Приятелят на убитата Вики проговори: Гняв, безсилие. В нищото съм!

Маратонецът Ивелин Кръстев с изповед за смъртта на журналистката
25 окт 2018 19:30,
109
Приятелят на убитата Вики проговори: Гняв, безсилие. В нищото съм!
Снимка: Facebook

"Виктория ми сподели, че желае да имаме дете и да заживеем заедно. "Искам пак бебе", ми каза в oткровен разговор. Не успяхме да го дочакаме!", споделя пред "България днес" приятелят на жестоко убитата журналистка Виктория Маринов.

40-годишният Ивелин Кръстев е собственик и управител на фитнес зала във Варна. С Виктория били заедно от половин година. Не успяват да заживеят заедно.

Спортистът и журналистката се запознават през август 2017 г. в обща компания в ресторант в Русе. Тогава Виктория и бащата на детето й Свилен все още са заедно, а Ивелин е заедно с брат си и приятели. Ивелин и Виктория се разговарят на спортна тема, която е общата им страст. Ивелин й споделя, че тренира по три пъти на ден и за него това е начин на живот. "Обичам спортове и състезания на предела. Бягане, плуване, подводно гмуркане, подводен риболов. Има ли надпревара - там съм", разказва Ивелин.

Още по темата

Известно време след запознанството им Виктория се обажда на Ивелин и заедно със Свилен пристигат във Варна. В морската столица Ивелин ги свързва със свой близък, който има магазин за спортна екипировка.

"Посрещна ги, направи им голяма отстъпка, напазаруваха доста неща. Вечерта се почерпихме в ресторант и се прибраха в Русе", спомня си Кръстев. До тази пролет тримата не поддържат контакт и не се чуват.

"Виктория ми писа и инициира по-активното общуване между нас. Не знаех, че те вече са разделени, докато един ден не ми сподели. Каза ми, че е останала впечатлена от разговора ни в ресторанта в Русе. Отговорих, че мога да задържам дъха си 5,40 мин и да слизам на 40-50 метра под вода, без да дишам", връща лентата назад Ивелин Кръстев. Постепенно между двамата пламва любов.

Дъщеричката на Виктория - малката Софи и Ивелин бързо се привързват един към друг, споделя ултрамаратонецът.

"Уникално дете, страшен сладур е. Казваше на Вики: "Мамо, ама той е много хубав. Ако не го вземеш, аз ще се оженя за него, като порасна". Много симпатична и интелигентна. А Вики я възпитаваше да не бъде глезено дете като много други и беше строга, но справедлива с нея", споделя Ивелин.

"На 20 август тя имаше рожден ден. Не успях да отида в Русе, защото имах служебни проблеми и нямах възможност. И навръх нейния празник тя ми изпрати голяма торта "Гараш" във фитнес залата. Не аз на нея, а тя ми направи изненада навръх нейния рожден ден. Върху нея беше изписано: "Поздрави от Русе". "Ти си ми най-големият подарък", ми отговори тя на въпроса какво иска да й подаря", разказва Ивелин.

Покрай маратонеца Виктория се запалва по бягането и започва усилено да тренира по крайбрежната алея. Освен любим човек във варненеца Вики открива и личен мотиватор и треньор, който я напътства и съветва как да тренира усилено и здравословно.

"Малцина знаят, че Вики тренираше за участие в ултрамаратона "Каньон Крийк". Той стартира на 3 ноември край Басарбовския манастир до Русе. Подготовката й беше за бягане на 10 километра, което щеше да й бъде за първи път. Виждах колко бързо напредва. Три седмици бяга по един и същи маршрут и дори й предложих да се пробва на 20 километра, но тя не пожела. На същото състезание аз се надпреварвам на 50-километрова дистанция", разказва Ивелин.

Вики така и не успява да дочака първото си голямо състезание. На 5 октомври вечерта журналистката чете за бившия шеф на Интерпол Мън Хунвей, намиращ се в неизвестност от близо месец, и за съпругата му Грейс, която твърди, че не е сигурна дали мъжът й е жив, след като е задържан от китайските власти.

На следващия ден - 6 октомври, в 10:29 ч. Вики изпраща последното си съобщение до Ивелин. "Имам среща по работа. Мисля да побягам после", пише Маринова. И не успява да види отговора.

"Още не мога да осъзная, че нея я няма. Такъв уникален човек и като душа, и като личност. Едновременно изпитвам гняв, мъка, безсилие. В нищото съм. Сякаш четеш за Баташкото клане и как цигани от съседни села и башибозуци са изнасилвали и убивали зверски. Все едно това виждах пред очите ми", разкрива душата си почерненият Ивелин.

Криминалистите отказват да му покажат снимки на безжизнената Вики, за да не се разстрои.

"Близо 10 часа ме разпитваха 10 криминалисти два дни след убийството. Дал съм всичката информация, която имам, и съм се опитал да помогна на разследването с каквото мога", споделя още Кръстев.

