"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!

Надраскана била пластмасова стена, а не мемориала
18 окт 2018 10:15, Петя Славова
81
"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!
Снимка: Facebook

Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа "Локо София" на емблематично място в Япония, всъщност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима.

Още по темата

Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на голямо разстояние от емблематичната сграда и ограничавала достъпа до тревна площ заради строеж, обясни пред Нова тв директорът на операта акад. Пламен Карталов.

Той допълни, че предизвикалите скандала са отстранени от работа, а от страна на японските власти ще им бъде наложена само глоба за дребно хулиганство.

"Тази истерия тръгна от България", категоричен бе акад. Карталов. Той разказа, че двамата служители на Софийската опера сами са отишли в полицията, за да признаят вината си. Те не били търсени от властите. А униформените дори се разсмели, когато разбрали, че надписът всъщност е името на футболен отбор.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи успеха, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце.

Те изнесли 11 представления на "Турандот" и "Кармен" в различни градове. Аплодирали ги общо 25 000 зрители. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
17
 
! Отговори
А преди 5 години
Това oбяснение, че не е на самият мемориал, а на стена не прави деянието извинимо. Тези хора представляват България, и нямат оправдание за станалото. Важно е да съществува чувство за неудобство, когато нещо не е наред, и да последва извинение и полагане на общественополезен труд на лицата, сътворили този срам. Хора сме, бъркаме,но не бива да се омаловажават неприемливи деяния и грешката да се подмине,без съответното сериозно порицание, камо ли да се извинява с довода "То не е на мемориала"
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много изпростял матряла... ама много
46
7
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Наще "журналисти" пак произвели фалшива новина.. Мемориала обикновено е от фигури, и (или) има надписи и т.н. Тая бяла преграда какъв мемориал е освен, че напомня за *** кр.ату.ни на българските жур.наля. :))
45
4
 
19
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Е щом униформените дори са се "разсмели" направо да ги наградим тия двамцата.
44
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сина ти драсне нещо на някоя случайна ограда, ще се радваш ли, ако го заключат за 10 години?----------Ако сина ми драсне да си бере гайлето. Аз ще умра от срам, че не съм го възпитал. А възрастни хора работещи в културна институция представящи държавата са за затвора първо там, после и тук.
43
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А я мислех,че е Котоошу...
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че японците не са обърнали никакво внимание на събитието, а само на местните кухотиквеници им насочват вниманието пак в погрешна посока. Ама те са толкова изтръпнали, че за вечеря и трева да им дадът, ще клекнат да пасат кротко!
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деянието не е обществено опасно! Глоба с равностойност 200 долара, и аре по живо по здраво!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"35, какви 10 години ве?"ОК, за 15, нямам нищо против
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги вкарат на топло за дълго време, да видят що е затвор и колко по-добър е от собствената им *** в кв. Надежда
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35, какви 10 години ве? Ти у ред ли си? Ако сина ти драсне нещо на някоя случайна ограда, ще се радваш ли, ако го заключат за 10 години? Ама че oткачен народ! И веднага имат съдебно решение! Те на ония Северин няма да му дадат 10 години, щото след две седмици на никой няма да му пука, а некъв си игнорант седнал да задава присъди за нема нищо!
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мислех, че в операта работят що-годе интелигентни и културни хора, а то имало и бетер римляни."---Наричат се футболни фенове, три нива по-надоло от шведците са на интелектуално развитие
36
4
 
23
 
! Отговори
слава на простотията преди 5 години
Като са отишли там на държавни разноски те представят България, не са просто туристи.А как така от цял свят и местни които минават там само нашите са драскали?После ми говорете за култура на поведение.Безнаказаността в България води до това.Морален и всякакъв упадък.Сега оградата пък била временна.Но никой друг не я надраска нали?
35
3
 
7
 
! Отговори
Уааау !!! преди 5 години
" Един петък, за да не заразят цялата система, ги накарах да изключат машините от контактите, за да предотвратим такъв набег, разказа премиерът."...До тук спрях да чета. Вече съм спокоен, че имаме толкова компетентен и надежден за "партньорите" Премиер !
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази стена няма нищо общо с мемориала. Инфото го има навсякъде. Ама ако някои искат лицемерно да се възмущават, нищо не може да ги спре. Освен феминорм, може би.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак омаловажават нещата, тази "стена" 8-10м в нищото за какво е? Или е гърба на мемориала.Да ги затворят за 10г ненормалниците
32
6
 
19
 
! Отговори
batevale преди 5 години
Доста "адвокати" на драскачите са се произнесли тук в тяхно оправдание , но ще бъде друга песента им , когато видят надраскана входната си врата или гаража . Грозните драсканици не са графити . Те просто са грозни !.............
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех, че в операта работят що-годе интелигентни и културни хора, а то имало и бетер римляни.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите сте си нихилисти. Колкото и да се правите.
29
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахааааа... Тия драснали нещо на някаква пластмасова оградка, а тука веднага се направи трагедия! Сметай колко сме малки! Муха да пpъднe, и тук става ураган!