"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!

Надраскана била пластмасова стена, а не мемориала
18 окт 2018 10:15, Петя Славова
81
"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!
Снимка: Facebook

Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа "Локо София" на емблематично място в Япония, всъщност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима.

Още по темата

Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на голямо разстояние от емблематичната сграда и ограничавала достъпа до тревна площ заради строеж, обясни пред Нова тв директорът на операта акад. Пламен Карталов.

Той допълни, че предизвикалите скандала са отстранени от работа, а от страна на японските власти ще им бъде наложена само глоба за дребно хулиганство.

"Тази истерия тръгна от България", категоричен бе акад. Карталов. Той разказа, че двамата служители на Софийската опера сами са отишли в полицията, за да признаят вината си. Те не били търсени от властите. А униформените дори се разсмели, когато разбрали, че надписът всъщност е името на футболен отбор.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи успеха, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце.

Те изнесли 11 представления на "Турандот" и "Кармен" в различни градове. Аплодирали ги общо 25 000 зрители. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като графитите попадат в японските новини,значи не е толкова безобидно и маловажно,колкото се опитваме да го представим.Ако в бг дивотиите са ежедневие,то за дисциплинираният японец,може би са проява на хулиганство и неуважение.
27
2
 
6
 
! Отговори
ултрас преди 5 години
софииска опера и балет хулиганс
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благо Джизъса пък си беше издялкал името на Колизеума. Преставяте ли си? Това е едно от най-ценните запазени исторически наследства. Те хората 2000 г. треперят над него да не му се случи нещо и да се съхрани максимално, а онзи си издялкал името. Колко трябва да нямаш никой на горния етаж. И тези същите простаци.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера ви разправях да не се газирате излишно, ама повечето беха включили на режим "що излагат България". Нема мислене, нема факти, нема преценка! Има само дълбоковкоренени комплекси и отрицателни емоции...
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бълграската простотия стигна чак до Далечния изток.
23
3
 
6
 
! Отговори
до23 преди 5 години
на некадърните все комунизма им пречи....
22
8
 
8
 
! Отговори
до21 преди 5 години
не се прави на отворко надписи има навсякъде и Париж и Берлин и Виена....нищо ново, просто псевдо сензация като онази на Господарите...
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нихилизмът на българинът е известен. След 45 г. комунизъм и няколко десетилетия посткомунизъм за жалост нещата са зле.
20
7
 
15
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
КАКВИ ХОРА СТЕ БЕ? ОТ МИЛИОНИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ КАК СЕ НЕ ПРЪКНА ДРУГ ОСВЕН НАШЕГО *** ДА ОСКВЕРНИ ТОЗИ ПАМЕТНИК, ОГРАДА БИЛА.ЗА ЯПОНЦИТЕ ТОВА Е СВЯТО МЯСТИ И ОГРАДАТА Е СВЯТА ЗА ТЯХ. ГОЛЯМ БИЛ ПОЗИТИВА ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ОПЕРАТА. ДА АМА НАКРАЯ КАКТО КАЗВА ПОГОВОРКАТА "И ЕДНА ЛЪЖИЦА КАТРАН СТИГА ДА СЕ ОРЕЗЕЛИ ЦЯЛА КАЦА СМЕД"***!!!!!!!!!!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Академика сигурно има добро обяснение и за надрасканите табели по нашите магистрали.
18
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Прав си е човека.Тук там мимоходом споменаха че става дума за временна ограда но евтините сайтчета го написаха така че човек да остане с впечатлението за драскане върху мемориала.Така се получава когато медиите ни се издържат от външни инвеститори.
17
3
 
11
 
! Отговори
ист преди 5 години
Поредната новинарска истерия. Медиите са тежко болни.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко сме жалки с нашето псевдо гражданско общество, 140 години криво разбрана циливилизация...
15
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 5 години
до13много си точен, едно време лафа беше, " Ти знаеш ли в Работническо дело го пише ...." сега стана "У фейса го пише...."
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега така наречените журналисти да кажат кой пак очерни България. Не че не си знаем кусурите, но не са ли и те част от проблема пише се за да се яхне новината и после евентуално се мисли.
13
4
 
6
 
! Отговори
:):) преди 5 години
не случайно в ада до Бг казана дяволи нямало, българите сами седърпали обратно в пъкъла. Пак някой реши да се покаже по папа от папата....сякаш на графа ако някой надраска нещо на предпазните ламарини там
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За жалост, българите се срастнаха с Фейсбука, не могат и ден без да влезнат вътре. Там нещата са прости - някой потребител с по-голямо влияние публикува глупост или новина, след което до вечерта същата е публикувана от най-малко 1000 души. След това се почва едно без умно имбецилско обсъждане, всякакви неграмотни изкази с цел еди кой си да се направи на оригинален. Фейсбукът опростачи дори интелигентни на вид и със сериозни професии хора. Трибуна на безсмислието.
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България на боядисването на мемориали никой не обръща внимание и никой не преследва подобен вандализъм. Тук е страната, в която всичко е позволено - влаковете целите са боядисани и никой не се трогва да потърси вандалите. Скоро ще почнат да боядисват с графити гробовете на майките ви - дано тогава разберете, че има нещо нередно в тая бояджийска дейност.
10
4
 
16
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Пламене, оправдаваш простотията ли ? Прави бяха журналистите. Ти може би оправдаваш и оня ***, дето драскаше по Колизеума ?!...
9
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Това е пластмасова стена, заграждаща строеж. Мемориала е отзад в далечината.