва започнатото от БСП.
64
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Нинова единствената грижа отново е защита на любимият на БСП е.тнос : ромите. Все пак са им основният електорат.
63
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименСмъртната присъда е добро решение на проблема при рецидивисти с повече от едно убийство,а евентуално и с множество престъпления,за които по принцип не е предвидено тежко наказание.Примерно рецидивист с 20-30 кражби на коли(или какво да е).Ще липсва ли на някого,или пък сигурно ще се поправи???Човек изнасилвал,пребивал,убивал и ограбвал стари хора?Изобщо трябва да се даде по-голяма тежест на рецидива!
62
4
 
17
 
! Отговори
az преди 5 години
До 60ЕС изсипва и милиарди в България. Всичко направено тук след 1989 е станало с техни, а не с Български пари.Не ЕС е виновен, че българинът е павиан.
61
6
 
26
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ninova iska Pur !
59
2
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Samo tova li iska...?
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смъртната присъда е Нож с две остриета"!Първо :- невинен човек може да бъде екзекутиран, а след време да бъде заловен истинският извършител на престъплението! Имало е такива прецеденти!Второ:- тежките престъпления срещу личноста може да намалеят незначително, но ще се увиличи процента на убийствата с цел да се премахне жертвата като свидетел!Често като пример се цитира Китай, но дори при наличието на смъртна присъда там тежките престъпления продължават да се извършват.