София със защитено жилище за деца – жертви на трафик

Мария Габриел: Технологиите са силен инструмент за престъпници
Обновена: 25 окт 2018 20:37 | 25 окт 2018 20:36, Веселина Йорданова
10
София със защитено жилище за деца – жертви на трафик
Еврокомисар Мария Габриел и вътрешният министър Младен Маринов. Снимка: БТА

Новите технологии са силен инструмент в ръката на трафикантите, според еврокомисаря Мария Габриел. На откриването на тематичен форум тя посочи, че голяма част от жертвите са "набирани" онлайн.

Скоро ЕК ще публикува новия си доклад в областта на трафика на хора.

Момичетата трябва да знаят какво се крие зад киберпространството. Важна е киберхигиената и още по-добрата координация между службите, каза още Габриел. Тя посочи, че трябва да се работи и за противодействие на сексуалното насилие над деца.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че институциите трябват да имат механизми за противодействие на всяка форма на насилие и тормоз. Тя припомни, че наскоро в София са открити два кризисни центъра в подкрепа на жертви на подобни престъпления, предаде БТА.

Следващата година в София ще има вече защитено жилище за деца, станали също жертва на трафик. В него ще могат да бъдат настанени 10 души.

13 на 100 000 жени в България стават жертви на трафик.

Това е пет пъти повече от други страни в Европа, каза Урсула Менле - председател на Фондация "Ханс Зайдел". Тя допълни, че България е на път да стане лидер в борбата с киберпрестъпленията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Много важно е да няма политически партии и НПО-та, които да усвояват парите по тези програми. А всичко да става на доброволни начала.Всеки един от нас може да отдели по един час от времето си, за да предаде част от придобит опит и знания в живота, независимо от коя сфера на ощетените и страдащите.Тук е ролята на Агенция за защита на децата, защитена от органите. Децата на богатите не са застраховани от вредна среда.Всичко е в нашите ръце.Лесно е да виним другите, а ние какво направихме?
5
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Браво, хуманна инициатива.Нека да помислим и за малцинствата - поетапно.Не може да очакваме, че дете на роми, което не е откъснато от средата има бъдеще.програми за занаят на тези хора, ел. техници, строители, заварчици, предлагаме им работа - отказват, няма помощи. Онези които работят и учат безплатни жилища сред българи. Така виждат другата страна на медала. Важи за всички етноси, не може дете на лека жена и сводник да има нормална среда.Постепенно защитаваме децата на БГ, детето няма етно
4
0
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
След презастрояването на София под вещото ръководство на Картофова всички сме жертви на трафик.
3
0
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Снимката е трепач!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е сестрата на пинокио
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаджидимовалийката на две магарета сено не може да раздели, приказва за технологии.