Недопустимият език на Валери Симеонов: Следва ли оставка?

Ивайло Калфин: За подобно отношение министърът си отива!
19 окт 2018 21:52, Боряна Павлова
136

6877 гледания   |  Още видео
Оставка на вицепремиера Валери Симеонов поискаха от БСП и протестиращите майки на деца с увреждания. Причината е, че в интервю пред партийната си телевизия Симеонов ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Според Симеонов Законът за личната помощ е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

Още по темата

На 24 октомври майките отново ще излязат на протест заради нанесената им обида от вицепремиера.

"Не може един политик да си позволява да говори по такъв начин. Това не е приемлив език за отношение, към която и да е група. После чакаме по някакъв начин съпричастност и разбиране на проблемите", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър Ивайло Калфин.

По неговите думи за подобен вид отношение към хората в демократичните държави министърът си отива.

Според него оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората, но оставането му и настояването на подобен вид говорене нанася много тежки вреди на управляващите и на всички политици.

Относно законите за хората с увреждания той коментира, че те правят крачка в една добра посока, но няма да решат проблемите.

"Вместо да се смени цялата система и да се потърси начин за повече социализация на хората и техните семейства, ние предлагаме още от същото. Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин.
 


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 102 преди 5 месеца
"А какво ще кажат дамите и господата коментиращи за исландския модел?"
__________
Ако се приложи исландският модел - тези майки няма да получат нито стотинка повече, понеже болшинството хора ще предпочетат да се дадат повече пари на децата с перспектива, които се развиват, на чиито рамене ще легне бъдещето на страната.
107
1
 
3
 
! Отговори
до номер 96 преди 5 месеца
каза го - прав/а си. но много малко се осмеляват да го кажат гласно, за да не бъдат нападнати словестно.
106
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 месеца
Спрете с тозо псевдохуманизъм! Той е прав! Те прекрачиха всички граници, не той. Писна ми да издържам такива паразити! В момента е 14:30 и една от АКТИВИСТКИТЕ, живееща над главата ми, чисти с прахосмукачка. Ако аз го направя, ще кресне до бога, че преча на детето и да почива. Но те си мислят, че всичко им е позволено! Не е така. Те не се съобразяват с никого и нищо, изтъквайки болните си деца. Те считат, че всеки им е длъжен, че всеки им е виновен!
105
0
 
7
 
! Отговори
До 71- "работни преди 5 месеца
Гербовист, не знам койе прав, ама виждам геноцид срещу обикновените хора, които съм сигурен, че работят много повече от теб. Така, че приетите "народни закони" първо да се прилагат първо спрямо теб и себеподобните ти, и после ще чакаме да ни крещиш- какво? Ще разберем по- късно.
104
1
 
6
 
! Отговори
Борисов, борисов, преди 5 месеца
Ще ви освободим всичките неграмотни и тъпоъгълни триъгълници, нарочили се за депутати. Време е коренна промяна, в която никой не ви вижда за главни действащи лица. Да ви пик.ая на ашладисаните партийки, довели ни до това трагично положение. Стягайте се, че и кютек ще има!
103
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И накрая Валерката каза това, което всички си мислят, но никой не смее да го каже.
102
2
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 5 месеца
Начетох се на въздишки по простака и арогантния антихуманист, и кресливец фюрера тези дни и в Германските и в българските медии. Сименов е китка на витка по колорит на израза. Лицемерието на юдоционите няма край. Думи като хуманизъм са лишени от съдържание и дрънчат на кухо, като гащите на голяма част от българските мъже. Жени имат по-големи топки от вас.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** до *** във властта. Неадекватно управление поето от глупаци, които не знаят за какво са избрани.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само простаците като този самозабравил се Бай Ганьо останаха в БГ и ги избират и им се радват на лъжите и обидите, просто е жалко и срамно.
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 100
За какъв колорит и маниери говориш, кажи направо по арогантност и простащина. Един европейски политик никога не би си позволил такова отношение към тези онеправдани хора. Това не е хуманно и културно.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ете, това е. Няма ли интрижка и противопоставяне - няма нито образ, нито картина. Верно чиповете са за смяна. Поголовно.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо не се харесва на дамите и господата идеята за моделът на управление в Исландия? Защото говорилнята на партиите ще спре и ще се впрегнем в решаване на проблемите на страната или защото всеки е в нечия депутатска клика в НС?
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ще кажат дамите и господата коментиращи за исландския модел?
95
4
 
7
 
! Отговори
гп преди 5 месеца
Само в България съществува такова мислене, идващо от такъв истински мУж! Във всички други страни той вече от дни ще е уволнен или сам подал оставка от срам и завинаги опозорен. Вижте, майки на деца с увреждания - бягайте от тази държава!
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сидеров и Симеонов много си приличат по маниери и колорит на изказ. Като сиамски близнаци са ми направо.
93
2
 
2
 
! Отговори
Валери преди 5 месеца
До активиста на БКП. Борисов не може сам да уволни Симеонов, защото в коалиционното споразумение пише, че това става след решение на Коалиционния съвет. Информирай се малко, преди дс пишеш по хавата си.
92
2
 
6
 
! Отговори
Валери преди 5 месеца
И тук сте извадили фрази извън целия текст и така изявлението звучи различно. Повече от ясно е, че не е искал да каже, че децата не са болни, а именно, че като са болни ги държат в неподходящи условия.
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Съдът
Хаиде бе ,ама наистина ли ?А,нормалните деца какви граждани са ?А умиращите бедни пенсионери какви са ,СИГУРНО ИЗВЪНЗЕМНИ .
90
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
помощите съответствуват на брутния държавен продукт, и съвсем не са толкова малки, така, че в случая майките преиграват, мисля, че все повече се пренебрегват нормалните и тези, които наистина работят и имат поне по едно - две деца и все пак са тук, грижат се за това, което е останало, но така или иначе този път няма да доведе до никъде....
89
1
 
2
 
! Отговори
Finansov balance преди 5 месеца
Ortodoksalni teroristi izdarjat bg offshorni medii...i psihiasvat bg naroda...