Майки с тиксо на уста и под прозорците на властта: Оставка!

Те настояват вицепремиерът Симеонов да напусне поста си
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 14:16, Веселина Йорданова
194

Снимка: БТА

Майки на деца с увреждания и други граждани, които протестират с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, блокираха бул. "Дондуков" пред сградата на Министерския съвет.

Още по темата

Майките заявиха, че решението е спонтанно, не е планирано от тях, а е взето от останалите граждани на протеста.

"Обвиняват ни, че дестабилизираме правителството. Според мен премиерът трябва да види дали вицепремиерът Симеонов не дестабилизира правителството точно сега, когато има поети ангжименти и нещата почнаха да се случват по законодателството", коментира пред журналисти Мая Стоицева, една от протестиращите майки от инициативата "Системата ни убива".

Тя посочи, че черното тиксо, което носят майките на устните си, символизира това, че днес искат да се чува само една дума - "Оставка", а също и това, че ако някой се опита да накара майките да замълчат, няма да успее, предаде БТА.

Протестиращите носят черни знамена и плакати с искане за оставка на Валери Симеонов.

По време на протеста периодично се пуска изказване на вицепремиера Симеонов, в което той нарича майките на деца с увреждания "кресливи жени", а децата им "уж болни".

По-рано Симеонов каза, че само Политическият съвет на коалицията може да иска оставката му и отново заяви, че не се отказва от думите си, за които пък премиерът Бойко Борисов се извини веднага.

Протестиращите майки смятат, че Симеонов си е позволил да изрече "недопустими, грозни и цинични твърдения" по адрес на голяма група от българското общество, а изказването "не се отказвам от нито една своя дума" показва недопустима арогантност и доказва факта, че той се чувства недосегаем и напълно в правото си да използва подобен език в публичното пространство по адрес на гражданското общество.

"Симеонов е лице на България пред международната общност и като заемащ такава позиция, негова е отговорността за социалната политика, здравеопазването, закрилата на българските граждани и българските деца", заявяват още майките от инициативата "Системата ни убива" в писмо до премиера, до председателя на НС и с копие до Валери Симеонов, в което се настоява за оставката на вицепремиера.

Майките отбелязват, че речникът на Симеонов като политик принизява проблемите на обществото и "ако това недопустимо поведение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане."

Те са добавили и искането вицепремиерът по никакъв начин да не участва в управлението на страната, защото по думите им, такива хора нямат място там.

Протести днес има в цялата страна. Очаква се утре протестът да бъде подкрепен и от граждани в Лондон.

Майките носят диагнозите на болните си деца, а в отговор на репликата на вицепремиера Симеонов, че са "кресливи жени", майките са с черни лепенки на устата. Протестиращите носят плакати "Симеонов вън, "Симеонов - позор за България" други.

"Ние сме тук заради обидата, която Валери Симеонов нанесе на децата ни, наричайки ги уж болни. Това е гавра както към всички хора с увреждания, така и към държавата", заяви Вера Иванова.

Според нея няма политик в Европа, който да изрече такива думи и да си ги потвърждава вече трети - четвърти ден и да остане на такъв пост. Това е срам за държавата, заяви Иванова. Тя допълни, че майките ще протестират до оставката на Валери Симеонов.

Весела Одажиева отбеляза, че след повторното изказване на Симеонов, че няма да си подаде оставката, остава майките да настояват оставката да му бъде поискана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролчетата на Валерката са налази сайта, видно от коментарите.Каквото и да пишете факт е , че вашия идол е глупав, самовлюбен чичка, който не става дори за потиер, а не за вицепремиер
65
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият СКАТ драска яко, за да си заслужи парите за заплати, понеже не могат да правят телевизия! :)))))
64
1
 
12
 
! Отговори
До Алекс2 преди 5 години
Защо си мислиш,че няма майки на болни и инвалиди на около 30г.?На моя братовчедка сина и е на 32!
63
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В продължение на месеци хората разбраха, че не децата, а майките им са с по-голямо увреждания с нескончаемите си нереалистични искания, които държавата не може да си позволи, от което става ясно, че мероприятието с е чиста политическа поръчка на Русофили за смяна на модела от най-долна проба !
62
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1ъКакво искат тези "майки" ли? Искат каквото кажат ние да го изпълняваме, без въпроси, без обсъждане, иначе ще реват и пропадналите джендърски медии ще ни заливат с простотия колко лошо било това.
61
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОНТРА ПРОТЕСТ!! ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ДА НИ МАНИПУЛИРА И ОГРАБВА ОТНОВО, ЛЪЖЛИВАТА БСП! ДОЛУ БСП!!!
60
3
 
7
 
! Отговори
запознат преди 5 години
До 63 , а как завърши житейския път на Стамболов?
59
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които плюят срещу майките са платени *** на Валери-джуджето! И като гледам бая е платил за такова яко плюене, и най-вероятно с държавна пара.
58
3
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
Валери не е беден, но няма финансовия капацитет на Лукойл. Нали се сещаш ...
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДаниВиждам, че си много добър човек, извисена душа си щом не пожелаваш нещастия на другите, възхитихме се всички от теб. Разкажи ни за дриги твои съвършенства и добродетели да се възхитим още и да се вдъхновяваме!
56
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви майки кви пет лева!? Аз виждам в болшинството дръти фльорци и ветерани от ВСВ. Майките се броят и същите по нареждане на Позитано са взели колички от "3-та градска", сложили едно *** и мислят, че някой им се връзва!
55
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос към кресливите майки - къде Валери Симеонов излъга? Или вече е забранено да кажеш истината и лявата хипи цензура ще наказава?
54
8
 
17
 
! Отговори
преди 5 години
Тези майки какво искат всъщност ?
53
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви пари за такива ***!Който не работи - не трябва да яде!
52
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е Жандармерията и Прокуратурата да влезнат на Позитано и да видим тогава кой кой е?
51
12
 
16
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Тези, които плюят срещу майките, дано никога не изпитат тяхната мъка. Ни им го пожелавам, макар, че го заслужават с пълна сила.
50
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им дадем на женичките по 2000 лева месечно, прислужница и служебен автомобил, а ние балъците ще блъскаме за да има за клиентите на социалната система - на мен ми се струва безкрайно справедлво. Те се чудят къде и за какво да харчат нашите пари, ние работим и им даваме над половината от изработеното - едни са родени да ползват, други да бачкат, на всеки му според нуждите все пак. А ако има недоволни от справедливо разпределение на функциите в обществото да се разтрелват на място.
49
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам, че Валерката е наел бая тролчета да тролят по майките! Успех Валерка! Упех "патриоте" дръж се на власт, че има още за крадене!
48
4
 
14
 
! Отговори
България преди 5 години
България си отива, скъпи съграждани. Това, което се случва в държавата е пародия на всякаква уж цивилизована, европейска страна. Масов разпад на морални ценности, беззаконие, политическа наглост, криминални натури по всеки един клон на властта, безнаказаност, и, и, и...Това няма да се оправи и ще става все по-зле, докато сегашната мрежа от политическа мафив е окупирала всеки пост, от който все още може да се точат пари и да има далавера.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е запушиха им устите.