Даваме 250 лв., за да празнуваме Хелоуин семейно

Тази година момичетата искат костюми на скелети
27 окт 2018 08:48, Елка Василева
69
Даваме 250 лв., за да празнуваме Хелоуин семейно
Снимка: архив, Булфото

Двеста и петдесет лева ще ни струва семеен маскарад с „пакост или лакомство“ за католическия празник Вси светии, известен още като Хелоуин.

Най-скъпо ще ни излезе да се нагласи с костюм под наем главата на семейството, докато за най-малките разходите са най-малки, пише „Монитор“ дни преди последния ден на октомври.

Редовна практика при празнуващите на 31-ви е вместо сами да шият дрехи, да наемат костюми от онлайн сайтове или магазини. Сумата е за двама родители с две деца, ако решат да посетят специално организирано парти, облечени с костюми за повода. Разбира се, бюджетът може да се намали, ако само един от наставниците присъства с малките.

За таткото костюмите под наем започват от 60 лева и могат да стигнат до над 70, докато за мама максимумът да е „страшна“ на празника е 55 лева. За децата костюмите за кратко ползване са с начална цена от 20 лева, но за тези пари ще вземем само наметало и рокля на Червената шапчица. За момчетата две десетачки стигат за магическа пръчка и наметало за магьосник или пелерина и меч на пират.

За разлика от минали години момичета искат костюми на скелети, а не Рапунцел и Елза и избягват да са приказни герои и искат да са „зловещи поне малко“. Костюмът за едно дете обаче трудно би излязъл под 40 лв.

Ако искате да облечете дъщеря си като малка вещица, то това би струвало 30 лв. в един сайт, а в друг - 45 лв., като в цената доставката не е включена. Костюм на принцеса пък, който включва рокля, перука и коронка, може да стигне и 66 лв. във физически магазин. Най-скъпо – близо 50 лв. без доставката, излиза мечтата на едно момче да е мускетар.

При наемане родителите трябва да предвидят и възможността детето да нацапа костюма. Повечето сайтове изрично посочват, че почистването е задължение на фирмата и влиза в наемната цена, но в случай на необратима повреда като скъсване или изгаряне трябва да заплати тройно цената на наема.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: костюмиХелоуин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му го,натъкмя на Хелоина скапан
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Даваме 250лв., за да празнуваме хелоуин семейно"Грешите, днес. бг! Грешите! МОЕТО семейство и аз, МОИТЕ приятели, познати и близки НЕ празнуваме и НЕ празнуват този ска.пан сатанински "празник" ! На 01 НОЕВМРИ по СТАР СТИЛ и по народно му, се почита свети преподобни Йоан (Иван ) Рилски, който е наш застъпник и закрилник на Родината ни България и българския народ пред Господ Бог и Спасител Иисус Христос! На 01 Ноевмри се почитат и НАРОДНИТЕ будители!
63
4
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Глупости! Не е наш празник! Празнуваме деня на народните будители!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идиотииии, това ли са вашите Будители.....
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КостовМаскарадната веселба не пречи да бъдат почетени на следващия ден народните будители. Двете събития нямат нищо общо помежду си.Абитуриентските балове пречат ли на честването на Деня на славянскатаписменост? Не пречат.
60
5
 
18
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Не ви ли омръзна да се водите по краварски акъли и измишльотини. Какво добро сме взели от тях. Има много други неща, които така или иначе не желаят да възприемат, като например полицаите да стрелят на месо, ако са застрашени, или някой ги докосе с лоши намерения??? А ние си имаме такъв празник, който те нямат - на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Това е празникът, който трябва да се почита, а не привнесени измишльотини. Да почетем хората, някои от които са дали и живота си за нашето съществуване.
59
3
 
4
 
! Отговори
Nalasan преди 5 години
Niakoi hora imat tikvi, drugi hora imat deca, treti imat kartofi ili vkusni morkovi, manastirsko shushukane, hrizantemi, detelini, vetrove, cherni angeli, zlatni drehi, zlatni kubeta i zlatni kalimavki....a kakvo imat decata?! Kato ti zvanne edno 5-6 godishno dete i banda drugi podobni deca na zvaneca i s strashen glas i piratski drehi ti kresne veselo: "sladko ili kiselo"?! :-)
58
4
 
15
 
! Отговори
Само да попитам преди 5 години
Онези, които се възмущават по-долу, дали реагираха по същия начин по времето, когато брутално и нагло бяха подменени нашите коледни празници със съветското посрещане на Дядо Мраз?Когато имате време, идете в някоя от по-големите ни библиотеки и си поръчайте вестници отпреди 1945 г. Отгърнете броевете отпреди и след Коледа, за да усетите атмосферата от онова време - колко коледарски дружини са обикаляли големите градове с разрешението на Общината, кои институции как са празнували и т.н.
57
3
 
4
 
! Отговори
esenno izobilie преди 5 години
Ne e viarno. Sladko ili kiselo da e v jivota vi?! Shega. Tikvata e simvol na bogatstvoto...esenta jaltoto bogatstvoto ot nivite se vijda i se predpolaga da e dobrovolno spodeleno s bednite, s chujdite hora...Vajno e da dadete nesto na bednite, na chujdite deca, da podsladite s malko parche tikva ili drugo hubavo nesto jivota na decata i da im dadete znak i stimul, che ste chovechni dobri hora, kogato vie ste v faza da ste po-silni ot tiah....sled vreme ste e drugo...te ste sa po-silni ot vas...
56
3
 
9
 
! Отговори
До Антитиквар преди 5 години
Що бе? Ти си празнувай Тиквинден. Човек трябва да има чувство за хумор. Всеки ден може да стане празник, ако си намислиш да празнуваш нещо. Да не би у нас да няма тикви?Мислиш ли, че дечурлигата осъзнават какво е символизирал за хората в древността преходът към зимния сезон? Децата просто търсят повод да се повеселят.И ние имаме народни вярвания, свързани с върколаци и караконджоли, които се активизират в този период на годината. Кой ни е крив, че не сме направили от това повод за веселба?
55
10
 
19
 
! Отговори
Антитиквар преди 5 години
Празникът на тиквата. В него няма нищо българско.Аз не го признавам.
54
5
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Ако написаното е вярно не говорете после, че България е бедна държава.
53
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Истинският и исконно български празник /макар и чисто женски/ е нощта на 30-ти април срещу 1-ви май.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците ги даваха и те се подготвят за хелоуин. Показаха как руснаците режат огромна 600 кг. тиква и раздават на гражданите за празника.
51
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви пари не дава да празнувам тази глупост. Аз празнувам български празници.
50
6
 
20
 
! Отговори
ined преди 5 години
Не давам и 1 стотинка за краварски празник
49
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ всеки ден е ден на Тиквата.
48
6
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
що за чужд и Т-ъ-п празник?Мен ме е гнусайде стига подражавали.Накой ни го натрапва.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Келтските празници, гарнирани с човешки жертвоприношения на ДЕЦА, ръсене на проклятия и изнудване не би трябвало да интересуват никого с два грама мозък в главата.
46
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празнуващите у нас този празник будят у околните само присмех и съжаление.