Майките искат вице за демограф №1 и... оставка на Симеонов

Иначе продължават с протеста и не искат той да се политизира
54
Майките искат вице за демограф №1 и... оставка на Симеонов
Снимка: БТА

Не социалният министър, а вицепремиерът за демографска и икономическа политика да оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания, искат майките на деца с увреждания.

Една от тях - Вера Иванова, отсече, че хората с увреждания не са проблем на социалното министерство и заради това Съветът трябва да се председателства от вицепремиера, а не от министъра.

Иначе протестиращите майки продължават да искат оставката на Валери Симеонов, който ги определи като "кресливи" и нарече децата им "уж болни".

Още по темата

Въпреки че парламентът прие днес двата закона – за хората с увреждания и за личната помощ, те няма да прекратят протеста си.

Причината – искат да видят как ще бъдат приети окончателно законите и да да се уверят, че ще има наистина индивидуална оценка, която да е водеща за ТЕЛК при всеки отделен случай.

"Това е голямата ни битка", отсече Мая Стоицева, чийто син след седмица ще навърши 17 години, а тя се бори с недъзите на системата, откакто той е бил на три.

Тя настоя, че протестът не трябва да бъде политизиран, макар че има такива опити.

"Ние се борим за правата на децата", отсече Стоицева.

А омбудсманът Мая Манолова, която е автор на Закона за личната помощ, призна, че приемането му от парламента е победа за хората с увреждания.

"Това е кауза, която успя да обедини леви и десни, ще се борим до край законите да не бъдат окастрени до степен да не приличат на себе си", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ ТИЯ МАЙКИ НА НЕДЪГАВИ 450 000 000 ЛЕВА ЗА ЕДНА ГОДИНА И ВСЯКА ГОДИНА.... ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА НАС КОИТО ДАВАМЕ ПАРИТЕ Е ЕМИГРАЦИЯ НА ЗАПАД....АМИН
41
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тоя Бойко Ви е замъглил бе Гербери! До толкова сте вманиачени в него. Та не виждате истинските проблеми в обществото ни! Тия хора са незабелязани от властта! Появи се някой реален проблем.И хората го казват и показват! А вие Не та Не! "БСП" го организира! Я влезте вече в час бе! Бойко е надраскана плоча! Иде ред на истината! Събудете се Та да не ви събудят децата ви един ден! Всичко свързвате с него! Имаме проблеми И не всичко е по мед и масло! Както ТОЙ ви го представя!
40
2
 
5
 
! Отговори
ДО 36 преди 5 години
А на теб да ти е известно, че Гаранционният фонд покриваше всички депозити до 100 000 евро - така, както е в и нашия, и Европейските закони?! И че всички 4,7 милиарда на практика Боко ги раздаде на приятелчетата си - Веждю с 1,1 млн., Златев, Домуз ага и прочие нагли герберасти, които вземаха кредити от същата тая злощастна банка на 8 % лихва и ги слагаха на депозит за 10,5 %! И че ние всички им платихме, БЕЗ ДА СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГО НАПРАВИМ ЗАДЪЛЖИ НИ БОКО ТИКВАТА И ЛЪГА......ЛЪГА......ЛЪГА!
39
4
 
4
 
! Отговори
само напред преди 5 години
НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ, БЪЛГАРСКИ МАЙКИ ЮНАШКИ!!! ОСТАВКА!!!
38
5
 
5
 
! Отговори
Майки, преди 5 години
Прекалявате с исканията си: вероятно изпълнявате политпоръчка!За децата ВИ има отпуснати средства! Не влизайте повече в РАЗПРАВИИ на махленско ниво, както ВИ съветват.КОГА гледате, занимавате се, образовате децата си? КОга им правите масажи?Не се занимавайте с ПОРЪЧКОВИ политдейности.Оздравяване( по-добре ПОДОБРЕНИЕ) се постига чрез положителна енергия и никакво озлобяване: нито общуване с кавгаджии и трупане на отрицателна енергия.Средства имате вече.Да видим какво ще направите за децата.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре пак, че поне майките протестират срещу този геноцид, останалите навели главица и търпят да им вдигат тока, газта, бензина следователно всичко останало, добре че са тези майки да покажат, че все още има живи хора, които да се борят за правата си!
36
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Властта.Трябва да махне това влечуго от "властта"! Иначе си заминават всички до един!
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЧИ МАЙКИТЕ ПОЛУЧАВАТ ДОСТА НЕЩА, ДЪЛБОКО ДА СЪ ПОКЛОНЯТ НА БГ НАРОД И ДА БЕГАТ ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА- ЗАЩОТО СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПОЛИТИЧЕСКА БУХАЛКА. ДА УДАРЯТ ЕДНА МОЛИТВА ДА НЕ ИДВА КУТЕВЧЕТАТА, ЧЕ ЩЕ ВИДЯТ НИЩО, АМА ЕДНО НИЩО. ПОМНЕТЕ 2013Г, А СЛЕД ТОВА И 2014Г- И ЕДНА НАРИТАНА БАНКА, А ПОСЛЕ НИЕ И ВНУЦИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ 4/5 МИЛИАРДА.
34
5
 
1
 
! Отговори
майка сумист преди 5 години
До Аман от тези майкиСус бе.Ти да мълчиш. Че като взема тиганя бам по кратунята.
33
13
 
2
 
! Отговори
Dino преди 5 години
Maikite,koito pecheliat pary, na garba na svoite deca!
32
2
 
11
 
! Отговори
оперен певец преди 5 години
До ГробокопачС други думи казваш - няма нужда от избори понеже няма динамизъм, по-добре да се надвикваме, който крещи най-силно той управлява ;)
31
2
 
11
 
! Отговори
Аман от тези майки преди 5 години
За татковците и зъб не обелихте.
30
11
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименАми, ще ги назначават, защото са граждански активни в тази посока! Има динамизъм в тях. Твоят динамизъм е, да отидеш до урните, да турнеш в управлението Бойко и Патриотите и след това да консумираш дивидентите от това. В теб няма динамиката, липсва творчество, ти си статуквенец, сиреч Тиквенец. А неудовлетворението е първата нота на творчеството.
29
0
 
4
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Радвай с, че е така, в противен случай ще са много на брой нещастните хора!
28
10
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Господин Балевски, не разбрахте ли, че наглостта на тези дами идва от факта, че не са виждали в скоро време петел. Дайте им го!
27
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тези протести повече са журналистите от майките.
26
13
 
12
 
! Отговори
Тез “майки” преди 5 години
Кога си гледат децата?Че те само протестиратКъде е Службата за защита на децата?!
25
14
 
11
 
! Отговори
Тези са изнудвачки преди 5 години
Получават хиляди ку ти ит нашите данъци искат още?Колко здрави български деца получават такива доходи?
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нахалството на днешните майки няма граници. Едно време гледахме деца без автоматични перални, без памперси, без майчинство и пак се справяхме. Дори до към 2006 г. нямаше и това, майките да получават 90% от осигурителния си доход. Сега само хленчат.
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе , против протеста на майките сте ама сте за платени протести на со ро ски те гендари , а ? Аа, вашта мама ...