Радев иска "радиомълчание" по темата за изтребителите

Сключен договор се очаквал до края на годината
Обновена: 15 окт 2018 11:21 | 15 окт 2018 11:15, Веселина Йорданова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно.

"В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

Още по темата
"Да покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност, равнопоставеност не са празни приказки", заяви държавният глава.

Според военния министър Красимир Каракачанов до края на годината се очаква да има сключен договор.

Той и държавният глава участваха в отбелязването на празника на авиацията пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание.

Радев поздрави летците за празника им и им пожела вяра и по-добро бъдеще, в което ще могат да разгърнат способностите си. Защото ВВС са извор и школа по родолюбие, патриотизъм, чест и достойнство, посочи той. 

Премиерът Бойко Борисов постави наскоро условие изтребителите да са нови, а не втора ръка, а военният министър Каракачанов обяви, че такива са и настроенията в армията.

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев пък видя геополитика в решенията и изрази опасенията си пред Bulgaria ON AIR, че ще купим "бутикова система".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните няколко дни петрола падна с 10%, а у нас се пази мълчание. Единственото което е разрешено да се говори и пише е за поскъпването на газа и парното. Сега се забранява от най-високо място да се говори за поръчка за милиарди. На това му се вика цензура
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интесно ми е защо в Словения, Унгария и Полша при подобни сделки никой не се е сетил да иска "радиомълчание"
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз си мислех, че президента не може да гепи, докато се появи агент гоце на терене и за два мандата направи 8 цифрена пачка
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До28....Ти пък Ако си мислиш Че ще прочетеш и договора даже.Много грешиш!-:)А що се отнася за някакви комисионни за президента.Си е глупост от твоя страна! Не сериозно!
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е прозрачността???
27
7
 
5
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 5 години
Нови 8 самолети не са ни нужни. Дали ще имаме 8 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 3 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България при тази огромна бедност няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия. Ние сме в НАТО и в ЕС и мощната им колективната защита трябва да се използва оптимално от нас.
26
4
 
7
 
! Отговори
Fortis преди 5 години
Ами другари, изключвайте транспондерите тогава. Минаваме в режим слухтене.Как обаче ще се разпознаете като чужд-свой не работи при радиомълчание?
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мммммм , значи ние да мълчим ,за да могат ТЕ да си пробутат Грипена?!?!Според мен въпросът не е Грипен или не, а прозрачността на сделката. Фатмаков искаше набързо, без диспут и обсъждане с големи комисионни, процент за Радев и благодарности за спонсорирането на предизборната му кампания.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26...Чакай малко! Ние не сме в Американското фашистко НАТО..За да ни притесняват!!!!Като не ни отърва.Си излизаме от там! От както свят светува.Да не са ни "пазили" Американците я!???!-:)Щом ще се притесняваме.Значи нямаме работа там!
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете американските фърчила. Не, че има значение кои ще вземем, във военно отношение сме пълен геврек, но американците са злобни, ревниви и отмъстителни. Ако не вземем от тях ще ни създадат проблеми като на турците заради ц400. Пък на нас само това ни трябва сега...
22
6
 
6
 
! Отговори
Дондуковец преди 5 години
Като не може Миг нека поне е Грипен...
21
6
 
13
 
! Отговори
До неразбралите преди 5 години
Въросът какъв да бъде самолет е вторичен...Основния въпрос е кой ще налапа няколко десетки че и стотици милиона комисионни.И тук идва болката на другаря Радев - какво и как да стори че при всяко едно положение и за него да има парче от баницата.*** все още не съзнава че е само фигурант , пионка а в някои случай дори и нелепа карикатура в играта на големите схемаджии.
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старшина.
19
9
 
19
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
18
5
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Бъди спокоен, Румка! Радиовещанието го има в пълен размер. Това, което Иван скрива е, че скрапът ще бъде със щампа F-16. Затова пред военното министерство денонощно дежурят автомобили на посолството на США.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Има организация ,,Русофили за Грипен" смятайте за какво става въпрос.--------------Лъжеш като дърт некъпан во-нящ "швед"!
16
8
 
8
 
! Отговори
7 преди 5 години
Да си гледа парцаливата парясница и да се обажда!
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До V"А от който и да купим ставаме зависими от него ;)"Да бе, ставаме зависими от Швеция! Вече ще купуваме само СААБ и Волво. Ако прочетете какъв офсет предлагат шведите, ще ви се завие главата!Хората са направили нещо достатъчно хубаво, за да има добър експортен потенциал, а не за геополитика. А онези искат да се отърват от остарелите си машини, да продават скъпи амуниции към тях и така да сме вечно техни.Американците отидоха на Луната със шведския "Хасселблад", а не с "Полароид".
14
9
 
12
 
! Отговори
Kok преди 5 години
Вашингтон пост след убийство на журналист в русе да пише и за президента че потъпква свободата на словото
13
17
 
15
 
! Отговори
Колев преди 5 години
ПАЛЯЧОТО-ПРЕЗИДЕНТ, ДА НЕ СЕ ОБАЖДА!