Платила ли е България злато на Русия за Освобождението си?

Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията
23 окт 2018 07:10, Анисия Иванова
351

В българската история има много теории на конспирацията. Една от тях е за това платила ли е България злато за свободата си на Русия.

"Тук се смесват реално съществуващи факти, като това че България е платила издръжката на руската армия по време на Временното руско управление с 10 милиона златни рубли, с легендарната версия за златно съкровище на Вълчан войвода, натоварено на седем каруци и дадено на руснаците за да ни освободят", коментира журналистът Стойчо Керев в Операция "История" по Bulgaria ON AIR.

В студиото бяха разказани и други конспиративните теории, че името Кирилица на нашата азбука е заблуда, тъй като тя е създадена от Св. Климент Охридски, а Светите братя Кирил и Методий са създали глаголицата, че Георги Димитров е бил убит от НКВД заради идеята му заедно с Йосип Тито да правят Балканска федерация и народнодемократично управление, което е по-различно от властта от съветски тип. 

Коментирани бяха и темите има ли масонски символи на банкнотата от един американски долар и защо съдбата на България е важна за големите световни сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
7
 
14
 
! Отговори
До П.Птров 226 преди 5 години
Лъжеш! Но си призна, че си поклонник на Иванча Хаджипенчовича! Да не си от неговото котило? Или на дедо Вълко от Рибарица, дето предаде Бенковски? Граф Игнатиев стана една от основните мишени на русофобската ***. Остава да опишеш как е ритнал стола под бесилото! Наскоро прочетох хули и срещу Гурко - спасителят на София, провел един невъзможен преход през ледения Балкан.Бил виновен за Старозагорското клане.Не турците, а той, че отстъпил! Също като отплуването на руския флот и Хиоското клане!
219
2
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЕДНИ ИСТИНСКИ НОВИНИ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ, ХВАНАЛИ СЕ ЗА ИСТОРИЯТА......ЩО НЕ СТАНЕТЕ РАЗВЛЕКАТЕЛНА МЕДИЯ
218
12
 
7
 
! Отговори
Сат преди 5 години
Фашиска *** е бандитска държава, в която на власт са недон осени джуджета и терористи като Кадиров и *** Шойгу.Поклонниците на тази империа на Злото трябва да се чистят.
217
2
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Операция "История" по Bulgaria ON AIR коментира теории на конспирацията - ТИПИЧНОТО ЗА ДЕФИНИЦИЯТА "ЖЪЛТА ПРЕСА"
216
1
 
2
 
! Отговори
Да! Много! преди 5 години
Да! Много! И още взема!
215
4
 
10
 
! Отговори
БезсмисленоПредаване преди 5 години
Ама това че кирил и методий са написали глаголицата, се знае. Това, че борис нарежда на климент, наум и ангеларий да нагодят глаголицата към езика, превръщайки ки я в кирилица - също се знае. а дали днешната кирилица е "българица" - това е игра на думи, целяща "да повдигне" духа на българина, ограбен за 30 години капитализъм, от децата на борците срещу капитализма! каква масонска метаморфоза, само!не, няма да го повдигне, в тази частна държивица на , в която скоро ще се плаща и за въздуха!
214
7
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До С Русия в сърцетоАвтентични исторически документи трябва да се четат, а не какво е писал някой колхозник набеден за академик!И аз чета на 4-ри езика, ама освен, че чета, мисля и разбирам!72-години точно пасват на обслужването на червеноармейските окупационни солдати от болшевишките "общи жени". Кръвта вода не става!
213
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те българските политици нямат време да си искат обратно откраднатото духовно наследство от Русия. От облизване покрай копанята с измислени руски енергийни проекти и капане на лиги от педчуствие на мазната помия не им остава никакво време за някакво си духовно наследство.
212
3
 
8
 
! Отговори
вие как мислите? преди 5 години
Аз не съм блроил златото което е платила България на руснаците, но зная че и сега Русия държи засекретени българските архиви които отвлече през ВСВ война. Най-покъртителното е че България отказва да изпрати войски на источния фронт, но след войната по настояване на Русия е от страната на победените.За мен е ясно че русите имат нещо да крият.
211
7
 
6
 
! Отговори
До225 преди 5 години
Ха така, а сега новите ни господари нищичко не вземат, само ни раздават! *** Объл!
210
5
 
4
 
! Отговори
До 223 преди 5 години
Знаем го този. Нереализирал се организатор на въстание, зарязал другарите си, и скитал няколко дена из балкана.Още тогава е имал цена, която сам си е определил. И понеже не му плащат се превръща в първи русофоб.Но да се налапа от новата държава, лични облаги, не пропуска.Това е корена на фобите, в новото време. Нереализирали се в предно време. А случайно да Ви е минавало в главата, че просто нямате качества, без значение в коя система сте пробвали.Любознателните се сещат за кого става дума
209
5
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Каква стана тя?! На нас графа(Игнатиев) ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!хаджи Иванчо Хадживеличков ПенчовичЗа делото и обесването на Левски. Съдебният състав по настояване на Граф Игнатиев са включени българи, които са убедени от графа, че съдят крадец и убиец, а не борец за българска свобода и независимост.
208
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските крадци ни отвлякаха всичко пред угодническите погледи на комунистите. Взеха ни архивите дори ни взеха и костите на Патриарх Евтимий, последния български патриарх от второто българско царство обявен за светец. Уж го взеха през 1956 за да му изследват костите дали са от онова време така и повече никой не му видя светите мощи. Какво искате от хора които не почитат нито светците си нито историята си. Не съм чул до сега български политик да си е отворил устата да поиска тези мощи от Русия.
207
7
 
7
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 5 години
До П.ПетровGovньо! Аз съм начетен, не в смисъл на "начетен счетоводител", чета вече 72 години, чета и се оправям с няколко езика, даже в Енциклопедията за бедни - Уикипедията една статия я прочитам на няколко езика. В Америка един добре поставен джентълмен даже се изцепи и ме нарече Walking Encyclopedia Britannica. Имам в библиотеката си вероятно единствения екземпляр на книга с огромно историческо значение Ще бъдеш ужасен, акопрочетеш някои неща, които разбиват на пух и прах русофобските лъжи
206
3
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то (1869 г.), единият препоръчан от одесските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.Васил Левски
205
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сата Нато, *** непоръбен - спри да мажеш навсякъде с глупостите си. Предупреден си за втори път.
204
10
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Разходите за Освободителната война на Русия могат да се изчислят на около 200 т злато, а човешките загуби са неизчислими-Нито е била освободителна войната, нито сме ги канили. И сега нямам НИКАКВА нижда от тия азиатски дъби ли с дръпнати очи. Же суис он юропеен.*** *** да мре!
203
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
211 ти,Много добра статистика си дал.Който има ум нека гледа. Най интересни в нея са Паляците. Защо ли, само те падат толкоз малко?.Да не се пропуска факта, че си имат Папа.Щото днес много се набляга на материалния мотив на Русия, но се пропуска Духовния.В онези години, единствения независим център на Православието е била Русия и нейния цар.Цариград са били жалки, и подконтролни на волята на султана.
202
2
 
5
 
! Отговори
рускиня До Сата НАТО преди 5 години
"Да знаете, че когато дойдем в ***, че свършите като колорадите в Одеското барбекю!"Да сигнализирам ли съответните органи за това че имаш планове за терористични атаки? *** ***
201
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злато, че сме платили сме платили. А какво е изнесено от Странджа от гробницата на Бастет е заровено някъде в Кремълската Ватикана.