135 хил. вземат по 2600 лева. КНСБ: Не наказваме младите, даваме права!

Според синдиката бюджет 2019 е най-добрият за Борисов
162
135 хил. вземат по 2600 лева. КНСБ: Не наказваме младите, даваме права!
Снимка: архив, Ройтерс

Ръстът на максималния осигурителен доход на 3000 лева не е самоцелна стъпка, която цели да накаже младите IT специалисти, а обратно, коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му на тези 135 хиляди души, които получават доход над 2600 лева, се дават възможности за повече права от цялата осигурителна система.

Хората ще плащат с около 50 лева повече вноски, като една пета от тези 50 лева отиват при индивидуалната им пенсионна партида, каза още той.

Още по темата

Вицепремиерът Валери Симеонов твърди, че данъците се увеличават, те не се увеличават - увеличават се вноските и правата на хората, коментира Пламен Димитров, цитиран от БТА.

Според КНСБ проектобюджетът за 2019 година е най-добрият досега в управлението на Бойко Борисов, а оценката беше направена пред Координационния съвет на КНСБ.

На него присъства финансовият министър Владислав Горанов, който представи параметрите на основния финансов закон.

Нарастването на разходите в много от перата е значително, като те могат да осигурят добри политики в отделните сектори, направления и най-вече едно прилично нарастване на възнагражденията на около 440 хиляди, които получават своите заплати от бюджета, каза Пламен Димитров.

Критиката на КНСБ е, че рамката на бюджетите през всички тези години винаги е била оптимистично занижавана като приходи и с общи усилия преизпълнявана. Според Димитров ще се види същото и следващата година.

Според синдиката преките данъци в България не се събират справедливо. Те ще нараснат с около половин милиард за следващата година, като от тяхното разпределение 60 процента ще плащаме ние, а 40 процента - бизнесът, коментира лидерът на КНСБ.

Различията в данъчната политика остават - от КНСБ са против плоския данък и смятат, че той трябва да бъде усъвършенстван с въвеждането на необлагаем минимум.

41 хиляди ще получат реалните си пенсии, а за нито едни български работник, който работи в условията на трета категория, няма да има таван, защото в момента най-високата изчислена пенсия е 1100 лева. Около 20 хиляди души ще останат с орязани пенсии, предимно категорийни работници в сферата на индустрията, някои в силовите ведомства.

Бюджетът залага прилично нарастване на доходите, но КНСБ ще продължи да настоява за по-високи увеличения с 15-20 процента в културата, в домовете, в някои части от здравеопазването, науката, сценичните изкуства и др, заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не мислите преди да критикувате. По-високият осигурителен праг е само от полза за всички, даже и за работодателите, които трябва да платят най-много. Уволняват те и ставаш безработен - обезщетението е едно при 2600 лева, друго при 3000 лева, трето при 5600 лева, каквато би трябвало да е максималната осигурителна сума (10 пъти минималната заплата за 2019). Същото е с болничните. Първите три дена ги плаща работодателя на 70%, и мутрата веднага пресмята, че трябва да плати повече и не иска
87
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още колко ще ни доят нас, които се претрепваме от работа, за да получим що горе нормална заплата? И сега удръжките са доста сериозна цифра. Така само ще ни изгонят от тази държава.
86
14
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Цялата олелия е за едни до 82-83 лева, които работодателите трябва да внасят допълнително в пенсионната система, а не за тези до 55 лева, които работещите ще плащат от заплатите си и които ще избият още при първото по-дълго боледуване. Отделно, че младите не мислят за бъдещето си и че докато се усетят, ще излязат в пенсия, а пенсията им ще бъде малка - ограничена от тези 2600 лева сега. Тогава ще крякат, че видите ли 40 години са работили и внасяли осигуровки на максимума, а пенсията малка.
85
5
 
