Веганите на протест: Спрете опитите с животни!

Експериментите били жестоки, безполезни и неефективни
122
Веганите на протест: Спрете опитите с животни!
Снимка: Булфото, архив

От Български вегански съюз организират днес  национален протест срещу вивисекцията, с искане за тотална забрана на опитите и експерименти с животни в учебни заведения, за медицински и научни цели, за тестове на цигари, лекарства и всякакви други тестове и експерименти с животни.

Още по темата
До момента забрана за провеждане на тестове с животни върху територията на Европейски съюз има само за козметични цели, уточняват от организацията.

Доводите на веганите са, че убиването и осакатяването на животни в учебни заведения в името на науката и образованието е нехуманна, жестока и ненужна варващина, която в 21век трябва да бъде забранена.

Тези жестоки и мъчителни убийства са абсолютно ненужни. Вивисекцията е зключителна  жестокост. Експериментите върху животни са абсолютно безполезни и неефективни, смятат от съюза.
 
Веганите се надяват, че правителството се вслуша в думите им и ще криминализира тестването на цигари върху животни, експериментите с животни в учебни заведения и тестването на лекарства върху животни, които според тях са крайно безполезни и неефективни тестове.

Събираме се в подкрепа на обречените, невинни и беззащитни животинки, с призив към правителството да спре да позволява законно да се пролива кръвта им за експерименти и тестове, чиито резултати са тотално безполезни за хората поради абсолютната разлика в устройството им, обясняват от съюза
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички радикали и не.нор.мал.ни.ци си направиха съюзи и НПО, зада мачкат и тероризират обикновените хора.Аз съм просто човек и нищо човешко не ми е чуждо. И няма да се уморя да питам защо веганите, звучи като че ли са извънземни, отказват да проумеят, че тяхната храна СЪЩО Е ЖИВА И ПО ТАЗИ ЛОГИКА ИМА ПРАВО НА ЗАЩИТА?До кога ще давате трибуна на всеки и.ди.от?
11
4
 
30
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До Коце кметаБелият,работещ,лоялен към закона и хетеросексуален човек е най-онеправданият в момента!Всички други имат права,а той/тя-само задължения(да изхранва пара.итите на негов гръб).
10
3
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия са като радикалните ислямисти-само компроментират идеята...Иначе консумацията на месо наистина е прекалена,а качеството му-ниско.Оптималният вариант е месо да се яде месо 2-3 дни в седмицата*,младите по-често,а старите по-рядко.Впрочем и много растителни продукти са доказано вредни,вкл. ГМО.*Добре е месата да са различни,а рибата-задължителна.
9
3
 
36
 
! Отговори
42 преди 5 години
Ами освен да жертват себе си за тестове на нови лекарства например. Пък после ще им дадем на веганите общинската мера за награда, който оцелее.
8
3
 
34
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 5 години
Тия двамата имат ли професия,работят ли нещо ?
7
5
 
19
 
! Отговори
.. преди 5 години
Изполвайте вегани тия откачалки.
6
5
 
42
 
! Отговори
redordead преди 5 години
а тез , да спрат да колят невинните домати и краставици!
5
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо - за! Спирайте опитите с животни и започвайте да използвате вегани! Изпращели катерици!
4
6
 
31
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Джендърите си направиха НПО и сега гледат да си оправдаят даренията!
3
6
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Епа да ги спрат,ама ако ги правата връз вас,бре изпостняци !
2
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте го тоя в някоя свинеферма прасетата много ще му се израдват.
1
7
 
65
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Спрете опитите с животни! Използвайте вегани! Може и жетани.