След смърт на новородено - проверки във видинската болница

Бебето починало ден след изписването му от лечебното заведение
13 окт 2018 13:12, Анисия Иванова
12

Институциите във Видин започват проверка във видинската болница след репортаж на Bulgaria ON AIR за смъртта на бебе, ден след изписването му от лечебното заведение.

Освен от Здравната каса и от прокуратурата, днес вътрешна проверка беше разпоредена и от директора на видинската болница.
Още по темата


Мистерията около смъртта на бебето на Кремена скандализира обществото и предизвика намесата на няколко институции.

Случаят предизвика широк обществен дебат, а много майки разказваха през целия ден какво са преживяли по време на родилния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
men преди 5 години
в швейцария има акушерки с повече знания от български лекар които след раждането идват през два дена вкъщи да нагледат бебето и да дават акъл. компетенциите на тези жени се простират до *** в домашни условия. на мен майка ми ми е разказвала как са я били ркошета в коерма защото я боляло с думите сега ше видиш ти болка. мисля че това отношение продължава и в днешни дни. децата ми не са родени в българия. до скоро имах някаква надежда че може да се върна и да се захвана с нещо на край света
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качеството на здравеопазването в Бг. достигна до нивото на Третия свят (най-бедните и изостанали страни в света)!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
системата убива преди 5 години
Скачането върху коремите на бременните май продължава да се вихри с пълна сила същото е и вАфганистан,а в Западна Европа е збранено още през 16 век!Честито афгани!
6
2
 
0
 
! Отговори
първи закон преди 5 години
До ЗозоСтани Герберист
5
12
 
2
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Що болницата? Има жени с тесни а деца главочести и всичко става.
4
3
 
14
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Лекарите ще се опитат да се покрият. Всъщност раждането в тази болница е високорисково поради това, че останалите да работят там лекари са със съмнителни качества. Свестните избягаха в София или в чужбина. Тук са само пиянките или некадърните
3
2
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Е хайде кажете сега как да раждаме деца на това гербавоподобие на държава. Посочете едно нещо, правещо живота на човек, решил да създаде семейство тук, по-малко труден. Едно нещо за начало стига?
2
9
 
12
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Когато се изписва болен, никоя болница не го изписва напълно здрав и с гаранция. В епикризите пише, че се изписва с подобрение и се дават наставления за проследяване от личен лекар, за домашно лечение и последващ контролен преглед.Престанете да настройвате хората срещу лекарите и медицината, защото на днешното поколение малко му трябва за да се подведе по спекулативен начин.Бумащината в болниците е огромна и понякога се допускат пропуски, то те нямат общо със здравето и състоянието на пациента
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чвтиредесет дни е критичният период за всички бебета. През този период нито майката нито лекарите трябва да са спокойни. Наблюдението от лекар на новородено трябва да стане задължително както беше по времето на недоносения социализъм. По онова недоносено време имаше участъков лекар който през ден обикаляше домовете в които имаше бебета. А сега куче влачи рейс и управници селя.ндури.