Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

5936 гледания   |  Още видео

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен

Да така е.Трябва да бъде намалено майчинството и обещетението да бъде обвързано само и единствено с вснесените осигурвки.

А какви щети нанася майчинството, че трябва да се обезщетява? Нали било свято, какви щети нанасят светиците майки?
127
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 137
Да така е.Трябва да бъде намалено майчинството и обещетението да бъде обвързано само и единствено с вснесените осигурвки. Ако нямаш ден трудов стаж - няма майчинсто. И все пак преди да се помисли за намаляне продължителността на майчинството е необходимо да се осигурят ясли за всички деца. Понякога невъзможността детето да бъде прието в ясла възпира майките от преждевремено връщане на работа. Не всеки може да плаща частна ясла, да извика баби или да наеме детегледач
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 136

И затова на всички места майчинството е до година. Затова имаш и опрощаване на данъци. Стимул се нарича. Няма логика, един бизнес да наеме жена, освен ако не е небивал спецаилсит в дадена област.
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 135
Вярно е ама е гадно, защото аз найстина никога не съм имала намерение да се размножавам, обаче когато потенциалния работодател види нераждала жена под 35 и бяга като дявол от тамян ;)))
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Жена

Емииииии ...
Ама е вярно, нали ?
123
0
 
15
 
! Отговори
Жена преди 6 месеца
Тъпото е, че на доста места когато си търсих работа, след успешно проведени интервюта са предпочитали мъжа-кандидат пред мен. На едно дори ми обясниха :" - много добре се справи, но уви утре ще решиш да раждаш деца и аз ще трябва да обучавам с месеци друг човек".
Много е обидно да се налага да казваш, че не можеш да имаш деца за да те разгледат като поченциален кандидат за дадено работно място.
122
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бъдеща майка

Не, не е нормално. Замислял съм се.
А това "да се изживява като бизнесмен" си е долнопрона обида от безсилен идивид, който иска да се развъди за чужда сметка. Какво следва - издръка и на детето ти ли да плащам? Защо ? Защото съм имал работа за теб, но ти не си могла да я свършиш, заради неща ултимативно извън моя контрол?
Е, реших проблема - работя само с мъже. И бизнесът ми е на солидна печалба, благодарение на това.
121
4
 
11
 
! Отговори
Х преди 6 месеца
Вярно в, че отпуските са свято нещо но... не е редно да се ползва повече от един платен отпуск. Или платения отпуск по майчинство или платения годишен отпуск. Просто не т/с да се спекулира.
120
2
 
7
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 6 месеца
Ами наемаш 10 жени, нормално е да се случи нещо такова, нормално е и някой да се разболее например от рак, което го има в нашата фирма и пак отиват болнични и отпуски с години... Човешкия фактор го има навсякъде. И не всеки трябва да се изживява като бизнесмен, замислял ли си се?
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анониме 128

АХХАХАХахаххаХАХАХаХаХаХахахахАУиуябиубжяиужб пБЖ ОИЖШ-ВЖЕШ ОЯЩ-ЯЖЕ1В-Щ0
....
Извинявай, просот получих пристъп от малоумното ти твърдение ...
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Мисли се, преди да се действа - не всеки рискува да прави бизнес заради такива случаи. Щом си поел риска, ще си търпиш последствията. Това е"

И след като изтърпях псоледствията, не съм наел една жена под 35 годишна възраст ...
И се наложи, да освободя от работа обещаващ кадър и да сложа на негово мясот "майката". Нямаше, да съм толкова ядосан, ако майката не беше стагнирала откъм работни и социални умения, до положението, в което просто я пращахме да си стои в тях.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Дания разврата е от това. Държавата дава на майките социални и те от който им падне имат деца. Те порадват но нямат професия. И тръгват по тоя път. Затова Дания без Германия са нищо.
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бъдеща Майка
И може би, не всяка трябва да става майка, замисляла ли си се за това ?
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бъдеща майка

Явно не си взимала достатъчно фолиева кисилина и мозъка ти се е разпаднал от бременноста...
Жената бе в отпуск по майчинство, продължил 24 месеца. Тя и още 10 други, бяха наети, за да работя по проект, за който имахме отдел, чиито живто беше предвиден, изчислен и всичко бе пуснато в план. И палнът си проработи, с изключението, че една жена излезе в бременност по средата, след което се върна и седя 9 месеца, без да прави нищо... А и
114
5
 
2
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 6 месеца
До анонимен: Ами води си бизнеса по-предвидливо....какво да ти кажа, грешката е абсолютно твоя. :) Значи може да наемеш някой и да закрива отдела след 6 месеца и да го освободиш този някой, пък не можеш да плащаш.... Мисли се, преди да се действа - не всеки рискува да прави бизнес заради такива случаи. Щом си поел риска, ще си търпиш последствията. Това е
113
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затова в "IT"-то са под 3% жените ... И все са такива, който имат минимални шансове, да бъдат забременени :)
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига сте поощрявали ромската плодовитост.
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бъдеща майка

А аз, който ПЛАЩАМ ВСИЧКО, пак си плащам и отпуските. Пак "пазя" работно място, за човек, чийто отдел бе закрит пред 1 година. И като се върне, ще и плащам 7 месеца (+ акумолираните 2 месеца почивки) до изтичането на договора, но няма да преподпишем, така или иначе, защото просто за нея няма работа в моята компания. Защото забременя, сега давам 9 месеца заплти на някого, който не върши нищо, вместо да ги давам, на някой, който ще работи.
110
2
 
1
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 6 месеца
Ти може да даваш осигуровки, ама си един на 1000. Много добре знаем какво е положението при повечето частници. И до другия анонимен: не работя за такива от както изобщо работя.... Но много хора се лъжат, притиснати до ъгъла. Не съм била в такова положение като тях и никога не искам да бъда, но ги съжалявам.
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Майчинството е свещена крава. Това доказва всичко.