МС взе резиденция "Бояна" от НСО и президента

Стопанство "Кричим" също ще се управлява на "Дондуков" 1
16
МС взе резиденция "Бояна" от НСО и президента
Снимка: архив, БулФото

Правителството реши да предостави резиденция "Бояна" за управление на администрацията на Министерския съвет, а стопанство "Кричим" - на "Югозападно държавно предприятие" - Благоевград.

Резиденция "Бояна" и поземлените имоти в село Куртово Конаре са със статут на публична държавна собственост.

Двата обекта към момента се стопанисват от Националната служба за охрана при президента на Република България, но са с отпаднала необходимост и не са свързани с основната дейност на службата, мотивират се от МС.

Двуетажната сграда със специално предназначение на Резиденция "Бояна" е със застроена площ от 1027 кв. м и е необходима за изпълнение на дейностите на администрацията на Министерския съвет.

Стопанство "Кричим" се намира в землището на село Куртово Конаре, община Стамболийски, и включва общо 24 имота с различна площ. На територията на стопанството се намират сгради паметници на културата - Двореца "Кричим" и "Австрийската къща", които са със статут на недвижимо културно наследство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 5 години
Всичките страни които си изредил са капиталистически със силна социална политика, условно наричена Нордически Модел, НО те са капиталистически и имат ПАРЛАМЕНТАРНО (не пряко!!!) демократично устройство. Социалната им политика е силна благодарение на богатите ресурси и швейцарските банки.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега всички ще кажат не искаш никой какво тогава не никой не искам никой от досегашните.Трябва ни истинска лява партия ориентирана към пряка демокрация която е модерна дума за идеала за безкласово общество.Този идеал при това без никаква диктатура беше директно приложен в Швейцария и Скандинавия и сега това са най-богатите държави в света.А дрънканиците са диктатура на пролетариата прикриват диктатура на номенклатурата и неолиберален държавен капитализъм.Направо преход към пряка демокрация.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми на мен пък ми е ясно че на нито един няма да му хареса какво ще напиша но аз пък в това вярвам.Нито една от днешните партии не струва нито ГЕРБ нито БСП.Защо и БСП защото те ме са лява а ултрадясна партия на неолибералния държавен тоталитарен капитализъм и излъгаха всички привърженици на лявата идея.Герб поне си казват ние сме десни а БСП го играе хамелеон.Какво ще кажете за Нинова която лично се похвали че при БСП били построени американските тази у нас ето кой харесват.
13
22
 
10
 
! Отговори
Управление след 1990 преди 5 години
БКП/БСП управлява 9 г. - падение, падение и пак падение!!! Беднотия, фалити, мафия, убийства! След тях, всеки път е потоп!!!ГЕРБ управлява 7 г. - възход, възход и пак възход!!! Всеки път всичко започва от нулата, след всяко управление на хищниците от БКП/БСП, които ограбват, саботират и унищожават България. Естествено по заповед на Москва.При ГЕРБ непрекъснато се строи - магистрали, улици, пътища, метро, спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции, паркове, ремонти и др.
12
10
 
9
 
! Отговори
До 9 - Южен поток??? преди 5 години
Орешарски спря и замрази Южен поток и тръжните процедури, защото проектът не отговаряше на изискванията и стандартите на ЕС и не се спазваха процедурите. Те не бяха синхронизирани с Брюксел, а това е задължително, ако потокът минава през Европа. Тогава, вместо да се съобрази със забележките и те да се поправят, Путин се обиди и каза, че спира Южен поток. После се обърна към Турция, която не е страна от ЕС и там европейските стандарти не важат. Така правят тези, които не признават правилата.
11
7
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Така е!
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е бил Президента да наложи вето,но те си гласуваха продажбите.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво направи ГЕРБ?ЕДНО ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯМО НИЩО..хиляда пъти писах как се качват пенсиите и при социалистите и при царя и при тройната коалиция. НИЩО ОБЩО С МИЗЕРИЯТА ПРИ ГАРБЕРАСТИТЕ.Щяхме ли да си имаме Южен поток - щяхме. Борисов го батиса.При Ореха падна ли цената на тока? - падна.При Ореха качиха ли се майчинските? - качиха се.Няма какво да говорим. При престъпниците ГЕРБ ЗАГИВАМЕ БОАВНО И СЛАВНО.
8
10
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"В Холандия държавната администрация е.23000 души. В България 20 пъти повече" Да, БКП/БСП бяха 9 години на власт и можеха да променят всичко, срещу което сега недоволстват ***. Да бяха намалили администрацията. Да бяха решили проблемите на хората с увреждания. Да бяха решили проблемите в здравеопазването.Да бяха направили всичко, срещу което сега крякат като луди. Ама много е лесно като си на власт да спиш, да крадеш и да не правиш нищо. Сега ГЕРБ за 7 г. трябва да оправи всичко
7
5
 
8
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Ми сега президента къде ще ходи ? Сега друг ще ходи там. Еваала !
6
10
 
1
 
! Отговори
Onusni преди 5 години
Uuuuu, fashisti i terorristi v bg prezidentstvoto!
5
7
 
8
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Мндааа днес ТЕЦ Варна утре АЕЦ Козлодуй ...евала на хидроинжинера.Сега като дойдат на власт с Президента и грипени ще ни купят...и пак сте недоволни ! А коалицията Бареков - Сидеров ще им прави кворума ! Честито на печелившите !
4
10
 
17
 
! Отговори
Още преди 5 години
На половин милион администрация и трябва място. Идват избори, затова Борисов ще вдигне заплатите на тези ***, калинки, ще вземе всичко в свои ръце, за да гласуват за ГЕРБ. В Холандия държавната администрация е.23000 души. В България 20 пъти повечеЗатова няма пари за работници, пенсионери , инвалиди и бедни
3
0
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
само че за наши хора
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там ще бъдат настанени кметът на Симитли, Вальо Златев, както и малкоя Стнилов, за всеобща министерска употреба!
1
0
 
29
 
! Отговори
:):) преди 5 години
мдаа ще има сладки продажби скоро време ....