Недопустимият език на Валери Симеонов: Следва ли оставка?

Ивайло Калфин: За подобно отношение министърът си отива!
19 окт 2018 21:52,
136

Оставка на вицепремиера Валери Симеонов поискаха от БСП и протестиращите майки на деца с увреждания. Причината е, че в интервю пред партийната си телевизия Симеонов ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Според Симеонов Законът за личната помощ е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

Още по темата

На 24 октомври майките отново ще излязат на протест заради нанесената им обида от вицепремиера.

"Не може един политик да си позволява да говори по такъв начин. Това не е приемлив език за отношение, към която и да е група. После чакаме по някакъв начин съпричастност и разбиране на проблемите", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър Ивайло Калфин.

По неговите думи за подобен вид отношение към хората в демократичните държави министърът си отива.

Според него оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората, но оставането му и настояването на подобен вид говорене нанася много тежки вреди на управляващите и на всички политици.

Относно законите за хората с увреждания той коментира, че те правят крачка в една добра посока, но няма да решат проблемите.

"Вместо да се смени цялата система и да се потърси начин за повече социализация на хората и техните семейства, ние предлагаме още от същото. Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП възутени??? Кои са възмутени ,ония които ходят по нощните скъпи барове и чу./кат 20 годишни кандидат -журналистки ? Като го махнете какво ще стане ,нещо ще се промени ? А да припомним ли Бойко Борисов който пращаше СМС на Сесил Каратанчева когато е била на 14 години да му отиде в хотелската стая . Кое е по страшно едно мение ЛИЧНО на човек или постъпките на държавен служител към непълнолетни момиченца? Целият парламент трябва дасе разтури ,защото всички мислят като него но си мълчат.
82
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво сте се разпенили? Никаква оставка няма да подаде Валери. Не виждате ли как са се окопали във властта?! Умиране има, изпускане на кокала няма. Заели са позиции пожизнено. Държавата е тяхна.Край Своге умряха 20 човека, единият стана зам. министър, другият- депутат.
81
3
 
9
 
! Отговори
Спартанец преди 5 години
Верно съм т"п щом ЖИВЕЯ И РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ . Но нещата ще се променят вече съм подготвил и цялото ми семеиство да заживее на запад...
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нивото на нашите политици/ с малки изключения/ е малокултурно и елементарно, прозира неграмотност и невъзпитание. Но няма нищо за чудене. Те а представителна извадка на народа, който остана тук.
79
11
 
14
 
! Отговори
кукла преди 5 години
Абе мисля си какво ще бъде ако Тоя В. Симеонов бъде уволнен и на негово място се назначи една майка на болно дете. Изведнъж от небето ли или от Брюксел ли или не знам откъде ще паднат по 100 хиляди на месец за другите майки. Та в тоя ред на мисли си е истина приказката за кресливите жени.
78
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо да го уволняват? - той също има право на мнение.майките ги употребяват здраво. вместо да пренасочат средства от социала на гетата към децата с увреди, карат майките да висят по паветата и искат политически отстъпки едва ли не.
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майките искат само за тях да има една идеално работеща система където всичко е честно разпределено според нуждите, а тази идеална система да съществува вътре в голямата корумпирана система, където маса хора са живеят в недоимък. Те не схващат връзката и не са чували за ентропия (ако чуят едва ли ще разберат идеята).Съветници са им БСП, единствената партия в източна европа която не проведе лустрация, остави си кадрите по места, създаде капиталисти и положи основите на корумпираната система.
76
8
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Защо трябва да се чака оставка от гражданина В.С.Балевски ???!!! Неговият пряк началник другарят Бойко Методиев Борисов може да го ОСВОБОДИ от длъжността ,която заема в Министерски съвет ! Я да видим дали ще има кураж Бойчето да го направиииии !!!
75
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СпартанецИменно - хвърляли са ги от най-високите скали, за да умрат без да се мъчат... Хилядолетия е вървяло това в името на естествения подбор. Било е жестоко! Днес, вместо малко скромност и благодарност че, обществото им помага, те крещят, изискват и имат много енергия и свободно време да го правят!
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой предава 300 те спартанци които защитават ДЪРЖАВАТА СИ ,, ЕМИ НЕДЪГАВИЯ ***
73
1
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
О,спи ли Бог !!! О,Бог не види ли !!!
72
6
 
7
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Да имаш недъгаво дете е наказание за цял живот. Това не е мечта. Сега за забогатяването за сметка на народа: Борисов - остров в Гърция и замъци в Лос Анджелис и в Барселона, Цветанов с 6 апартамента, Софиянски с гащите и Халите, Костов с милион в КТБ,Симиончо с осечената Рила,Валери Симионов с оградата по границата, Бисеров с прането на пари,Корнелия с привитизацията, хидролога Доган с теца и т.н. Тези са законно забогатели?Кога е правена оценка на ефективността на администрацията на калинките?
71
3
 
9
 
! Отговори
НАП преди 5 години
Данъците ви отиват за издръжка на ултравиолетовите, които не плащат нито данъци, нито ток и вода, живеят от ТЕЛКове и социал обаче си мълчите. Майките на български деца излезнаха и вие оревахте интернета, че за вашите нямало. Ами то дали ще дадат на тези майки или не, за вашите пак няма да има защото тоя п***** ще ги окраде. Ама то трябва да се мисли. Ама трябва инструмент за това
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ!
69
2
 
6
 
! Отговори
ква опозиция,бе преди 5 години
До Анонимен 84Едни комунисти опозиция на други комунисти,така ли!?И правят някакъв вот за нящу,дето няма да мине!?Що не направят вот за *** престъпност,цяла България ще се вдигне,и боко е аут!Ама кой знае защо си трайкат,дрънкат глупости,и демокрастията продължава!
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До макА,какъв морал имат тези ,които на гърба на тези "маики "си правят пиар .Защо забравят ,че тези пари излизат от нашият джоб .
67
8
 
18
 
! Отговори
? преди 5 години
Гледах по канал 4-ри интервю с представител на протестиращите.Наблегна се, че техните искания не са политически, ацелят решаване проблемите им с децата.В същото време не стана ясно точно от какво в предстоящите промени взакона не ги удовлетворява, но пък искат политическа оставка.Аз по-голям безсмислие от това не съм виждал.И това ако не е дефиниция на кресливост.
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерка и тези хора ако крадът от 100 места няма да занимават никой
65
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че тоя се изтърва , та разбрахте какво мислят за народа бг политиците/олигарсите-кресливи майки, матрял , ***,мишоци,мужици и тн - Стадо за доене и стригане с цел трупане на лични облаги .За тях сте нищо-биологичен *** !
64
7
 
11
 
! Отговори
Не ми е мъчно преди 5 години
В.С. е мъртъв. Самоуби се.