Недопустимият език на Валери Симеонов: Следва ли оставка?

Ивайло Калфин: За подобно отношение министърът си отива!
19 окт 2018 21:52,
136

Оставка на вицепремиера Валери Симеонов поискаха от БСП и протестиращите майки на деца с увреждания. Причината е, че в интервю пред партийната си телевизия Симеонов ги нарече "кресливи жени", а децата им "уж болни".

Според Симеонов Законът за личната помощ е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

Още по темата

На 24 октомври майките отново ще излязат на протест заради нанесената им обида от вицепремиера.

"Не може един политик да си позволява да говори по такъв начин. Това не е приемлив език за отношение, към която и да е група. После чакаме по някакъв начин съпричастност и разбиране на проблемите", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър Ивайло Калфин.

По неговите думи за подобен вид отношение към хората в демократичните държави министърът си отива.

Според него оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората, но оставането му и настояването на подобен вид говорене нанася много тежки вреди на управляващите и на всички политици.

Относно законите за хората с увреждания той коментира, че те правят крачка в една добра посока, но няма да решат проблемите.

"Вместо да се смени цялата система и да се потърси начин за повече социализация на хората и техните семейства, ние предлагаме още от същото. Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки иска пари от държавата, но малцина осъзнават, че парите в държавата се плащат само и единствено от работещите в частния бизнес.Всеки е готов да умре на жълтите павета за повече пари, но е готов и да умре и ако му поискат да даде повече пари!Истината е някъде там!
22
3
 
5
 
! Отговори
Changer преди 5 години
Vmesto da vikat i krestiat agresivno na ms.... na tesi hora ne im li idva na uma za sediastia protest v kitai predi godini...da sednat ili da legnat pred beseka, ban, su, patriarha s zlatnite drehi, unesese i krib....tam sa bogatite, krasivite i umnite bulgarski grajdani s chovechnite topli sarca....moje i da se trognat i da gi pratiat na kurort v 5 zvezden bg hotel spa ressort ili na turisticheski alkoholen i hazarten bg turizam ...
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Знаеш ли колко е лошо именно това, да се избере управляваш политик, по твоите думи, "всякакъв"!!!! Само за това, че бил "честен"!!!! ТОВА НЕ СТИГА! А пък и Истината е винаги с две лица, зависи ОТ КОЯ СТРАНА Я ГЛЕДАШ!!! На нас не ни трябват "всякакви политици", даже и ако плещят нагоре-надолу първото, което им минава през акъла!!! Бил честен....дрън-дрън!! Вече 100 пъти го хващат в лъжи!! Но омерзителното му поведение, отвратителната му физиономия и кривление когато говореше тези
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не решава принципният проблем", заяви Ивайло Калфин.---Изкарайте курс по български най-накрая
19
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Майка ми е работила 40 години и сега пенсията и е 300 лева.Лекарствата и на месец са 250.Ако не съм аз ще умре.Или от глад или от липса на лекарства.Като нямахме пари разпродадохме къща,земя и други вещи и свързахме двата края.Аз съм здрав -работя.Тия цял живот ще са на легло.И кво секи месец по хилядарка щото са болни?На тоя свят има милиарди болни.А в България официално има 30-% инвалиди.В Германия след ВСВ е имало 10% инвалиди.Я си правете частни фондове и ако искате милиони си давайте.
18
10
 
26
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Виж, п***кльо, аз предпочитам моите данъци да отиват за болните деца, не за мрежи против мухи по границата или саниране. Дай да направим един реферндум, а, да видим колко са за и колко против. А се хващам на бас, че аз плащам по-големи данъци от теб
17
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Така както кълнеш си само някоя от кресливите майки. Какво ти е виновен Симеонов.
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!
15
6
 
31
 
! Отговори
Съдът преди 5 години
Майките да подадат един групов иск за нанесени обиди от публично лице и всичко за каквото още се сетят. И да пишат до Европейската комисия. Европа да не си прави оглушки. За убитата журналистка веднага писаха, сега ще мълчат ли, че европейски вицепремиер нарича група европейски граждани с обидни и накърняващи достойнството имена
14
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия деца със увреждания родители нямат ли? Само майки ли имат? Какво им е крив Симеонов. Тия майки искат по 1000 лева на месец за болните си деца. Аз работя и работя за 800 лева. И семейството си храня, а те 1000 лева. Какво ще получи обществото от тези инвалиди за 1000 лева обратно. Какъв е този вой за 1000 лева на месец. На всички тези им трябват 2 ката дрехи на година, храна и вода. Тия кресливи жени искат по 1000 лева за себе си. Нямат срам.
13
36
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Симеонов е голям Българин, Патриот и Родолюбец. Симеонов може да бъде причислен само към велики българи като Левски, Ботев, Борисов и Сидеров.
12
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За клoзетния WCимеонов светкавична оставка! Гaдна мpъcна твар! Виж ти на кой е седнал да се подиграва! Бог да го накаже свирепо!
11
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, не плюйте човека, щото *** се заиграва с ония кресли! И аз имам дете инвалид с 80% процента увреждания, но си нося кръста. Навремето, си платихме над 10 бона да го спасим. Сега държавата ни дава някакви помощи. Берекет версин!Но не смятам, че обществото е виновно и трябва да ни издържа!Ако аз съм водил нездравословен живот и детето ми е с уреждания, защо да бъркам в джоба на хора със здрави деца. Те какво са виновни? Слагайте минуси, щото мисленето е главоболно, но истината е тази!
10
8
 
32
 
! Отговори
избирател преди 5 години
За пореден път историята доказва,че няма нищо по-страшно от *** с трибуна и власт.Иначе казано самозабравил се слянин,мислещ се за някой...На какво основание?!Никак не харесвам тия от БСП,ама никак,но този път съм съгласен с тях!!!Оставката е задължителна!!!
9
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери може да е всякакъв, но умее да казва истината в очите. Майките получиха, това, което искат, но въпреки това продължават да мрънкат...незнайно за какво. Факт е, че бебето ако не реве, нокой не му обръща внимание, но трябва да знаеш кога да спреш.
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ситият на гладния не вярва. Прекали този път!
7
9
 
3
 
! Отговори
Qareza преди 5 години
Psevdobolni agresivno iznudvat, manipulirat i iznasilvat zdravite bg hora v rbg....sasto kato ortodoksalnite zdravi bg vladiki...terorizirat i iznasilvat bg trezor i bg republikansko upravlenie...da im celuva raka i da im snasia pari pod zlatnite monarhicheski pokrivi....gnusno...
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изкараш неонацист че и тарарин от властта е трудна работа.За това не трябва изобщо да го качваш.Но глуавият народ не проумея че каквото и да му обещават нацистите целта е една преврат като този в турската република и после нацистите диктатори до живот, крадене до втръсване и геноцид срещу всеки който не ги кефи.
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такива думи няма извинение тавариш БАЛЕВСКИ. За такова отношение спрямо майките на децата в инвалидни колички единственото решение е ОСТАВКА. А за следващите избори си приготви един крив макарон с който да гледаш парламата. ЗНАЕШ ЛИ УМНИТЕ ХОРА КАКВО СА КАЗАЛИ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ И ФИЛИЯТА С МАС. ДАЙ МУ НА ТЪПАНА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА.
4
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де какво искат тези инвалиди всъщност?Кукли на конци.Ако дойде бесепето на власт сякаш ще цъфнат и ще вържат.Пищящите майки защо не наведат малко наглите си глави и не се замислят-кой им прави децата?Валерката?Майкъл Джексън?