Радев иска "радиомълчание" по темата за изтребителите

Сключен договор се очаквал до края на годината
Обновена: 15 окт 2018 11:21 | 15 окт 2018 11:15, Веселина Йорданова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно.

"В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

Още по темата
"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.

Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.

Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той. 

Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев пък видя геополитика в решенията и изрази опасенията си пред Bulgaria ON AIR, че ще купим "бутикова система".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не на самолетите! В България не останаха хора, заради ниски заплати, корупция, лошо образование и недостъпно здравеопазване. А тия ..... пари за оръжия ще хвърлят. Ако стане война просто останалата част от населението ще емигрира само за няколко дни. Липсва мотив защо да останем тук на първо място.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев досега подържаше такова "радоимълчание" чак му озлезе прякор Грипена ......
70
3
 
4
 
! Отговори
Гинка преди 5 години
Да беше мълчал за Грипена! Сега други имат думата! Да ходи да си върти коремните!
69
1
 
5
 
! Отговори
men преди 5 години
на българия не и трябват некакви летящи ковчези, били те шведски, били те руски били те американски. на българия и трябват бели малки дечица, хубави училища, икономика за да има нйкакаъ шанс някой да реши да остане тук. уви, управляващите са на принципа ден година храни и крадат народна пара за да може децата им да станат наркоманчета в америка и англия. питайте желко и костов за техните отрочета, питайте и *** и ония синеокия московски. за другите дето децата им са изпапкали два тира хероинец да не отваряме дума
68
2
 
7
 
! Отговори
читател преди 5 години
Мълчанието е проверена и изпитана комунистическа тактика.Може и да е генерал на на 3-4 преподактила, но е печен комунист.
67
5
 
2
 
! Отговори
Pilot до анонимник преди 5 години
Акта е за инвалида защото не е имал право да се движи там . Да вземе да излезне и на магистралата с количката а ? Генерала повярвай ми толова много им пречи на гербаджийте, че само чакат да има керлива риза и веднага ще я извадят, но не си познал има и хора честни не само крадци. А за да говориш за самолети трябва да разбираш, а ти разбираш от хвърчила г.лупако !
66
1
 
7
 
! Отговори
гимнастика преди 5 години
най смешния пишман Президент ***
65
4
 
11
 
! Отговори
Радев не става преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
64
5
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Радев иска "радиомълчание",а всъшност той глътнал най големия говорител.
63
6
 
7
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
България купува мирновременни изтребители. България няма капацитет да води война. Трябва да купи европейски самолети. Няма никаква нужда да купува американски, за стимулира американската икономика, а да изостави европейската.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-16 са едни щайги...........не стават за нищо...............и май са втора употреба!!!!
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на президента..............хора, които не разбират, да не коментират бойни изтребители!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
от 67 преди 5 години
Да се чете Лех Качински вместо Валенса.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да бяга от Русия от всякакви отношения и връзки по отношения на армията ни. Видяхте какво се случи с полския наивник Лех Валенса. Руснаците му ремонтираха самолета във Воронеж и 2 седмици след ремонта две бомби гръмнаха в крилата на правителственият самолет. Същото ще се получи и с предателя Каракачанов изпращаш да ремонтират самолетите ни в Русия. Излага на голяма опастност живота на всички български военни пилоти.
58
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборът на Ф16 означава край на съветската епоха в Българската Армия, означава препозициониране на България от проруска позиция в пронатовска. Така или иначе в московската доктрина е записано че врагът на РФ е НАТО, това автоматично означава и България, не че Русия не ни е била враг през последните 140 години, но сега документално това е обозначено. Глупаво е поведението на пРезидента ни да плонжира пред краката на Русия и да се гърчи като червей с надеждете че няма да го ликвидират руснаците.
57
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям страх тресе радиомълчателят Грипен Радев. Ако вземем Ф16 това значи че неговите московски началници нямат никакъв шанс да просъществуват повече от 5 минути във въздуха с техните щайги, кошници, касетки, кашони и кафези Су и Миг. Срещу Грипен също нямат никакъв шанс но могат да изкарат с 10 минути повече във въздуха. Та те за това е борбата и руския натиск върху грипозния ни пРезидент до нacиpане, заради тези 10 минути повече.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На България не и' трябват изтребители, защото няма да имат възможност да изтребват някого, а и' трябва добра ПВО и дрон'ове !Вижте какво става в Сирия и си правете извода !Сега държавата прави скъпи подаръци на Радев и по този начин става заложник на ВВС'то за още по-голямо безмислени разходи в бъдеще !
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На България не и' изтребители, защото няма да имат възможност да изтребват някого, а и' трябва добра ПВО и дрон'ове !Вижте какво става в Сирия и си правете извода !Сега държавата прави скъпи подаръци на Радев и по този начин става заложник на ВВС'то за още по-голямо безмислени разходи в бъдеще !
54
7
 
15
 
! Отговори
СРАМОТА преди 5 години
Грипените са слаби самолети. Целта е колкото се може повече държави от източна европа и нейната периферия, която е близка до Русия да е беззащитна заставайки до големия брат. Затова и нашия резидент, другарят Румен, толкова настоява за тях. Ясно е, че ще са Грипен, защото това е добре дошло за Москва. Въпросът е до тогава колко още пари ще се налеят за сремотн на старите москвичи миг в Русия. Нали дадоха 90 милиона лева? Не можаха ли да изчакат и да не дават пари на вятъра? Отговорете си сами.
53
8
 
16
 
! Отговори
Типичен комунист преди 5 години
Тоз Радев има типичната визия и изказ на член на тази партия. Говори с клишета, употребява неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям"... Несъмнено се харесва на електората на БСП, както и на хора с подобен нисък интелект.