Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!

Премиерът ни присъства на откриването на новото летище
Обновена: 29 окт 2018 19:38 | 29 окт 2018 18:48, Веселина Йорданова
155
Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в Истанбул.

"За мен е чест и удоволствие да участвам в тържественото откриване на новото летище в Истанбул, което се провежда на националния празник на съседна, приятелска и съюзническа Турция – 29 октомври", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който го посрещна преди тържествената церемония.

Още по темата

"Убеден съм, че новото летище в Истанбул е не само огромен принос за развитието на транспортната инфраструктура, за контактите между хората и за развитието на търговско-икономическите отношения. То е значителна стъпка в реализирането на инфраструктурната свързаност на региона с ЕС, която бе сред приоритетите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на ЕС", подчерта Борисов пред турския президент.

Българският премиер беше категоричен, че освен непосредствен съсед на България, Турция остава и важен партньор в области като миграцията, борбата с тероризма, енергетиката, земеделието и животновъдството, търговията, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Вярвам, че откриването на новото летище символизира както нашите досегашни съвместни успехи, така и бъдещото ни сътрудничество, взаимно доверие, толерантност и мир", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
17
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Борисов го правят смешен да открива летища и газопроводи по чужди държави, докато неговата е пред умиране, а той горкият не може да вдене и се радва
89
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ми ще остане я, като ни газ имаме, ни аец скоро. Само една тиква дето имаме повече от тях, но тя прави разликата огромна.
88
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИНе съм против българските турци,а против руснаците не можем да заставаме,защото те ни освободиха два пъти,всички балкански държави са благодарни на Русия за Освобождението ни от турско робство,факт!
87
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ami razbira se ...kaza " Turski potok " I potupa samoubilia se " Iujen potok " po nadgrobnata plocha !!! A praznia Hab prokantia na kuho I vazdahna s napukana ot susha usta kato eho" Partniorii...Partniorii"
86
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕС е по-голяма пародия от СИВ навремето.СИВ-съвет за икономическа взаимопомощ-организация на бившите соц. страни от 1949 г. до 1991 г.За младите...........те не ги знаят тия неща от историята!!!СИВ беше много по-добре организирана,доста умно направена икономическа организация,там се договаряха основно коя страна какво ще произвежда,освен страничните бизнеси.Имаха планове и реализираха тези планове,така всяка държава печелеше достатъчно за себе си и имаше достатъчно работни мест
85
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да воювам и да говоря скверни думи срещу нашите турски комшии.
84
13
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
За мен --турците и тези от тях живеещи в България , са ми далеч , по-близки и мили от руската пиянска *** , защото са доказали ,че откакто сме независима държава , никога не са вдигали ръка срещу нас и нашите интереси на Балканите!Турския Султан -никога не е посягал на имота и препитанието на българина , за разлика от "руския робски комунизъм" , който ни направи последните бедняци на Европа и Света!СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ НИ КОМШИЯ!СЛАВА НА ЕРДОГАН!!!
83
1
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...***...!?!??
82
17
 
12
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН! преди 5 години
Прави , най-голямото летище в света.БОЙКО ВИ ПРАВИ СТРАНАТА МОДЕРНА И ВИ ВДИГА ЗАПЛАТИТЕ!А...ВИЕ , КАКВО ПРАВИТЕ ВСЪЩНОСТ , ТОВА БЪЛГАРИТЕ.......РЕВЕТЕ ЗА СОЦ-*** В КОЯТА ЖИВЕЕХТЕ!МАЙ РУСНАЦИТЕ СА ПРАВИ ...."РОБИ СТЕ" --И РОБСКИ АКЪЛ НОСИТЕ...ЗАТОВА ВИ ЯХАХА ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ , ХЕМ..."ПО БРАТСКИ" КАТО МАГАРЕТА И КАТЪРИ !!!
81
7
 
13
 
! Отговори
Съседа преди 5 години
Боко да си подреди и почисти собствения двор и къща и след това да ходи на гости при съседите и да раздава съвети. Винаги когато има важни проблеми за решаване в собственият си дом той се изнизва като пръдня от ***. Боко заслужава не "Борисов-4" , а "Борисов- 40" но на друго място-40години в зандана.
80
17
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бойко е най умния политик и успешен министър председател на България .
79
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е по-голяма пародия от СИВ навремето.СИВ-съвет за икономическа взаимопомощ-организация на бившите соц. страни от 1949 г. до 1991 г.За младите...........те не ги знаят тия неща от историята!!!
78
12
 
17
 
! Отговори
Комшията е като брат преди 5 години
Не случайно Ердоган си кани комшията(брат си) ако не сте разбрали турци и българи са по близки от българи и руснаци
77
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонката 86Русофобите, освен да пикаете на паметници и да ги боядисвате с боя, за друго не ставате.................толкова сте *** и некадърни, и *** за зеле не става от вас.
76
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евала, Бойко ефенди..............ашкосуун......................добре ми даде транзита на газ, да изнудвам целия ЕС, освен с бежанците, сега и с газа."Така каза Ердоган-султан на Борисов!!Да се смее човек или да плаче???
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, тия турски ханъми как добре за забулени с белите чаршафи, нашият Бойко много ухилен на тая снимка..........явно "братята" турци са му обещали една хубава млада ханъма, но Бойко си го е заслужил, другари, той подари "Южен поток" на султана Ердоган.............сега има "турски поток" , ама германците си имат "Северен поток 1", скоро и "Северен поток 2".Голяма пародия е тоя ЕС - с два северни потока и един турски поток, макар че Турция не е страна-членка на ЕС.
74
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите и руснаците НЕ СА кръвни братя,стига с тия глупости бе,вие братя и сестри нямате ли си,та наследниците на викингите са ви братя??Освен това рускините много си падат по турци,явно с тях се имат за по-близки!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сръбският дългуч е комплексар,главата му голяма а мозъкът малък.Преди две седмици на откриването на 16 магазина Лидл в Сърбия /у нас са вече над 90/каза че в Сърбия били по-хубави!!***/панар,Лидл като всяка верига си имат модел ама в Сърбия били по-хубави видиш ли!!Е,сега пък нашият Бойко понеже е по-хубав е на копчето а ти зей отзад.
72
12
 
13
 
! Отговори
BG+RU преди 5 години
Българи и руснаци сме братя по кръв, религия и език , кръвта вода не става!!!
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът Радев да не се губи повече време , ами да обяви президентска република, ДА РАЗПУСКА ПАРЛАМЕНТА и да поиска помощ от Путин...........последният да прати в София около 2000 добри и учтиви зелени човечета и 500 танка..............а ние, истинските патриоти, ще помагаме ,с каквото можем!!