Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

6013 гледания   |  Още видео

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Малките фирмички се закриват. Заедно със семействата си напускат. Там правят отново малки семейни фирмички и плащат малки заплати. Такава е дейността им. Малка. И никой не ги мрази и плюе. Напротив. Радват им се. Че успяват. Всичко е много различно.
Мъчно ми е че българите си отиват. Виждам светлина в тунела. Дали ще я видят медий и политици... Не зная.
167
0
 
0
 
! Отговори
Български емигрант преди 4 месеца
Те напускат заради омразата насажда а от всички слоеве обществото. Омраза, че не могат да осигурят охолен живот на своите помощници.
Напускат. Отиват в Германия. Правят микро дейност. Казва се гевербе. Няма фирма. Всякакви майстори и професия. Сами си плащат осигуровките. И така може до пенсия. Извикват помощник който също се самоосигурява. Лесно. Всички ги уважават. Успели саструда си. Същото е и с малките фирми на Нашенци. Никой не ги плюе. Срам ме е като виждам разликите и това че вече
166
0
 
0
 
! Отговори
Български емигрант преди 4 месеца
Много от тях плащат близка до минималната заплата. Толкова, могат. А други дават повече. Като си платят тези хора сметките, в джоба я останат 150 ево.... Това което го виждам в родината там го няма. Много злоба, омраза, ненавист, алчност, мързел и в двете страни.
Излишно е. Достатъчно е да се преведат дусловно законите на бяла страна/например Германия/ и да се спазват. Не се яжте едни други. И двете страни не могат една без друга.
Знаете ли колко много малки предприемачи напускат.
165
0
 
0
 
! Отговори
Български емигрант преди 4 месеца
Това е добре. Коментарите работят без регистрация. Живота в белите страни е много лесен и опростен. За всички. Има разписание правила. Държавата първо те обучава на тях и очаква след това да ги спазва. Няма засукан словоред, академично звучащи текстове, никога не се започва със сопата. Разликите са огромни между тях и при вас. Справедливостта е заложена в текста на закона, а не в тълкованието.
Там на почит и уважение са както майките така и дребните бизнесмени.
И там има фирмички
164
0
 
0
 
! Отговори
български емигрант преди 4 месеца
Чета и ми става тъжно. И за двете страни на монетата. Не искам да взимам страна, защото разполагам с повече опит и информация за живота в белите страни към които се насочват децата ни.
163
0
 
0
 
! Отговори
Moon преди 7 месеца
Към 159
Виждам, че плюете майките във форума. Обаче имате опит само с 1 майка, както виждам. Отделно щом е закрит отделът сте имали право да я съкратите. След като се е върнала от така ужасното майчинство и си е взела тази 2-месечна спорна отпуска. Няма отдел, няма длъжност, съкращавате я, законът не я защитава до безкрай затова, че се е размножила.
За съжаление масово работодателите не са коректни, но имат големи изисквания.
162
1
 
2
 
! Отговори
Майка преди 7 месеца
Да, не е редно да има платен отпуск, но ... Не е редно от 7 г да не ми е вдигана заплатата; не е редно да ми се вкара прослуженото време в заплатата без да бъда уведомена; не е редно да не ми се плаща извънреден труд и труда по празници; не е редно да се водя на 5 дневна работна седмица, а да работя и в събота;Не е редно да се забраняват отпуски ноември и декември, както и по празници ... много нередно има в отношението на бизнеса към работниците. Бизнеса какво ще направи?
161
0
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 месеца
Седи един човек вкъщи - безработен или просто самотен и пише едни неща по разни форуми - във въображението си е я шеф на фирма, я нещо още по велико - пък останалите му вярват (страшен кеф за него) ...ама винаги истината лъсва накрая по излишната енергия която влага в постовете си, ми то затва е тоя форум точно на този сайт :)
160
8
 
3
 
! Отговори
Рррр преди 7 месеца
До настояща патица

Фото загубена... Внасям повече данъци на година в тази страна, отколкото ти и рода ти ще го направите за 1500 години. Не хленчи, защото след 10 години и толкова няма да имате...
И ти, ако си приключила, аз не съм. Ще налея всичко, което има в политически кампании, да имате по 6 месеца майчински, БЕЗ НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ!
159
1
 
1
 
! Отговори
BG smeshki преди 7 месеца
водещата е убиец !
158
2
 
2
 
! Отговори
ххх преди 7 месеца
и тя потъва все повече точно заради вас нена
ситници.
157
4
 
10
 
! Отговори
ххх преди 7 месеца
Тези нехранимайковци,новоизлюпени богаташи
и бизмесмени,първо да докарат България до
швейцарския стандарт па тогава да плямпат. Да им се е невидяло на некадърниците. С чии
пари станаха бизмесмеми? С откраднатите па
ри на родителите и бабите и дядовците ни,кои
то построиха държавата ни с непосилния си
труд. Ограбихте пенсиония фонд,сега крадете
труда и залъка на работниците и семействата
им. И последно сте си наумили да издевателс
твате нсд майките. Заради Вас народа масово
напуска родината и тя
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правенето на дете не е като правенето на малък или самостоятеле бизнес.
И то в неуредена държава като нашта. В ЕС в малкия бизнес участва и майката.
155
2
 
14
 
! Отговори
Обеликс преди 7 месеца
Както е тръгнало, скоро работодателите няма да има кого да назначават! Само като им чета коментарите, ми става ясно, че отчасти те са причината младите хора да бягат от България. На всичкото отгоре сигурно голяма част от тях са и родители, но някак им е по-удобна до пропуснат момента с отпуските на съпругите си. Пожелавам им успешна селекция. Приносът им за задълбочаване на демографската криза е ясен, коментарите им го доказват.
154
0
 
4
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 7 месеца
Не знам кой е спечелил, освен всички да сте загубили... Но от злобата ти виждам, че само това те очаква. Загуби. Помни ми думата. Разбрахме що за човек си от коментарите ти. Такива хора винаги си го получават. Но ти сам ще видиш. Приключих с теб. Не искам да се натоварвам с негативизма ти дори и като анонимен в някакъв форум...
153
0
 
0
 
! Отговори
чарли преди 7 месеца
Свято, особено за *** !
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Цец Мен

Има една група от 50-100 000 души, които не сме директно свързани с мафия и политици, но успяваме.
151
1
 
1
 
! Отговори
Цецо Мен преди 7 месеца
Като чета форума качеството на услуги и продукция е издигната до такива нова, че започвам да имам усещането, че живея другаде. Нали се разхождаме по едни и същи улици и караме по едни същи булеварди. Едни и същи доктори ни лекуват, едни и същи майстори ни поправят колите и т.н...
150
6
 
10
 
! Отговори
Ванката преди 7 месеца
Отпуск на отпуска (2г. отпуск за гледане на дете и после за тях още 2м. платен отпуск от работодателя.) никъде го няма, само у нас... Затова и работодателите гледат да не наемат млади жени и кандидат майки. Същото като с инвалидите, държавата ги товари със социалната си дейност.
149
1
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 7 месеца
Мъж

Моята жена е ни стяга багажа. Ще ходим на почивка другата седмица.
А на жените, предполагам, че мъжете им работят....