Спекулации с убийството = недоверие в институциите?

Гражданите се чувстват незащитени в собствената си държава
12 окт 2018 11:15,
39
Спекулации с убийството = недоверие в институциите?

Защо българското общество масово повярва, че убийството на журналистката Виктория Маринова е свързано с работата ѝ? Недоверието в институциите нараства с всеки изминал ден. А управляващите дори се ядосаха, че някой от Европа или България смее да ги упреква как разследват и разкриват престъпления.

Опозицията от своя страна се притесни, но сякаш с леко закъснение за престъпността, а соловите играчи от "Обединени патриоти" отново намериха лични мотиви да предявяват претенции към министерски постове и ресори.

Още по темата

"Цялата ситуация много напомня за едно убийство през 2001 година. Тогава управляващите трябваше да се изправят пред гражданите и да обясняват защо престъпността в страната е неконтролируема. Народът обаче не може да продължава да живее по този начин. Изнасилването и убийството на Виктория го кара да се чувства незащитен в собствената си държава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Нора Стоичкова.

А разгневен от натиска след случилото се в Русе, премиерът Борисов призова посланиците в София да питат преди да говорят, като за целта да използват официалните канали, за да получат информация.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Сашо Диков отбеляза, че нито една от реакциите на европейските лидери по темата не могат да бъдат считани за ужасяващи, тъй като всъщност те не са били нито лъжа, нито предателство спрямо България.

"Борисов едва ли е гледал последното предаване, водено от журналистката, в което тя обяснява за натиска върху собствениците на медии у нас, налаганата цензура и все по-честите уволнения в сектора. Да не би нещо от изброените да не е вярно?", отсече Диков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухалобоико главния мафиот
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво журналистите са по-цени за обществото от една зakлaнa баба на село?Стига с тея журналисти, до гуша ни дойде от самосъжаленията и врещенето им. Колко журналисти са убити в България и колко други нормални граждани? Няма статистика която да показва че журналистите са на мушката на някого?
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Институциите са истинските убийци на цяла България. Премиерът-мафиот, главният прокурор-мафиот и министърът на МВР - мафиот на бесилото, за назидание на останалите мафиоти от институциите.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До annaЗа сметка на това, пък сега най-простите вярват на теории на коспирацията като твойто. Виктория Маринова, нито е била журналист, нито е разследвала нещо, нито е била някакво обществено значима фигура, нито е имала врагове, просто е била нечиеща тв водеща в локална телевизия на неподходящото място, в неподходящото време.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защо българското общество масово повярва, че убийството на журналистката Виктория Маринова е свързано с работата ѝ?"Защото начело на държавата е сикаджийска мутра и защото същата мутра разпореди МВР да арестува двама журналисти (българин и румънец), които са станали свидетели как властите изгарят край село Егълница документи свързващи ги с Джи Пи Гейт. Същите двама щяха да участват в следващото й предаване.
27
2
 
17
 
! Отговори
anna преди 5 години
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела". Но поръчано убийство въобще не се разследва. Бил луд, пиян, дрогиран. И ром. Точка. На някой му е много изгодно това.
26
0
 
8
 
! Отговори
3086 преди 5 години
тоя въпросителен знак в заглавието на статията защо са го сложили?
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе. Този пиян залян я влачи и изнасилва цял час на оживено място и никой не разбира. Айде моля ви се...
24
1
 
13
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Сега към национални протести и предсрочни избори!Бабуина Бобо и трупата клоуни вън от парламента!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А институциите у нас какво очакват? Че ще ги носим на ръце щото са разкрили едно съвсем елементарно убийство на един психически неуравновесен човек. Ами институциите да видят най-напред статистиката на стотиците неразкрити убийства и тогава да си направят изводите колко са кадърни.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази статия звучи някак назидателно към невярващите и следва да ни вмени, че едва ли не трябва да се засрамим, щом можем да навържем 2 и 2 и да разберем, че има нещо гнило. От километри си личи, че статията е написана по натиск от властта. Този път с това убийство се *** и въобще не го замаскираха добре. Сега само размазват, но става по-зле.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рокерите са много меки за сега.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
31.12.2015 Германия, Кьолн, площада пред Кьолнската катедрала Свети Петър и Света Мария", стотици изнасилени и ограбени жени - въпроса ми към Нора Стоичкова, как оценява сигурността в Германия?
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм 100% сигурен, че е убита, за да си трае за далавери. Човек с малко акъл, ако се замисли, лесно ще разбере, че много неща никак не се връзват относно тяхната версия. Най-малкото ДНК резултатите не излизат за 2 дни и то от разстояние.
18
1
 
9
 
! Отговори
извод преди 5 години
И все пак кой разкри убийството..МВР което обвини клошар или признанията на близките на убиеца .само факт..преди тези признания убиецът не е бил заподозрян..
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което се случи е една човешка трагедия, за семейството и близкита на жертва. На техен гръб обаче, едни хора започнаха да трупат дивиденти, дали ще си вдигат политическия рейтинг или ще пишат простотии за да им се котират медиите, разлика няма - това е мърсно и долнопробно. Няма здрав ментално човек, който да не си дава сметка, че убийства и изнасилвания е имало винаги и винаги ще ги има, няма как да се преборим с този проблем, няма място на света където те да липсват.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милата жена, много ми е мъчно за нея и за семейството и. Помислила си е, че е в нормална европейска страна, да побяга ситрин за здраве, да се опита да критикува оялото се статукво...Дано не си е отишла напразно и да има проверка ОТВЪН на шуробаджанашкото усвояване на европейски средства. 30 години "наши хора" доведе до 50% емиграция. Силно се надявам да останат само мафиоти, шуретата и електората им. И дано ЕС затвори територията да си поживеят весело дружно вътре!
15
1
 
23
 
! Отговори
ей затова не вярвам преди 5 години
Къщата на село я ограбиха и унищожиха ,един път не съм ходил в полицията ,защото същите полицай дето трябва да се грижат за общекствения ред дремят по кръстовищата и пишат фишове и актове на някой дето е без гражданска,като тръгна от града за селото нощно време поне един път попадам на патрулка работеща по кат ,ама крадците тарашат и хич не им дреме защото пътища много....за да се спасят хората слагат СОТ и плащат ,може би това е държавна политика ,аз няма да плащам на сотаджии... има МВР
14
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Държава не трябва да се управлява от прости хора!България се командва от вън.СЪБУДИ СЕ !!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можем да гадаем, но едно е сигурно - Държава не трябва да се управлява от прости хора! Простия човек твори простотия, създава като еталон за подражание простотия и повелява да се възхищавате на простотиите Му! Ако не се възхищавате се сърди наред - от ООН до БЗНС!