"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!

Надраскана била пластмасова стена, а не мемориала
18 окт 2018 10:15, Петя Славова
81
"Локо София" в Япония – истерия, тръгнала от България!
Снимка: Facebook

Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа "Локо София" на емблематично място в Япония, всъщност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима.

Още по темата

Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на голямо разстояние от емблематичната сграда и ограничавала достъпа до тревна площ заради строеж, обясни пред Нова тв директорът на операта акад. Пламен Карталов.

Той допълни, че предизвикалите скандала са отстранени от работа, а от страна на японските власти ще им бъде наложена само глоба за дребно хулиганство.

"Тази истерия тръгна от България", категоричен бе акад. Карталов. Той разказа, че двамата служители на Софийската опера сами са отишли в полицията, за да признаят вината си. Те не били търсени от властите. А униформените дори се разсмели, когато разбрали, че надписът всъщност е името на футболен отбор.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи успеха, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце.

Те изнесли 11 представления на "Турандот" и "Кармен" в различни градове. Аплодирали ги общо 25 000 зрители. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А американците срам ли ги е да кажат в Япония, че са американци???
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Само да спомена, че дните след оповестяването по всички японски медии за позорните графити живеещите в Япония нашенци ги е срам да кажат ,че са българи! 😶
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английският анонимен художник на графити БАНКСИ (Banksy) за съжаление няма да има желание да се изяви в Япония.
65
4
 
2
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Българската простащина в Япония. Нищо чудно щом директора ги защитава да си ги държи, само че след като веднъж са го направили ще го направят пак. И после що не ни уважават...
64
1
 
1
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Естествено че не става дума за "поругаване" или "оскверняване'-това са умишлени деяния с цел.Тука става въпрос за про.стотия в чист вид или както се казва:"Да се *** на метеното!"Впрочем,тия неща ги има в повечето държави,най-вече в демократичните.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяни прoсти!
62
4
 
2
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Софиянци - такива са си!
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези удариха Джизъса в земята, който всъщност отмъсти на римляните за съименника си след 2000 години, но отмъсти.
60
3
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Слушах го академик Карталов по радиото и ми стана тъжно.Защото, както всички "управляващи" ни некадърници, възприема подобен акт като излагане на България. А медиите, отразили го - като разпространители на фалшиви новини.Слава Богу, японците си знаят работата и тия юнаци дълго ще си спомнят за пиенето, излязло им по 1000 долара на глава (пак според Карталов).Дали някога така ще действат и нашите полицаи?
59
3
 
21
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
***!!! Да отидеш на 10 000 километра и да проявиш домашната си простащина...
58
4
 
14
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Не му отива на тоя директор на опера (освен, ако не е същия талибан) да омаловажава случилото се ! Щото ни писна разни полуграмотни първо-сигнални типове да резилят България по света !!! "Оня етнос" ни стига !
57
2
 
5
 
! Отговори
@ преди 5 години
Заповядайте в село подуене , тук си рисуваме свастити по чаветата .
56
1
 
2
 
! Отговори
До рубинчо преди 5 години
*** верно такава глупост от глава не може да излезе. Защо не си напишеш на вратата ....сещаш се!
55
4
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Градовете ни са заприличали на гета заради тези графити. Това е с размерите на епидемия. А някои се опитват да омаловажат осир.нето. Е оставаше и да е буквално върху мемориала!!!Японците са културни хора и не ругаят публично, но със сигурност са си казали "а българите ли са го направили-ясно"!
54
3
 
5
 
! Отговори
УЕФА преди 5 години
Веднага наказание на ЛокоСф - три години без право да играе в Шампионската лига.
53
3
 
6
 
! Отговори
тт преди 5 години
по един шут в дупето и обратно в България.
52
5
 
2
 
! Отговори
рубинчо преди 5 години
Ако всички четяха бюлетините с новините на американското посолство, нямаше въобще да обърнат внимание на тези надписи. Преди известно време на среща с видински ученици американския посланик им каза, че една от ценностите на свободата, която получихме след 1989г., са графитите по стените и възможността на всеки индивид да изрази мислите и чувствата си в графичен вид на всяка една стена, без да се страхува от властта.
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България трябва да изчезнат четири неща, за да се появи цивилизацията - чалга, мутрите, футбола и селяците. Дори боксът има интелигентна публика. Футболните запалянковци са нещо като образец за безсмислени твари.
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите тези сигурно драскат и в София! Да сравнят почерците им и да почват да чистят! Или да си платят за причинените щети! Скапани селяци!
49
1
 
2
 
! Отговори
батинката преди 5 години
Пиши ... и да бегаме!