Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

24342 гледания   |  Още видео

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
3
 
0
 
! Отговори
Strelata преди 5 месеца
Убитаци
290
4
 
1
 
! Отговори
Стрелата преди 5 месеца
Еййй мухловци вие статстика дето само убитаците я четат има2 империии ингилзи и рашън другите не сте живиииии само Щматки.
289
4
 
8
 
! Отговори
Москва е красива преди 5 месеца
Защото е проектирана от австрийци.Факт
288
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 252
Москва е най-красива,погледната от бомбардирвач
====
Москва е много красива, величествена, чиста, спретната. От бомбардировач никой не я е гледал, няма и да я гледа! Бомбардировачите ще се разбият в земята, свалени от ракети на стотици километри от Москва.
А NY, Вашингтон, Филаделфия, Бостън, Маями и още стотици градове ще бъдат измити като курешки от страшно ядрено цунами, ако факаните Щати изстрелят само една ракета срещу Русия. Чикаго, Детройт, Синсинти ще станат на молекули.
287
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До *** ни крадат
Блядь е тази, която е виела, когато те е произвела на този свят! Голям патриотин се писа бе, зловонно парче органика! От всички човешки дефекти един от най-големите е неблагодарността!
286
6
 
5
 
! Отговори
злато ракия казачок преди 5 месеца
по е интересно колко злато са платили чорбаджийте на турците за да дойдат руснаците

и

колко злато са платили царските ни чиновници на хитлеристите за да дойдат руснаците за втори път?????

а за децата от Ястребино някой интересува ли се или пак ще измислят че родителите им ги възпитавали зле

шумотевиците се зараждат Банкурския тиъгълник. Нещо да чухме за Ваньо алото, Мишо бирата, избитите в Курило, журналистката от Русе и много много други особенно възрастни хора когато са ги ограбвали
285
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 261
Дон Педро, когато СССР ни обявява война и съветската армия незабавно влиза в България, нейни елитни части, както и бързоходни катери се отправят към ТУРСКАТА ГРАНИЦА, а не хукват да гонят вече избягалите немци. Защото там е стояла в готовност голяма турска армия, готова да нахлуе в България (Иньоню).Това е плод на предателството на муравиевци и мушановци, а и на двореца, уговорили се с англичаните турците да ни окупират! И после - защо Народен съд, защо разстрела на 2.2.1945 г.!
284
4
 
6
 
! Отговори
До 265 преди 5 месеца
До До 265
Хкремент настъпан, размазан! "Бомбрдира" означава да бъде използвана авиация. Тук правилната дума е "артилерийски обстрел". Бълчик - разрушен напълно? Я се цуни отзад! При обстрела на Варна от "Три Святителя" загиват 9 (девет!) души, от които една рускиня. При бомбардировката на София на 10.01.1944 г. загиват повече от 1100души, мирни жители и са разрушени 11000 сгради, между които Народния театър, Държавната печатница и др. знакови сгради. Е, и нашата кооперация е пламнала от фугаска!
283
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да убиеш братси по време на птеговори да изнасилиш женаси нат прясния труп на баща и .Да продаваш децата на собствения си народ .Да задигнеш заплатите на войните ти варяги сложилите на трона и да си дигнеш дворец.А след като ромейте са те спукали от бой за пореден път и са те заставили да станеш християнин вместо раскаяние за предните си дела да изгориш нов город децата и жените продадени в робство на арабите
Абе руския княз Владимир си е твар дори и по най занижените стамдарти на вррмето си
282
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стойчо е платен руски резидент .
281
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За пореден път се убеждавам, че сме крайно затъпял и заблуден народ. Не коне с капаци, а овце с капаци. Може да изтриете коментарът ми. Вече разбрах, че модераторите ви са трол простаци от форум за сексуално забатачени българи.
280
12
 
24
 
! Отговори
Блядовете ни крадат преди 5 месеца
Вече 140 години

И се отнасят с нас като с колония

Вън руснаците от Родината!

Да живее България!
279
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На владимир (рядка човешка твар
между другото)ромейте след като за Пореден път размазват руската армия ( византия никога не е губила битка срещу тях имфо за ватенките ) освен че го задължават да се покръсти му набутват дъщерята на ханджийската лека мома Анастасо .Сори руски ватенки такава е историята ви никой никога не ви е броял за хора
278
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пише че са взели злато и нее само в държавен весник ами си има и доста документи за това .В прочем едно от условията след руската капитулация пред нас Псв е да бъдат изплатени обратно като репараций
277
1
 
15
 
! Отговори
Чети, човече! преди 5 месеца
"Държавен вестник", 1884 г. - един от броевете от месец януари.
Идете в софийската Народната библиотека. Всички броеве на "Държавен вестник" се намират в Общата читалня, подвързани по години. Вземете и четете, да си изясните отговора.
276
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тя цялата история на русия си е едно калпаво фентази съшито с бели конци и нищо чудно че всеки си прави майтап с московската ***
275
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България може на някакво селско ниво да претендира частично за виьантиското наследство
Били сме част от империята има и много владетелски бракове .русия обаче няма никамво право ромейте никога не са ги признавали дори за хора а и браковете между владетели нямат някоя друга втора братовчетка на василевса и до там .На Владимир покрастителя му набутват незаконата дъщеря на василевса от ханджиска *** Факт
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Накрая май ще излезе, че само братствата и тайните общества са били загрижена да има Свободна България.
273
4
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 5 месеца
До Анонимен 275
Екатерина, дъщеря на цар Иван-Владислав (царувал 1015-1018 г.) и царица Мария се омъжила за Исак Комнин – император от 1057-1059 г., първия владетел от прочутата династия на Комнините.
Дъщерята на цар Калоян(името и е неизвестно) се омъжва за латинския император Анри и става латинска императрица.
Кера Мария – дъщеря на цар Иван Александър, омъжена за Андроник ІV Палеолог. Византийска императрица от 1376 г. до 1379 г.
Ако не по един, по друг начин българи са били на византийския престол!
272
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 224 нито б24 нито б17 могат да пикират явно си хибриден руски ром лъжец .Що не споменеш и ссср ските бомбандировки над русе и минирането на дунав
.. Е верно си е и голяма издънка верно щото от 12 самолета ви свалихме 9 .