Джамбазки: Смяната на часовото време да е еднаква за Европа!

Да разсъждават само лекарите, психолозите и икономистите
13 окт 2018 18:30, Елка Василева
44
Джамбазки: Смяната на часовото време да е еднаква за Европа!
Снимка: архив, Reuters

Смяната на часовото време трябва да е еднаква за Европа и това сочи правилната логика, смята евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. А кое време точно ще бъде избрано - "лятното" или "зимното" - трябва да разсъждават само и единствено лекарите, психолозите и икономистите. Позицията на евродепутата е разпространена до медиите от пресцентъра на ВМРО.

В нея се посочва също, че всички други интерпретации, анкети, референдуми, лични чувства и страсти са не само излишни, но и могат да се окажат вредни за държавите-членки на ЕС, за здравето на хората и икономиките в тези страни.

Още по темата

Поводът за реакцията на Джамбазки е усилената дискусия в Европа дали да отпадне промяната на времето и коя от приетите вече времеви форми да остане. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер даде възможността всяка страна в Съюза да реши сама в коя от зоните да остане, припомнят от ВМРО.

"Представете си, че ние приемем "лятното" време, каквато е и обществената нагласа, Румъния реши, че иска на "зимното", а Гърция също - "лятното". Сърбия и Македония така или иначе са на различно от нас - и какво става на Балканите", пита още в позицията си Джамбазки.

Той обръща внимание, че земеделците искат "лятното" време, защото така е изгодно за земеделието, производителите също, защото работният ден може да започва от по-рано. Родителите и учителите обаче не са съгласни - искат "зимното" време. Така децата и преподавателите ще отиват на работа по светло, а не "в тъмни доби". Лекарите, обаче, правят съвсем други изводи и по двете теории. "Заради една инициатива, която е в полза на гражданите на Съюза, но не беше добре обмислена от председателя на ЕК, се създават излишни междуособици", заключава евродепутатът.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Емо преди 3 месеца
Бай Ачо, ти какво искаш сега, да няма дискусия, щото е вредна. Според теб. Виждам че най-обичаш нищопревенето, нищоговоренето и лапането на мангизи без да работиш. Кротни се малко, не може да си на всяко гърне мерудия.
А как реши, че обществената нагласа в България е за измисленото лятно време? След като и анкетата в сайта показва обратното.
37
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 4 месеца
До Злобен

Уважаеми г-н Злобен астрономическото време не е от хиляди години ,а от 150 г.и е създадено от Флеминг ,който мисля ,че е бил човек.Радвам се ,че си открил слънчевия часовник
36
5
 
3
 
! Отговори
Христо преди 4 месеца
Въпросите са два: какво да показва часовника и кога да започва работният ден за обществените институции. Мнението ми е: часовника да показва зимното време - то е по вярно. Работният ден, обаче САМО през месеците май, юни, юли и август да започва с 1 час по-рано. В този период и хора и животни наистина се адаптират към лятно ранно ставане от сън.
35
2
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 месеца
Това смешно човече,Джамбазето, всеки месец гушка по 18 000 € и се прави на разбирач ,обаче не е свършил работа за 5 стотинки ! От старите 5 стотинки...
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Земеделците и животновъдите, другарю Джамбазки, открай време си знаят кога да стават - " в тъмни зори".
А според " накакъв с рисърдж" точно в провинцията хората предпочитат астрономическото( зимно) време.
33
6
 
7
 
! Отговори
Злобен преди 4 месеца
Чета по- горе коментари на елементарни и изключително неуки хора. Българският народ не е прост, той е изключително прост. От хилядолетия тук по тези геогравски ширини генетично ни е заложно астрономическото- реалното часово време. Всичко друго е измислено и фалшиво от човека. Какви старци стават рано, какви деца стават късно. Селянинът забива една сопа в земята и по сянката на пръчката определя почти точно часа. Това се нарича слънчев часовник ⌚. Положението на земята спрямо слънцето .
32
14
 
10
 
! Отговори
:):) преди 4 месеца
дъртаците искат зимно щото се ококорват по ранни часове а вечер си лягат с кокошките, отврат, в кой век живеете бе, метаболизма на човек е най силен около 17/18 часа вие искате това време да го забиете в тъмницата, аманот ориенталщина
31
0
 
3
 
! Отговори
Гадняра преди 4 месеца
Аз предлагам да бутаме часовниците вяка сутрин с един час напред.
30
5
 
2
 
! Отговори
Вили Петков преди 4 месеца
Аз предлагам еврореферендум в деня на изборите за Европейски парламент догодина. Всички граждани на ЕС да гласуват за кое време искат, прав е Джамбазки.
29
3
 
10
 
! Отговори
Пишман булгар преди 4 месеца
Българите са 500години назад ,ся за един час проблем ли ще има.
28
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да разсъждават само инженерите.На всеки 1750км(грубо изчислено) часовете се променят.Поради въртенето на Земята.Това че г-н Х днес ще се събуди един час по-рано няма да се отрази,ама никак ,на растежа на пшеницата.Нито на банковите операции, следващи за деня.Но това ще спести еленергия,която умножено по милиони м-р Х ще спести ЕНЕРГИЯ. Това е следващото задъхване на човечеството.ЕНЕРГИЯ
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За толкова години, това е единственото разумно нещо, което е казал тоя... Като се замисля, майтова важи за цялата клика на "патреотите".
26
2
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 4 месеца
До Анонимен Ами припкай в Индия тогава като искаш азиатско време
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най добре е сутрин да не ставаме по часовник.Кой когато се събуди.И после отиваме на работа. Но не всяка сряда.
24
11
 
6
 
! Отговори
Камен преди 4 месеца
Не стана ли вече ясно на всички, че нито зимното време е подходящо за лятото, нито лятното за зимата. Да се откажем от тази *** инициатива да не сменяме часовника и да си останем както до момента с лятно и зимно часово време.
23
1
 
14
 
! Отговори
Земеделец преди 4 месеца
Какво замесвате земеделците в цялата тази бъркотия! Земеделецът започва работа по изгрев слънце и приключва по залез.Дреме му
на ....в колко часа се съмва или мръква.
22
2
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 месеца
До Ала Бала
"Лятното време е измислено за да се удължи работното време т.е. експлоатацията"
Бе тя експлоатацията не зависи от времето. И в лятно и в зимно - тя си е една и съща. Даже и съвсем да го махнат времето, експлоатацията ще си остане
21
13
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Проблемът е заложен още през 1979 г., когато беше измислено това лятно часово време и ни подложиха години наред на този тормоз! Всички дебати и референдуми са излишни, да си останем всички по истинското астрономическо време и край! Точка!
20
11
 
31
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 месеца
Да остане естественото време свързано с слънцето и определените часови пояси. Това сега се нарича "зимно време" Лятното време е измислено за да се удължи работното време т.е. експлоатацията. Нищо не се пести, печалбата става по голяма.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Времето е константа.Това,че г-н А или м-рБ ще си навият будилника с един час разлика не променя нищо друго, освен че техните дейности ще се развият с един час разлика.Тъй или иначе часовата разлика съществува откак Земното кълбо се върти.