"Рисувам я, това ме успокоява. Бях я завел на едно място на крайбрежната алея, от което се откриваше прекрасна гледка към Варна. Онзи ден бягах 22 километра и отидох там. Това си остава нашето място. Седнах, изключих таймера и стоях 15 минути сам с мислите си. Чаках я да дойде. Но не дойде", съжалява Ивелин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе нямате ли свян да влизате в детайли от личния живот на жената? Боли го фара някой за тоя, ***.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислена история!!!!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако историята не е измислена, тоя самовлюбен пръдльо е най-големия комплексар, да тръгнеш да говориш за личния живот на убита по жесток начин си е мека малка пишчица...
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този морския защо не я е посъветвал да бяга по парковете на Русе, където има и други хора , а не в близост до гетото? И това да бягаш 10 км без да си тренирал в ученическите години лека атлетика също ми се вижда странно. Въобще думите на този фитнес манияк ми се виждат доста преувеличени особено как дъщеричката вече се влюбила в него.Въобще този морският много ми прилича на оня окаченият алпинист Боянчо. Смисълът на всеки спорт е да укрепва здравето на човекът , а не да го погубва.
66
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излезнаха сега скритите Любовници , кой знае още колко има , да не излезе накрая че Вики били доста елитна сред мъжете , после защо така се случи.......хаха
65
1
 
3
 
! Отговори
Свиня преди 5 години
Ха брата на Ричард Величков... негово копие в по-тежка форма....
64
1
 
7
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
От къде го намерихте този самовлюбен *** ?! Погнусен съм!
63
1
 
5
 
! Отговори
Този боклук преди 5 години
Говори за Отстъпка, как можеш да плува и колко детето го харесвало и как ТЯ му се обадила ? *** миньори от къде изпълзя и ти ?
62
2
 
1
 
! Отговори
??? преди 5 години
До Беселина:Хайде моля, без политика!
61
2
 
8
 
! Отговори
Беселина преди 5 години
Прочетете коментара на ХА-ХА-ХА! по-долу.Хвърлят кал по момичето, опитват се да я изкарат със съмнителен морал, за да оправдаят гнусните убийства, които стават всеки ден. Под управлението на ГЕРБ се извършва геноцид над българския народ. ГЕРБ е един ***, който изсмуква всички жизнени ресурси от държавата и когато остане празна обвивка, ще изостани обезлюдената територия и ще се оттегли с надутия си корем и банкова сметка на някой остров. Мислете за злините им н ановите избори!
60
0
 
11
 
! Отговори
Беселина преди 5 години
Горкото момиче, горкото и детенце, дано почива в мир и да гледа любимите си хора от небето. Колко несправедливо и нелепо свърши един живот!...
59
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновенна историика по американски стандарт... С дете, запознала се с някакъв си, решила да се разведе за густото, и бойфренда и т.н....
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Отговорих, че мога да задържам дъха си 5,40 мин и да слизам на 40-50 метра под вода, без да дишам"Брияяяяяяя
57
2
 
22
 
! Отговори
БайХай преди 5 години
Този говори, говори и все за себе си. Голям егоцентрик изглежда....
56
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Мдааа... След като обилно дадоха медийна изява на отхвърления и мъж да ни убеждава как смъртта на Виктория няма нищо общо с работата и, сега се дава думата и на един самозван "любовник".Целта е ясна. Да бъде омаскарена убитата и да си кажат хората, че в крайна сметка е получила това, което е търсила.За 10 години абсолютна власт ГЕРБ натрупаха толкова пари, че чак е стряскащо как владеят и медии, и прокуратура, и следствие... и всичко в тая държава.Тежко ни и горко на нас инакомислещите ! ...
55
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се, Виктория /лека и пръст/ дали го е познавала този изобщо? Мечтали за второ дете, за сватба и какви ли не други неща и когато няма кой да потвърди отсреща, това не е лицеприятно. Има една приказка - за мъртвите или добро, или нищо. Разказвайки някаква история, която дори не е ясно дали е достоверна, този антипатяга без да осъзнава слага петно на жената, защото излиза, че тя го е сваляла още докато е била омъжена. Гнусно и недостойно.
54
1
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
"Отговорих, че мога да задържам дъха си 5,40 мин и да слизам на 40-50 метра под вода, без да дишам"Ей това се казва "свалка"!Жалко, че ми е съгражданин тоя изпростял самовлюбен юрдек.
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ми е антипатичен, но забележете Виктория се е готвила за маратон(т.е. супер физ. Форма) и е имала среща по работа този ден. Така и не ни казаха с кой се е срещала и защо. Дали не е бил информатор?
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпчовци!Спрете се ве!Всички имат право на живот и щастие. А от медиите очакваме интервю с дъщеря й и майка й.Баси лешоядите!
51
1
 
4
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
Не бих казал , че толкова красив , за колкото се мисли !