Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR
23 окт 2018 11:45, Петя Славова
142

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Още по темата

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
кАРА КОЛЬО преди 5 години
Е ПАК СЪМ АЗ Колето от Под игото!! Това ли искате! Еще си го получите! този нород се начака и начака ! за да има промени трябва но Водач! чакайте го скоро!! Бог да благослови и вас и Него! пък ще видим водата си тече но търпението на Българите е просто не знам къде и защо още ви има
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев ДА БЕ г-н Исаев жив и здрав да си! че аз ли или тези останали на пръсти българи да плащаме! БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА!МИСЛЕТЕ!!
96
2
 
3
 
! Отговори
MEN преди 5 години
179- E ABSOLJUTNO PRAV!
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След няколко разстреляни нападатели нивото на респект към полицията ще се вдигне моментално.
94
1
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
ЧЕЗ, ЕОН си тръгват заради ниските печалби. Да имаш ти селца с по 3 къщи с по един-двама пенсионера и да бръмчи трансформатор за по една крушка и хладилник. Мрежата иска поддръжка, инкасатор, аварийни екипи. Няма заводи, няма производство
93
2
 
10
 
! Отговори
179 преди 5 години
България си е цяло гето. Щом българският етнос си мята *** през терасата и не почита починалите си родители .... Цитирам Вашингтон- ,,Покажете ми вашите гробища а аз ще кажа във какво състояние се намира нацията ви" ;/
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам днес в местната гимназия да играя баскетбол с приятели и виждам много малки деца си играят, 50% р 0 мчета... Когато аз бях там преди 10 години беше странно да видиш и едно... Та какво да правя аз - 1. да имам деца тук и да израстнат сред ***, 2. да отида в забитата София и да се набутаме там цялото население, 3. да отида в чужбина?Ясен е отговорът
91
1
 
16
 
! Отговори
Тунджата преди 5 години
Аз смятам, че тези нападения са стриктно контролирани и планирани от организации и държави неприятели на България! Тестват системата ни за сигурност!Днес Сливен, вчера Гълъбово, утре цяла България! Ако до няколко години държавата не се намеси кардинално, няма да има връщане назад. Истина е също, че българина се опитва да живее малко или много като нормален европеец и не иска да се занимава с това "малцинство". Но в крайна сметка тука е България и ние трябва като държава и нация да дадем отпор!
90
1
 
12
 
! Отговори
11111111111 преди 5 години
Ние, сме виновни!
89
2
 
11
 
! Отговори
+ "до+" преди 5 години
Част ние плащаме -разбира се,но ЧЕЗ са на загуба ,те не могат постояно да вдигат цените ,когато се "губи"електричество по-мрежата.... . Да ,те компенсират и от нас загубите си,но и те губят много.
88
2
 
38
 
! Отговори
СС преди 5 години
Политиците вземат от българите и дават на индийците!!! Кой е глупакa се пита в задачата???
87
1
 
22
 
! Отговори
в словякия преди 5 години
също имат проблем с ромите, затова решиха полицейските управления да се разположат в ромските махали.
86
4
 
18
 
! Отговори
+ преди 5 години
Някой задавал ли си е въпроса,а защо ЧЕЗ(чешката компания) иска да напусне България отгодини и когато се намери една Гинка да я купи ,те (ГЕРБ) РАЗВАЛИХА СДЕЛКАТА !!!Чехите искат да бягат,щото не могат да направят нищо срещу крадците(не само ромите краднат) ,а ГЕРБ не ги пуска щото тъй им отърва ,ЧЕЗ ДА ПЛАЩА СОФРАТА по кражбите на електричество на ромите! И се пита "Кто виноват"? Асан ,че яде банициа или тоз който му я дава.Има един у наше града -ром-над 10 000 лв да плаща и продължава да има
85
1
 
33
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.ами избиратели са ни какво да правим
84
1
 
42
 
! Отговори
,,,llu преди 5 години
айде стига сте писали глупости Тодор Живков им раздаде апартаменти като крайно нуждаещи се Каракачанов им разреши да ги изкупят по 10000 лв когато една заплата стана 10000 лв те още на другия ден ги продадоха за 300000 лв изядоха парите и сега пак са нуждаещи се
83
6
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
е туй то, остана и си гани полицай да има и направо да се вдигаме всички от това гербаво недоразумение страната ни
82
1
 
43
 
! Отговори
Стрителни войски преди 5 години
Строителните войски да се възродят...
81
1
 
47
 
! Отговори
Немо преди 5 години
Българските политици не бягат от проблема!Те го създават!Но основният проблем е, че ние им го позволяваме (на политиците)!
80
2
 
54
 
! Отговори
??? преди 5 години
някой на вас дал ли ви е нещо даром? На мен не. защо на гърба на данъкоплатците да се изграждат ромски квартали? А за децата на работещите българи няма и лев. Хайде стига с тия ***, че вече на всички ни се повръща. Като не спазват правилата - в затвора.
79
4
 
45
 
! Отговори
Ергин Енгин преди 5 години
1-99% от българските политици за жалост са невежи.2-в парламента няма нито един преставител от обикновенния гражданин.3-заплатите им трябва да са средни за страната за да разберат как живеем -700лв4-трябва да сме солидарни срещу тези мафиоти