Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
11
 
! Отговори
Майка преди 5 години
В статията, която коментираме г-жа Попова правилно посочва, че предложенията не струват и пет пари. В момента българските жени са си извоювали правото на платен едногодишен отпуск по майчинство и други социални придобивки, така подробно описани от един господин по- надолу. Пред парламента от няколко месеца стоят отново майки на деца с увреждания. Въпросът е къде са нашите мъже, по форумите, плюещи по жените си които изтеглиха всички негативи на прехода?
141
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бъдеща майкаХХАхаахах И да се случи, ще останат без работа 70 ... мъже. Аз имам предостатъчно в банката, както и участие в много други проекти.Майката не го върна на мен, майката направи така, че се наложи, да освободя друг човек. Но знаеш ли - майката се опита да си намери работа в HP и в MS, но от там, естествено се обадиха на МЕН. И майката, не получи работа на тези места. Мисля, че в момента бачка като секретарка за 1200 лева ... от маркетинг специалист за 4800.Кой спечели сега :)
140
0
 
1
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Росен П. и ПОПОВА,а СЕГА Попова и РОСЕН П. нещо да се проненя?Бледи сенки от съвместно управление!
139
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко, ще ме задължат, да виждам и детето, на оная кукувица, кяото продупчи презерватива ... Ше стане, ама нанай ...
138
5
 
6
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
Абе не знам, ама за времето, в което коментираш използваш обидни думи и изрази няколко пъти, което ме навява на мисълта, че и като работодател си същия ***. И си мисля, че заслужаваш и ще ти се случат още хиляди други перипетии с тъпата ти фирма. Даже ти го пожелавам. Както мислиш само за твоя ***, хубаво и тази майка мисли само за нейния и ако си се държал с нея така, аз съм доволна от начина по който ти го е върнала. Евала!
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам с натърпение пълната автоматизация :)
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МайкаДа, ситуацията е елементарна - Не наемам жени. Може да ми покачва печалбата с 2%, но са масивни два процента. Правата ти са запазени... Ако има кой да се хване на въдицата, разбира се.
135
6
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 5 години
Какво майчинство ,какви жени? Нали живеем в общество на социално неутрално установени роли -джендърство .Марго Попова от ПП ГЕРБ забрави че шефа й искаше да прокара закон с който се дискредитира ролята на жената(ИК) . Вече индивид от социалният пол е признат като "мъж" е родил .С други думи жената вече не е фактор ДА СЕ НАРИЧА МАЙКА ! Поне по съвременната евро политика
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До .....Съжалявам, не работя с нискоквалифицирани индивиди ...
133
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бъдеща майкаНе ***, трябва да ти пазя място за да се вурнеш след 24 месеца, да ти дам още 2 месеца отпуска или да ти я платя (И моля те, не си мисли, че всички ринем в калт с 1000 лева заплат ... някой хора взимат по 5000+),после си защитена, до изтичането на договора ти, който трябваше да изтече преди повече от година и половина, но сега получаваш 6-7 месеца, където можеш да седиш (или даже и не трябва да си на работа) и да си бъркаш в носа. Ей това е тъпизма...
132
10
 
5
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
Никога не бих работила за индивид като теб. Ако мислиш, че твоите 1000 лв отпуска ще ми изгледат детето, не знам в кой свят живееш.... Другото е болничен, за който ти плащаш 3 дни. Още се чудя как такива индивиди с такова мислене си намират изобщо работници, ти не си човек.
131
1
 
10
 
! Отговори
..... преди 5 години
Ако не са майките, кой ще ражда роби, дето ви работят за 500 лв?!
130
3
 
2
 
! Отговори
Майка преди 5 години
Чак да вреди - просто трябва да си знае мястото , да си се занимава с печеливши и адекватни за времето и ситуацията стратегии , а не да обвързва неуспешното си развитие или потенциални загуби със отнемане на социални права от българските жени
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МайкаТо и децата е си носиш в гроба ...
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Майка144Този въпрос не ме интересува. Аз съм тук, за да правя бизнес. Децата ми, има кой да ги гледа. Не ми е крива ракетата, бизнесът ми си върви добре. Трябваше да държа човек на работа, който не работеше. Човек, за когото нямаше работа. Кажи, ми, защото да трябва, да рискувам НЯКОГА изобщо, с наемането на друга жена ?!?!? Работата е сделка - ти вършиш нещо, някой ти плаща за това. Като в магазина - искаш хляб и си плащаш за това. Ако Обае хлебопроизводителя забременее, плащаш ли му ?
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, дайте да изгоним всичкия бизнес. Той само вреди на хората !!!
126
8
 
3
 
! Отговори
Майка преди 5 години
Та, понеже чета разни мнения от разни хора дето имали фирми с закрити отдели и т.н. да си кажем : на крива ракета космосът и е крив :) не случайно са ви бягали служителите - помислете си каква ше да е била причината. А иначе с оглед огромните суми които някои хора внасяме като осигуровки, майчинството е единствения начин държавата да ни се реваншира поне за една година, да оставим настрани въпросът е че никой не си носи кариерата и великият бизнес в гроба и децата остават след теб :)
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АбсурдСпирай да работиш. Аз работя с разумни хора, не с обезумели либерали.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако днес дойде някой по-одбър работник, ще изгоня жената и ще наема него, както ще стане и с мен, ако има по-добър конкурент.Но ако аз забременея, някой ще ми пази ли мястото на пазара, ммммм ?
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемуът е, че в България нищо не се прави като хората и всички са ужасяващо бедни ...Ок, не ниво Сумалия, ама все пак ...