Ден четвърти на протест за оставката на вицето Симеонов

Майки започват гражданско неподчинение, за да бъдат чути
Обновена: 25 окт 2018 20:22 | 25 окт 2018 20:20, Анисия Иванова
75
Ден четвърти на протест за оставката на вицето Симеонов

Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов продължава вече четвърти ден. Протестират както майки на деца с увреждания, така и други граждани, които подкрепят исканията на майките. Протестиращите носят плакати "Симеонов - срам", "Не съм платен, мразя ви безплатно" и други. Те отново са с черни знамена.

Протестиращите затвориха кръстовището между бул. "Цар Освободител" и бул. "Мария Луиза". Те заявиха, че преминават към действия на гражданско неподчинение, за да бъдат чути исканията им.

Още по темата

Майките не разбират откъде се е появило общественото напрежение във връзка с предвидената промяна в Закона за хората с увреждания ресорният вицепремиер да оглавява Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

"Категорично не разбрахме кой скандализира обществото в тази връзка. Законът не е писан за конкретния човек, съвсем в реда на нещата е ресорният вицепремиер по демографската политика да оглави и Съвета при условие, че политиките за хората с увреждания са хоризонтални и той трябва да съвмести координацията между различните министерства", каза за БТА Весела Одажиева - представител на протестиращите майки.

Тя допълни, че не счита за съобразно да се променя този текст. По думите на Одажиева проблемът идва от човека, който заема поста в момента, но винаги има начин той да се смени, както днес е сменен от поста на председателстващ Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Тя допълни, че има време, докато законът влезе в сила и се надява дотогава Валери Симеонов изобщо да не е вицепремиер. 

"Абсурдно е да се правят законодателни промени само и само да се задържи човек с такъв морал на този пост", каза Вера Иванова.

Днес с решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов беше освободен като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев. Правителственото решение, предложено от министър-председателя Бойко Борисов, е прието неприсъствено.

Майките продължават с протестите и с искането както за оставка, така и за излизането на Валери Симеонов от цялото управление на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Валери Симеонов1. Разумна помощ за болните.2. Солидна подкрепа за здравите. Такава, която да стимулира родителите им да останат в България и да създадат по още едно дете!
53
2
 
2
 
! Отговори
ВалериСимеонов преди 5 години
Вие какво предпочитате:1-да се отделя голям бюджет за болните деца,или;2-да го дадат на вашите деца които учат и могат да се развиват, и може би са бъдещето на държавата.Всички вие какво предпочитате.1 или 2 !!!
52
5
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
тия дето системата ги убивала (майките) и "случайните" им поддръжници стават все по нагли! не може 100 - 200 човека да определят политиката на правителството! това си е чист политически протест, за това и някои майки спряха да ходят там. в други държави това гражданско неподчинение се лекува с палки и водни струи!
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Никой не може да съди действащ политик!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честна сделка - Симеонов да подаде оставка, а законопроекта да се оттегли. Обществото ще икономиста 150 милиона, с част от тях ще си плати извънредните избори.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никоя медия не даде снимки да видим колко точно са тия протестиращи -20, 200, 2000 ли? Не протестират че са им ниски заплатите, че цените се вдигат всеки ден- странно
48
1
 
11
 
! Отговори
Неев преди 5 години
,,Бал съм ти даржавата, щом аз съм и министър!"
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може ползвателят на социални привилегии да е водещ в обществото - това е все едно да се постави каруцата пред коня.
46
10
 
16
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Работодателя му т.е. народа го гони, тоя си натиска парцалите и не иска да си ходи. Не нормална работа. Властта да не бащиния бе Симеонов. Отивай си с хубаво, че да не стане по - лошо. На народа му е дошло до гуша от такива тарикати като теб. Оставка!!!
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този играе лошия като Москов Цвъ или Дянков а Боко винаги в бяло стари ченгесарски номера ама живота стана скъп прекалено скъп и този път няма Да мине.ОСТАВКА
44
3
 
7
 
! Отговори
.... преди 5 години
Всички изтрещеляци, които сте писали неадекватни простотии сте основната причина за състоянието на държавата. Мир вам и спете спокойно
43
2
 
2
 
! Отговори
Странджа преди 5 години
Съм за Симеонов да бъде порицан условно - Ако пак говори подобни неща към майките и Волен Сидеров - кариерата му да продължи в Държавно лесничейство - Звездец!
42
5
 
6
 
! Отговори
хехехе преди 5 години
Да се палят тия пачи.
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е правилно хора, които само искат, но нищо не дават да диктуват дневния ред на държавата
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морал трябва! Жаблянов нали го изгониха за думи! Сега не можело без наглеца!
39
10
 
12
 
! Отговори
Э преди 5 години
Не знам тия за какви се мислят. Все пак парите, които те искат да им се дават идват от нас, които работим и създаваме БВП.
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеем в дивашка страна. Ако някой е обиден, правилното е да съди този, който го е обидил, а не да сваля законно избрано правителство, защото е обиден.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки търпят хули, за да могат други, които си стоят у дома да получат повече добавки! Но и Варели го разбирам! Той знае, че каквото и да се даде, най много ще се облагодетелства еректората на Греб - етноса!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некой тръкъ кументаре
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка извода е, че мамките са нагли, а управляващите начело с бойко борисов са страхливи. Който врещи по улиците е с привилегии, а бачкаторите да бачкат, за да плащат данъци за да ги хранят и да си траят.