Д-р Кацаров: Промяната във Фонда за деца - техническа

Не е важно кой ще издаде формуляра за лечението, поясни той
25 окт 2018 21:55, Анисия Иванова
0

Фондът за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина да се закрият, а дейността им да се поеме от Здравната каса, а с 490 милиона лева ще се увеличат парите на касата за следващата година. Промените са включени в новия бюджет на НЗОК.

Д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита правата в здравеопазването коментира в студиото на "Денят ON AIR", че във фонда е имало много скандали, а последната промяна е просто технически въпрос и дори не може да се нарече реформа, защото не е важно коя администрация ще издаде формуляра за лечението на нуждаещите се деца.

"Важно е правилата, по които се издават. Те не се променят в случая. Правилата кой има право да получи лечение са същите, единствено ще има един директор с 8 души персонал по-малко. Това е разликата", категоричен беше д-р Кацаров пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Центъра за защита правата в здравеопазването каза също, че не може да се каже сега дали децата ще бъдат по-добре или по-лошо обслужвани.

Още по темата

Д-р Стойчо Кацаров коментира и повечето отпуснати пари за НЗОК в следващия бюджет и сподели своето мнение, че това не значи, че трябва да очакваме някаква промяна.

"Организацията на здравната система остава същата, идеите за реформи на този етап са на ниво идеи. Няма големи основание да очакваме радикална промяна", категоричен беше той.

По думите на д-р Кацаров проблемите в здравеопазването не са въпрос на контрол на работата, а е въпрос на преценка за какво да се дават парите и по колко, и за какво имат нужда хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари