Залудо работи… съдебните лекари чакат 4 милиона от МВР

Пари пак нямало, проблемът бил от години, призна МВР шефът
12
Залудо работи… съдебните лекари чакат 4 милиона от МВР
Снимка: Reuters, архив

Над 4 млн. лева са задълженията засега към съдебните медици в страната, призна МВР шефът Младен Маринов.

Според него този проблем е натрупан с годините, но министерството прави всичко възможно с наличния бюджет да изплаща постепенно задълженията си.

Още по темата

Той се надява, че през следващата година ще има повече пари и да се плати и на съдебните лекари.

Маринов смята, че проблемът не е организационен и не може да се предвиди колко експертизи ще са нужни на полицията, което е и причината да не може да се предвиди точната сума за съдебните лекари.

А те днес се събраха на протест в Пловдив именно заради огромния дълг на МВР към тях.

Лекарите настояват да получат парите за свършената от тях работа в качеството им на вещи лица. Само за Пловдив МВР дължи на съдебните медици около 100 000 лв.

Медиците недоволстват и срещу лошата материално-техническа база, затова отказват да посещават произшествия на МВР и да правят огледи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Urineli преди 5 години
Fake news...nema dokumenti, nema fakturi, nema otchetni laboratorni i tehnicheski grimiorski listove i drugi dokumenti....iskaneto se dokazva s dokumenti...
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наименованието "съдебен лекар", говори че тези хора работят за съдебната система, ако работеха за полицията щяха да ги именуват полицейски лекари. Тъй че другари герберасти, които дадохте права на прокуратурата, която се ползва със статут на по - велики и от Господ, променете закона. И съдебната система ще им оправи головите разлики.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментаторчета, експертизите на тези лентяи, на които санитарите им правят аутопсиите, а те само пишат, се назначават от слугите на прокурорите. Слугите на прокурорите са разследващите полицаи. Всички тези експертизи са нужни на съд и прокуратура, защо не питате стругарката, а все знаете да плюете по полицията? Изначално всичко е объркано, бюджетът на съдебната система е брутално раздут, но дежурните *** плюят ли плюят. Плюйте!
7
4
 
7
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
И като се има предвид, че съдебните лекари в страната нямат и сто човека, значи държавата им дължи средно по 40 000 на калпак.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР е над закона. Ако не си плащам сметката за тока един месец, ще ми го спрат. Но МВР може да дължи с години и да не плаща. Нали пазят правителството, за тях винаги има пари за заплати. Що те не работят една година, без да им плащат. Ама нали пазят правителството, за тях има пари от бюджета. От януари пак им вдигат заплатите.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е голяма сума за тези лекари. Можеби цяла година са работели без пари?Ако е за една година .... как са живели без пари??..
4
3
 
14
 
! Отговори
позор преди 5 години
На търтеите полицай който ходят като клошари и нищо не работят пари дават?а за медиците който работят с трупове пари няма а?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в който МВР получава пари за разкрити случаи ще имат пари за хората които работят.Докато е на ишлеме работата, няма как да стане. Най много чантаджии имаме на глава от население, а съответно най-малко свършена работа.
2
1
 
16
 
! Отговори
цирк мвр преди 5 години
МВР все пищи че им били"малки заплатите"а не плаща на тези който наистина работят?!
1
1
 
18
 
! Отговори
МВР преди 5 години
Разбира се ,че не искат да плащат..те са свикнали само да получават! Ако може бюджета пак да плати.Търтеи ненаядени.......наливане на пари в празна каца- това е българското МВР!Мине не мине месец,рев до небесата...пари нямаме ..голи ходим....стачки правим.....и хайде няколко милиона ,които незнайно къде чезнат.Вижте ги-като маникени са по улиците...Рамбо до Рамбо....купете им кемпери,че половината са с изкривявания от неудобното спане по патрулките.Последните джипове не са от най удобните също.