6
 
! Отговори
МОЛЯ преди 5 години
Моля Хората без Доходи под 2600 лева в България и Хората с Доходи над 2600 лева в Чужбина - Не НААКВАЙТЕ Темата . Става Въпрос за ЗАКОН в Република България .Да чуем Пряко Засегнатите .
84
1
 
2
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До МимаДа е жив и здрав брат ти. Не всички имаме на кого да разчитаме при гледането на деца.
83
1
 
5
 
! Отговори
Мима преди 5 години
До Цецо МенРодом съм от провинциален областен център. Брат ми живее там. И той има деца. Споделяме си. При сериозен поблем звъни, како помагай ! Толкова.
82
7
 
7
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Има просто решение, което гледам, че повечето тук искате. Намалява се процентите за вноските за осигуровки два пъти. Максималната осигурителна сума се слага на 1000 лева, болничните се плащат на 40% от тези 1000 лева, т.е. максимум 400 лева за специалиста работещ на 10000 лева заплата, всички пенсии се намаляват 5-6 пъти, минималната пенсия става 40 лева, а максималната 200 лева и пей сърце - никой няма да ви ограбва, както си мислите.
81
0
 
13
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До 83Животът в Лондон е устроен по различен начин. Не е само до градски транспорт, а до здравеопазване, детски градини и т.н С болно дете за да отидеш на преглед в София и трябва да смениш 3 транспорта в посока и да чакаш на опашка минимум час колко време смяташ, че отнема?После когато детето е здраво същото за бележка, че е здрав и това зимно време. Говорим за конкретна ситуация.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен83В Лондон се ползва обществен транспорт, щото личният е скъп.Колко стана таксата за влизане в центъра на лондон?колко е годишния данък за една сапунерка?
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, я го остави Цецо бре! Когато стигнем Лондон по стандарт и градска услуга тогава ще ми сочиш годишната карта 365лв. Що си мислиш, че не искаме да ползваме градски ...всички искат да е както на запад, но тук е пародия и ненадеждна услуга
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ръстът на максималния осигурителен доход на 3000 лева не е самоцелна стъпка, която цели да накаже младите IT специалисти, а обратно"Не е самоцелна, а обратното - напълно замислена и с единствената цел да събере някой лев отгоре за да компенсира не плащащите в системата ;) Нищо, събирайте си. Като има кой да ви плаща. Аз отдавна съм спрял, така че и да вдигате, и да сваляте, и челни стойки да правите - някак не ме засяга.До там ме докарахте с глупостите си - да се дистанцирам от България.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До С.ГеоргиеваКолко дни болнични ползваш в годината? Колко месеца си майчинство?
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Сравнение е дотолкова че и двата града са столици, значи там основно се ползва "обществен" транспорт а тук в София всички сме баровци и не може. Това сравнение беше на база разходите за автомобил в София.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа не е станал доларът по 3000лв като при БСП?Тогава ДОД беше 27%.Така, че не ми разправяй за неспособност бесепарче.
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се оказа най-плоския, неспособен, крадлив и нагъл селянин на кормилото на тая изстрадала държава.
73
2
 
4
 
! Отговори
Мима преди 5 години
До Цецо МенВсъщност си абсолютно прав. В София медицински заведения никнат като гъби. Съчуствам на майките в малки населени места.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75Престане да сравнявате с други държави СМЕХОТВОРНО е!Новите "СТАРИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ"! Бах.ти не гледайте като управниците айде стига с тази хипноза и лъжи и ги защитавате. Как ли? Като правите сравнения с държави на светлинни години ама темпото на нашата страна е за друг континент.
71
3
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
При положение, че 1/4 от населението на страната живее в столицата, как трябва да се нарича ? ...може би селце ? хайде стига с провинциална комлексарщина !
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Щом ти се виждат много имаш карта целогодишна за градски транспорт цена 365 лв. В Лондон какъв процент от населението ползват собствени автомобили?
69
1
 
9
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До АнонименСиндикатите не защитават интересите на работещите, а помагат в издевателствата на управляващите!!!!!