1200 балона в полет и в битка... с рака на гърдата

11 болници в страната извършват безплатни прегледи
24 окт 2018 17:05, Павел Гълъбов
1

Снимка: ПСАГБАЛ "Света София"

1200 розови балона полетяха към небето над НДК в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата в България.

Събитието бе част от информационната и профилактична кампания за борба с тежкото заболяване, инициирана от Първа САГБАЛ "Света София".

Кампанията се осъществява с подкрепата на Столичната община, Българскиа форум на бизнес лидерите и Националния дворец на културата.

Тази година през месец октомври медицински специалисти от общо 11 лечебни заведения (в градовете София, Пловдив, Варна и Стара Загора) се включиха в каузата и извършват безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата по предварително изготвен график.

Болниците, които участват в кампанията по повод Световния месец за борба с рака на гърдата са: Първа САГБАЛ „Света София“, Първа МБАЛ – София, Пета МБАЛ – София, Четвърта МБАЛ – София, Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология - София, ВМА – София, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Света Анна“ – София, УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, УМБАЛ „Света Марина“ – Варна и УМБАЛ „Професор доктор Стоян Киркович“ – Стара Загора.


 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Сара преди 2 години
Спрете противозачатъчните. Една позната, която ги пие е болна от рак и лекарите са и казали, че е много вероятно, заради тях да се е разболяла като е казала, че взима.