Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 116Разчитат на мъжете си, ама друг път ... Ти отиди в Германия и Скандинавия и ще се учудиш, колко "самотни" майки има. Издръжката е по 300-350 лева на месец. Ако си мислиш, че се оправят с тея пари ...
101
1
 
8
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
Та нека да вземат на майките платения отпуск, но само ако всички частници се съгласят да плащат пълни осигуровки на служителите си. И не само на жените, а и на мъжете. Така съм ЗА с две ръце. Щом можете да искате нещо, което се полага по закон на майките, ние също можем да отвърнем. Не знам обаче накрая кой ще е по-прецакания. Но ако бизнеса иска само неща в негова облага, кризата с работниците ще се задълбочи още повече. И в двата случая не ви виждам светлото бъдеще на повечето.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМи недей работи з атях и това. Имаш свободата. Или направи еквивалентен бизнес, давай хуабви заплати и бъди пича на сезона ....
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките трябва да разчитат на мъжете си, не на държавата. Така е в Германия.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предсавям си, ако даде държаваа по 20 000 евро, за всяко трето и нагоре дете ...Фалит до три месеца и то само от мааалата на сливен ....
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя за Бг работодател веднага започвам да се оглеждам за нещо тежко наоколо за да го фрасна. Много долни и алчни същества които с най голямо удоволствие да ги размажеш
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бъдеща майкаАма ... *** загубена.... Нали ти казах вече, че плащам осигуровките според заплатата. Под масата НЯМА. Не всички хора с бизнес са гадини, както и не всички жени са Златки или оная, дето обеси мъжа си, или другата, дето си хвърли бебето от терасата ...
95
1
 
10
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
До анонимен: хайде да направим една хубава сметка, искаш ли? Ако ми плащаш 500 лв заплата и 500 лв под масата изляза в майчински, колко лв губя аз през първата година и колко ще ти спечеля от смешната отпуска. Можеш ли да смяташ? А за онзи Пишмана бизнесмен, който не знае кога се използва "които" и "който" няма какво да коментирам... Смешна картинка сте и се чудите защо няма кадърни кадри...няма и да има.
94
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз па не виждам, щом жената не ме иска, що трябва да давам издръжка за детето ? Не стига, че дете й направих, ами сега и пари да и давам....
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз бих казала, че ще си дам отпуската, стига да стане всички Пишмана бизнесмени да плащат пълните осигуровки на работниците си."И да, плащам "пълни" осигуровки, но добре знаем, че няма да си "сдадеш" отпуските ..
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бъдеща майкаМило, не крадем, тези, който имаме бизнес навън.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бъдеща майка След 2.5 години отсъствие, толкова кадърен кадър ще си, че неми се мисли. Не всички бачкат на продуктова линия ...
90
1
 
7
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
При една сметка, както един Пишмана работодател плаща на работниците си 510 лв... То два месеца отпуск му излизат най-много 1000 лв и това е мега проблем? Тия хиляда лева, вместо с кеф да ги даде за да запази обучения и кадърен работник, той иска и тях да му ги вземе... Направо защо ние да не ви плащаме да работим за вас? То няма такава наглост.
89
3
 
11
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
И като е толкова хубаво майчинството по 3 месеца, защо не отидете да създадете фирма в тези развити държави с кратко майчинство? Ама кой ще ви остави там да крадете? И З Р О Д И! Ако това го приемат в България съвсем вече няма да има кой да ви работи, ама вие сте плиткоумни. Не разбрахте, че за да имате кадърни работници трябва уважение. И като е толкова хубаво майчинството от 3 месеца, защо всички баби отиват в чужбина да гледат внучетата на емигрантите? Страхотно е. За вас е само. Отивайте!
88
3
 
9
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
Двата месеца отпуск пак искате да ги отмъкнете от майките и чуждите деца ...за да може да си купите нова кола. Вие сте ***. Държавата била мачкала тия, дето се решавали на малък бизнес и да се вдигнат малко от калта. И какво? Вие се вдигате каросерия е подпирате на главите на работниците, които не осигурявате, а сега и на майките, които са ви служили понякога и с години. Вие срам нямате бе.
87
3
 
8
 
! Отговори
Бъдеща майка преди 5 години
Тия, дето се имат за бизнесмени и многознайстват тук, че майките си пиели кафетата с тия ОГРОМНИ пари за отпуска... Как не вие срам, бе!?!?! Не стига, че манипулирате, че не давате на една млада жена да се развива, че дискриминиране майките с малки деца, че укривате данъци.... Аз бих казала, че ще си дам отпуската, стига да стане всички Пишмана бизнесмени да плащат пълните осигуровки на работниците си. Не стига, че така отрязвате от майчинските на майките, Ами и двата месеца отпуск пак искате
86
5
 
7
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Той българския работодател т.е. нещо като бирник и чорбаджия в едно, ако има начин робите му да не ядат ще е най-щастлив, без огризения
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука има поръчки на държавата за предпочитани бизнесмени. Тези приказки на бившата виц. Са празни.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като съм ви пидхванла, не ревет3, да съсъпвате дребния бизнес, ами направете корпоративния данък поне 25%. Така ще Ина пари за майки, бебета, бащини други.И не, бизнеса, няма да избяга...
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз искам, когато стане на 18 години, да бъде изпитан от етническа комисия, да се види, дали покрива нужните условия, за да бъде гражданин. Ако се окаже, *** не е годен, майката да върне всичко, квоти е взела, до стотинка.