"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!

Надраскана била пластмасова стена, а не мемориала
18 окт 2018 10:15, Петя Славова
81
"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!
Снимка: Facebook

Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа "Локо София" на емблематично място в Япония, всъщност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима.

Още по темата

Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на голямо разстояние от емблематичната сграда и ограничавала достъпа до тревна площ заради строеж, обясни пред Нова тв директорът на операта акад. Пламен Карталов.

Той допълни, че предизвикалите скандала са отстранени от работа, а от страна на японските власти ще им бъде наложена само глоба за дребно хулиганство.

"Тази истерия тръгна от България", категоричен бе акад. Карталов. Той разказа, че двамата служители на Софийската опера сами са отишли в полицията, за да признаят вината си. Те не били търсени от властите. А униформените дори се разсмели, когато разбрали, че надписът всъщност е името на футболен отбор.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи успеха, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце.

Те изнесли 11 представления на "Турандот" и "Кармен" в различни градове. Аплодирали ги общо 25 000 зрители. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Влизат Пешо и Коцето в египетска пирамида и вървят по тесния тунел. Пешо напред, Коцето след него. "Пешо, има ли нещо интересно?" "Не, още нищо". След малко пак: "Има ли нещо?". "Нема". - "Ай, пиши к.. и да бегаме."
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко чудо за три дена...
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А значи щом е пластмасова стена, могат да си я драскат.Страхотна логика - герберастка.
5
2
 
29
 
! Отговори
яПОНСКИЯ ИМПЕРАТОР преди 5 години
Еййй, пет фена ще има Локо София и всички в Япония ми ги пратихте.И това ако не е целенасочена атака срещу короната пък НА.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми журналисти преди да започнете да пишете сензационни статии първо проучете добре нещата. А иначе Бай *** винаги ще си бъде Бай ***, където и да отиде.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то се вижда, че стената е временно поставена там. Важното е, че тези направиха такава реклама на България, която може да засенчи всякакви патриотични клипчета. Другото лято очаквайте увеличение на японските туристи.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от България какво друго да тръгне?
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо са отстранени от работа тези хора?