Веганите на протест: Спрете опитите с животни!

Експериментите били жестоки, безполезни и неефективни
122
Веганите на протест: Спрете опитите с животни!
Снимка: Булфото, архив

От Български вегански съюз организират днес  национален протест срещу вивисекцията, с искане за тотална забрана на опитите и експерименти с животни в учебни заведения, за медицински и научни цели, за тестове на цигари, лекарства и всякакви други тестове и експерименти с животни.

Още по темата
До момента забрана за провеждане на тестове с животни върху територията на Европейски съюз има само за козметични цели, уточняват от организацията.

Доводите на веганите са, че убиването и осакатяването на животни в учебни заведения в името на науката и образованието е нехуманна, жестока и ненужна варващина, която в 21век трябва да бъде забранена.

Тези жестоки и мъчителни убийства са абсолютно ненужни. Вивисекцията е зключителна  жестокост. Експериментите върху животни са абсолютно безполезни и неефективни, смятат от съюза.
 
Веганите се надяват, че правителството се вслуша в думите им и ще криминализира тестването на цигари върху животни, експериментите с животни в учебни заведения и тестването на лекарства върху животни, които според тях са крайно безполезни и неефективни тестове.

Събираме се в подкрепа на обречените, невинни и беззащитни животинки, с призив към правителството да спре да позволява законно да се пролива кръвта им за експерименти и тестове, чиито резултати са тотално безполезни за хората поради абсолютната разлика в устройството им, обясняват от съюза
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Когото се правят т.н. "остри опити" върху животни учените спазват правила за безболезнено провеждане на опитите - животните се наркотизират и не чувстват болка.Всеки опит да се икономиса от провеждането на някаква програма за леарствено средство може да доведе до драматични тежки последици за пациентите. Класически пример е талидомидът, създаден за обезболяващо средство, той се оказва мощен тератоген. Родили са се много деца с уродства!
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПепиТози е един от идеолозите им, самостоятелно нищо не може да измисли, подсказват му! *** е като дирник и единствения шанс да бъде забелязан е точно това - да се упражнява в словестност с мегафон пред други откачалки!Аз се възмущавам от морала на веганите - ядат живи същества, току-що прораснали растенийца, устремени към слънцето, семена и ядки, от които биха порастнали чудесни злакове, храсти и дървета! Ядат ги живи!!!
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези примитивчета даже ни си представят, колко животинки трябва да умрат, за да се пусне в аптеките едно лекарство! Зависи много какво е лекарството, но има изпитания за токсичност, канцерогенност, тератогенност, алергенност и т.н., без които е незаконно и аморално да бъде давано на хора каквото и да е лекарство. Така, че веганите да правят това, което правят като искат да угасят свещ!А въобще най-доброто е да не им обръщаме никакво внимание, а медиите да си търсят други теми!
89
2
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
Този сухия от снимката с бялата тениска и дълга мазна коса е МНОГО ДОСАДЕН.Как ги измисла всички тия тъпотии дето протестира за тях незнам. Подсказват му от овъдното ми се струва : )
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност всеки животински модел на някаква система в човешкия организъм никога не е напълно сходен. Той дава само обща представа. Реалната обратна връзка идва след години приложение върху хора. И да, колкото и нечовешки да са били опитите на Менгеле, то те са били базисни и лишени от "научно познание". С тези компютърни модели сведоха всичко до протоколно статистически познато. Вече малко неща ще бъдат открити, заради алчността на определени корпорации.
87
2
 
6
 
! Отговори
НЕ ВЕГАН преди 5 години
Няма да спрем :)
86
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тия що не си апнат по едно кебапче и да се укротат малко.
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, луд умора няма!
84
3
 
18
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 5 години
Писах, че ми се ядат вегани и ме изтрихте. Нарушавате вълчите ми права. Аууууууу.
83
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При условие, че има по-добра алтернатива от месото, убиването не животни за храна си е убийство на животни за удоволствие, даже не за удоволствие защото месото само по себе си не е особено вкусно без подправки. Само ескикомосите и в Сибир нямат избор и трбябва да ядат месо, но колко им е продължителността на живота - около 50г.
82
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече животни се използват за медицински експериметни толкова повече болестите се увеличават, бюджета за здравеопазване постоянно разсте, процента на болните хора расте, нови болести се появяват. Животното при вивисекция страда, но то не осъзнава това, докато болните хора страдат истнински и никакви вивисексции и опити с животни не помагат. Факт.
81
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ПИЩИ МОРКОВЪТ, КОГАТО ГО РЕЖАТ?
80
4
 
21
 
! Отговори
ВЕЛИЧЕСТВЕН ПРОТЕСТ преди 5 години
ТЕЗИ ДВАМАТА УМОРА НЯМАТ.
79
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Някой веган, с цялата позитивна енергия от неяденето на месо, да измисли алтернатива - роботи, свръхмодерни софтуери, зомбита. Иначе до тогава няма как да стане, колкото и да не им се вярва, човешкият живот е по-важен от този на мишки(които и са специално създадени за лабораторни експерименти и проучвания).
78
4
 
20
 
! Отговори
да.... преди 5 години
да, наистина трябва да забранят опитите с животни и вместо тях да започнат с вегани
77
3
 
17
 
! Отговори
Ботаник преди 5 години
Скоро учените откриха, че растенията има нервна система и си общуват по подобие на животните и хората. Така че веганите са по-големи хищници от месоядните, т.к. животните имат шанс да избягат, а растенията - не.
76
3
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ако няма опити с животни тогава как ще се откриват лекарства за тежки заболявания ?! На веганите трябва да им се инжектира по една инжекция с някаква нелечима болест и тогава ще ги питам искат ли да се правят опити с животни за откриване на лекарства за нелечими болести !
75
3
 
23
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Вегани, за да решите проблема предлагам да станете доброволци за изпитване на новите лекарства. Това е високохуманна постъпка, съответстваща на вашия морал и отговорност и с готовност ще го направите за общото благо! Вие винаги сте били жертвоготовни за добри дела! Не ме разочаровайте! Докажете се или замлъкнете! Чакам!
74
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Яжте месо обаче опитите с животни са излишни. В България има 150 затворника с доживотни присъди - всичките са убийци като тоя от Русе. Идеалните опитни мишки- досущ са като хора без да са хора.
73
2
 
16
 
! Отговори
Перикъл преди 5 години
Тоя като не яде месо да не е прокопсал или е много здрав? Утре като го блъсне пиян ром без книжка какво правим?