Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари