Възмездие: Джамбазки иска химическа кастрация!

Мярката – при подобни тежки случаи като на Виктория
Обновена: 15 окт 2018 14:25 | 15 окт 2018 10:45, Петя Славова
140

Тежкото убийство в Русе на Виктория Маринова провокира множество реакции. Една от тях беше тази на евродепутата Ангел Джамбазки, който призова за връщане на смъртното наказание при подобни тежки и изключително жестоки случаи.
Още по темата

Според него извършителите на подобни деяния нямат право да се връщат отново в обществото, защото няма да се поправят.

Ангел Джамбазки заяви в студиото на "България сутрин", че е убеден, че трябва да се върне смъртното наказание, въпреки липсата на подкрепа в обществото за това.

"За подобно зверско деяние, абсолютно нечовешко, няма друго справедливо възмездие. Това е моето лично убеждение", настоя евродепуатът.

Джамбазки беше категоричен още, че при подобни случаи много често извършителите се възползват от съкратено производство и след няколко години излизат на свобода. Именно за такъв случай припомни той.

"Помните ли убиецът на студентката във Велико Търново. Още едно прекрасно младо момиче убито за нищо. Този беше извършил преди това две убийства. Вместо да получи справедливото възмездие, отново беше в храстите с брадва", добави Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той настоя за промени, които да касаят именно тези тежки криминални деяния. Според евродепуатът, ако не се върне смъртното наказание, то трябва да се въведе химическа кастрация на извършителите, която практика вече съществува в други страни.

Джамбазки обясни, че второто нещо, което задължително трябва да стане, е да се премахне съкратеното следствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им се връзвайте, това са само приказки за печелене на евтина популярност. Винаги са го правели. Помните ли преди изборите как щяха да направят българина достоен човек с достойни доходи, как щяха да изправят икономиката на крака, как щяха да вдигнат заплатите до европейски нива и щяха незабавно да направят достойни пенсиите, а минималната пенсия 300 лв. Никога нямаше да управляват с ГЕРБ щото били мутри и престъпници. А какво стана на другия ден след изборите...
63
0
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Малко е такава кастрация. Очаквах повече от Джамбазки като например заколване около Коледа. Нищо друго няма да е възмездие. Тази товар не заслужава да я раиме в затвора. Дано там *** по време на сношение от себеподобен.
62
0
 
12
 
! Отговори
Бо преди 5 години
До Анонимен - аз съм за кастрацията с двете ръце, но смъртното наказание ме притеснява - защото в България няма истински съд. Всичко е лъжа и измама-царица е парицата и много невинни ще си отидат, защото нямат парите да се защитят. А връщане няма.
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже нищо не направиха откакто са във властта, сега е техният момент - чакат някой такъв случай, за да почнат с пяна на устата да доказват какви патриоти са като искат смъртно наказание, кастриране и да обикалят по студията. Сега е моментът да бъдат забелязани. Просто им трябва случай за приказки, че освен приказките, друго не могат.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не химическа, а направо физическа...на гилотината без упойка и...в дъно и трите!
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този като активен гимназист във всяка манджа мерудия. Нещата не са така прости в правосъдието ни. Ако не е истински убиец , кой носи отговорност след убииството ва смърт.
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям казаното от Джамбазки. Забележете, че откакто се отмени смъртното наказание в България, престъпността се увеличи неимоверно много. Тази безнаказаност на тежките престъпления стимулира извършването им. Престъпниците нямат страх от настоящите закони и съдебна система, по-скоро наблюдаваме обратното.
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Химическа кастрация за пишман-патриоти.
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-патриотичният акт е да кастрираме патриотите за доброто на нацията. Който разкара тия патриоти ще направи най-доброто за България. Ако не може по друг начин, поне с кастрация, да не се множат.
55
0
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Абе съгласен съм с Джамбазки, по принцип ама то само по принцип! Но има едно голямо НО. АА НЕ ВЯРВАМ НА ТИЯ РАСЛЕДВАЩИТЕ!!! НИТО НА ТЯХ НИТО НА ПРОКУРАТУРАТА НИТО НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НИТО НА ПОЛИЦИЯТА НИТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОЩЕ ПО-МАЛКО НА ПАРЛАМЕНТА! А основания за това всеки от нас може да намери дори само като излезе на улицата! Та ако това е така то тогава защо да въвеждаме каквито и да било смъртни и други наказания, след като "НАШИТЕ ХОРА" тия неща НИКОГА НЯМА ДА ГИ ДОСТИГНАТ!!!???
54
0
 
4
 
! Отговори
само питам преди 5 години
Що химическа, а не физическа?
53
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не поправят когото бесят, а чрез него поправят другите!
52
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки като говори по даден проблем винаги говрои само отрицателните неща.Преди време го слушах за ромите да говори и той се изказа с голяма омраза срещу тях. Така проблемите не се решават. Решават се когато се помогне на тези хора като им се създадат уславия при които самите те да искат да учат и да се развиват.
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смъртното наказание няма да се върне. Основната причина е не милост към престъпника, а тази, че винаги може да стане грешка и да се осъди невинен. Когато той е бил вече убит, нищо не може да се възстанови. А смъртта на престъпника не връща живо на жертвата му. Така че предложението на Джамбазки е чиста популистика и няма да се уважи.Просто за тежките престъпления трябва да се пипне НК и извършителите им да се осъждат на "до живот", без право на замяна.
50
2
 
7
 
! Отговори
IT преди 5 години
Да има химическа кастрация, съгласен съм. Но ведно за изнасилвания, педофилство и тем подобни престъпления, химическа кастрация трябва да има и за проповядване на расова, етническа, религиозна и сексуална нетърпимост.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До vГлавната причина е че тези мъже които изнасилват нямат пари и нямат и акъл за да свалят някоя.
48
9
 
3
 
! Отговори
емил и жан жак ... преди 5 години
"Възмездие: Джамбазки иска химическа кастрация!"Внимавай какво си пожелаваш, Джамбазки....
47
0
 
13
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Целта на наказанията е и да не се повтаря, т.е. Да се спасят животи отнети за нищо от ***. Баланса между доживот инсмъртно може да се постигне като бачка каторжен труд 15 г като на рожденния ден на майка му или баща му се обесва в национален ефир. Знаейки кога и как ще умре и така 15 г ще живееш в страх от смъртта бачкайки в мините. Освен това за умишлено убийство роднините се екстрадират от страната. Така е сигурно че ман га лската заразата е извън България
46
2
 
4
 
! Отговори
v преди 5 години
Много м е интересно защо никой не казва, че главната причина за изнасилванията е че навсякъде се величае образа на плейбоя - като нещо с което трябва да се гордее един мъж, нещо което е добро. После всички ревем, че мъжете не искали сериозни връзки, обвързване и защо ПО ЛОШИТЕ СЕ РЕШАВАТ И НА ПО-СТРАШНИ И ЖЕСТОКИ НЕЩА. Но всички мислят след дъжд качулка, никой не казва как да направим превенция, да не се случва или пък по-малко. Възхваляваш грях получаваш мор за обществото.
45
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В желанието си да има нови 5 г. в Брюксел Джамбазки непрекъснато търси медийно внимание и ръси небивалици. Може би се изживява като новия д-р Менгеле?