Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат

Вицепремиерът не се притеснява от протеста на майките
Обновена: 22 окт 2018 16:17 | 22 окт 2018 12:30, Веселина Йорданова
283
Симеонов дава оставка, ако... другите в коалицията му я поискат
Снимка: БТА

Само Политическият съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" можел да вземе решение за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

"Това са тези, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по свое желание, такова беше решението на коалиционния съвет на коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" през май миналата година", разясни Симеонов пред журналисти в Министерския съвет.

Оставката му бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни".

Вицепремиерът каза още, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини, предаде БТА.

Той посочи, че по-конкретно тримата, които могат да решат дали напусне поста си, са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

Валери Симеонов коментира, че не вижда причини да си подаде оставката по лични причини, защото нямало за какво.

"Човек не подава оставка, защото казва истината. Боли не боли, това е истината. Аз категорично стоя зад своите думи", изтъкна вицепремиерът. Симеонов не се притеснява и от протеста на майките.

Според него всеки може да иска оставки, особено политически сили и лидери. Работодателските организации, които се срещнаха със Симеонов, заявиха, че трудно ще преглътнат поредна оставка, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Вицепремиерът е един от двамата членове на правителството, които са категорично против да има квоти за назначаване на хора с увреждания във фирмите и санкции за това. Също така Симеонов подкрепя бизнеса да не се увеличава максималният осигурителен доход на 3 хил. лв., което според него е данък и ще доведе до удар върху работодателите. Крайно време било да отпадне и кризисната мярка фирмите да плащат първите 3 дни болничен на служителите си.

Междувременно стана ясно, че ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
12
 
! Отговори
До 182 преди 5 години
Тоя коментар го виждам вече под 3-та статия в различен сайт. Май троловете нещо наскочиха. Квото и да правите освен да увълчите още повече народа друго няма да направите. По-нагло същество от тоя няма. Бас хващам, че освен че ще го изритат от парламента, без значение дали насилствено или на избори, после ще си изяде боя някъде и ще се кротне кат Волен.
174
6
 
12
 
! Отговори
Апел преди 5 години
Г-н Борисов оттървете се от тези фашаги,само проблеми с тях.Вземете Воля и наемете 10- *** капиталиста от БСП там са много,и за пари всичко правят......
173
3
 
17
 
! Отговори
ясдфгхйклиуътре преди 5 години
А пък на пресконференцията, един от неговите се изказа, че щял да изкара 20 000 на площада?! Не разбрах само, и както ги изкара, какво, ще набият майките със децата инвалиди?!? Божее, как може такива *** да са във управлението на държавата?!?
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3000 лева максимален осигурителен доход било удар срещу фирмите. А срещу работниците щото не е удар, нали? Ако един работник взема 3000 лева заплата, това автоматически означава че за разликата от 2600 лв до 3000 лв, т.е. 400 лв. ще се дължат лични осигуровки, които към момента са в общ размер за лицето 13,78 %. Като се направи сметката, излиза че хора с такива заплати ще извадят от джоба си още 55.12 лв за държавата. Е, аман вече!
171
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе чудя се как тея майки на деца са на 50 -60 години дето протистират !
170
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да си кажем кой, от кои е? Че се криете като мишоци!
169
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пращайте полицията да ошамари самозабравилите се камунета
168
4
 
20
 
! Отговори
Мислител преди 5 години
Ясно, че се разбра с Домусчиев - аз на тебе, ти на мене. И Домусчиев като изкара 20 000 души да те защити, мислиш, че това ще оправи нещата. Дотам ли ти стига мисълта, а Симеонов?????
167
4
 
18
 
! Отговори
На мене преди 5 години
ми мирише на втори 09.09.
166
4
 
30
 
! Отговори
ЦИК преди 5 години
Смешното е, че за тоя гласуваха най-бедните българи ,а той по стар бургуджийски обичай ги излъга...
165
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито патрЕоти това ви беше последния парламент. Вече ще си го гледате по СКАТ или друга медия която никой не гледа.
164
4
 
30
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
Във всяка ЦИВИЛИЗОВАНА държава, този гагаузин,... вече да е история в политиката!!! Този, а и много други във властта, не могат да разберат, че са там, не заради себе си, а заради хората дето са гласували за тях! СЕГА, ИСКАМ ДА ЗНАМ, КОЛКО ОТ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА НЕГО, СМЯТАТ, ЧЕ Е ПРАВ В ИЗКАЗАНОТО СИ МНЕНИЕ?????
163
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй,голяма обида,голямо нещо! Нищо не е станало нали си имате ибрици!
162
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този може само да се бори с бабички по границата и със страдащи майки.
161
7
 
11
 
! Отговори
До 161 преди 5 години
*** що си противоречите, бе!Хем БСП били изгладнели, хем плащали по 100лв.на майка на ден!?
160
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** същество с един, но най-долен възможен коментар си затри политическата кариера. Да гние в забвение.
159
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко пари струва разходката на Боко и тайфа до Дубай, за да разкаже Приказка за българската ограда? Поне едно дете можеше да бъде лекувано с тях!
158
6
 
10
 
! Отговори
Kobi преди 5 години
Tozi e po nagal i ot *** !
157
7
 
1
 
! Отговори
всичко е наред преди 5 години
къде е нашето място къде,къде,нашето място е да сме винаги пред Божието Лице,пред лицето на царя има живот,после в някоя локална жива църква,създадени сме да стоим пред Бог Отец не човек,организация,хора,от Божието Лице идва живот,а вие коуто бяхте някога далеч от Бог чрез престъпленията си,Бог в голямата Си милост ви приближи до Себе Си да гледаме Лицето на Всевишният
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата лаят,кервана си върви! Казали са го хората!