Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!

Бившият вицепрезидент: Това, което Борисов каза на Вебер, беше малко
21 окт 2018 10:16, Красимир Ангелов
178

Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачинството бе удобно в соца. Печатница " Родина" печатеше пари , колкото и когато казваше Москва.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създай си партия и промени нещата, тогава... Гражданска позиция имал... Къцо и сакато, без никакви критерии си им позиция днес. Трябва ли да слушаме всеки?
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето как е...Имам задача, давам пари за да се свърши.И това е. Защо съм длъжен АЗ ащда гледам теб?
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жици...Стига рева. Само ни разваля настроението. Беден, мързелив нeщастнил си. ССоциален дарвинизъм и това е. Жена, с жената ти...
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена когато има свой бизнес да подпомага майчинството. Така да бърбори за нещо на чуж гръб е лесно.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че имам пари и не ми пука за решенията на гадни работодатели и подкуп и политици...
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86... Ми да ходя, да направя 5-6 жени многодетно, ще обет паричките и дииим да ме няма :)
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цец менМи таз карай са от тука бе... Като не ти харесва ли 8бшестяото. Поне спри, да хлечнчиш.... Жена.!
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88 Дрън-друн... Порасна най-накрая....
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам сак е във Франция сега, но помня навремето какво направи Де Гол, когато искаше да увеличи раждаемостта. Не само увеличи парите за майчинство, но им даде на французойките много други бонуси, включително и допълнителни пари ако си кърмят децата сами, а не с изкуствени млека.А днес Орбан започна да дава на всяко унгарско семейство ако си роди трето дете по 20 000 евро.Това, което правят тука е геноцид към собствения народ.
72
3
 
10
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
Попова защити отпуските на майките: Майчинството е свято нещо!Права е! Майките са светици и трябва да живеят бедно и в лишения като светици, както майка Тереза и другите светици.
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като отидат в чужбина, дали ще намерят някъде толкова дълъг отпуск по майчинство? Никъде по света няма такова нещо. Дали в останалия свят майчинството не е свято, или се отнася само за нашите "измъчени" от гледане на предимно едно дете майки.
70
5
 
0
 
! Отговори
Светица преди 5 години
Бизнеса вместо да прави печалби трябва да раздава парите от приходите на светиците!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нормално е да те уволнят, отпускът по бащинство е само 10 дни."Кодексът на труда в Чл. 163 ал. 7 гласи: "Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение". Поне така беше тогава.
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да те уволнят, отпускът по бащинство е само 10 дни.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой братовчед или братовчедка във Франция който да му е разказвал как е във Франция да разкаже тук как е и във Франция?
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам къде по света няма отпуски по майчинство, но по-голяма глупост от това не съм чул. Българите с тия малки заплати се затрудняват и едно дете да изгледат, сега остава и да им спрат майчинските. Закривайте я тая държава и това е.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До69, 70. Това Дания много развита бе. Какво да кажат в германците, които държат 70% от икономиката на Дания.Има различни фирми. Трябва да правиш разлика. Партиини, общински, колективни, частни със свой капитал. Ведомствени към МВР, МНО В.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен преди 4 години ме уволниха от старата работа, защото си взех 2 седмици отпуск по бащинство по случай раждането на сина ми. Много съм си бил позволил, това беше мотивът. Сякаш не дете ми се е родило, ами котката ми се е окотила...
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега?Кое не е свято?? Идеята са самоусъвършенстване, свободата, човешкият живот.....