Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!

Премиерът ни присъства на откриването на новото летище
Обновена: 29 окт 2018 19:38 | 29 окт 2018 18:48, Веселина Йорданова
155
Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в Истанбул.

"За мен е чест и удоволствие да участвам в тържественото откриване на новото летище в Истанбул, което се провежда на националния празник на съседна, приятелска и съюзническа Турция – 29 октомври", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който го посрещна преди тържествената церемония.

Още по темата

"Убеден съм, че новото летище в Истанбул е не само огромен принос за развитието на транспортната инфраструктура, за контактите между хората и за развитието на търговско-икономическите отношения. То е значителна стъпка в реализирането на инфраструктурната свързаност на региона с ЕС, която бе сред приоритетите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на ЕС", подчерта Борисов пред турския президент.

Българският премиер беше категоричен, че освен непосредствен съсед на България, Турция остава и важен партньор в области като миграцията, борбата с тероризма, енергетиката, земеделието и животновъдството, търговията, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Вярвам, че откриването на новото летище символизира както нашите досегашни съвместни успехи, така и бъдещото ни сътрудничество, взаимно доверие, толерантност и мир", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонката 51България е в НАТО незаконно.............без референдум, там ни вкара един ревлю с трабант и антибългарска гадина Соломон Паси!!!
49
11
 
11
 
! Отговори
ФУТУРОЛОГ-факти преди 5 години
Днес е националният празник на Турция 29 октомвридемек ПЕТРОВДЕН то ест 29 юни-То и А.Доган е роден на 29 число-демек превземането на Константинопол от османските варварски орди случило се на 29 март защитаван от Василевса-гръкобългарин Константин Драгаш умрял биейки се с меч в ръцете за християнствотоТурците ще ми излизат с номера на Свети Петър ама да си стоят в Азия и да не припарват до ЕвропаСакскобурготски и Бойко,саудитски приятели на Осама Бин Ладен и Ал Кайда ОПРАВИХА ИСЛЯМА
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Господи, пази ме от приятелите си, от враговете си мога да се пазя сам!".............така са казали умните стари хора!!
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професор 52Ти си професор, колкото аз съм китаец!!!
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквеникът не се усеща, че Егдоган, като го кани да присъства на откриването на новото летище, си прави гаргара с него. А, нашият си мисли, че без ТОЙ да резне лентата, самолетите няма да тръгнат. И пак ръси "бисери"... :)
45
8
 
7
 
! Отговори
Октай преди 5 години
И след 150 години продължаваме да се продаваме....
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzumси ти
43
14
 
15
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Турция е враг номер едно на България на Балканите..............Ердоган до скоро беше ортак на главорезите на ИДИЛ, но скоро ще си намери майстора...................освен това е много болен и скоро ще пукне...................което ще е добра новина за българи, гърци, арменци, сирийци, КЮРДИ и прогресивните турци в самата Турция (има и такива турци, опозиция на султана)!!
42
12
 
12
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Ердоган-диктаторът, който се смята за султан е много болен и скоро ще пукне..................това е една добра новина за всички българи, гърци, арменци, сирийци и прогресивните турци в самата Турция!!!
41
4
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
боко пипали те по главата ердо?голяма реч голямо чудо големи ласкателства...що толкова му се мазниш на ердо сигурно щото те е шубе от негобоко ти сега да не си дойдеш със засегнато его че някой си друг строи повече от теб?след като се посъвземеш пробий един тунел под шипка че да ти мине
40
7
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
... затова Боко ще им подари Кърджалийско. А то е и предречено.
39
18
 
16
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Турците са ни клали 5 века и са изнасилвали жените ни................сега трябва да ги заобичаме!!!Да бе, да............няма да стане тая работа.............Турция си остава враг номер 1 на България!!!
38
5
 
12
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 5 години
Знаете ли че Специализирания Наказателен Съд НЯМА РАБОТНО ВРЕМЕ . Може Борисов да го Арестуват на Летището и да го осъдят посред Нощ .
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо , Факултета и Столипиново ти вярват ! Там гледат НОВА ТВ !
36
5
 
13
 
! Отговори
za Russia преди 5 години
Всичко може да се прости на този свят, освен предателството към майка и родина!!Затова Русия е велика сила..............руснаците казват:"За нас святое родина и мать!"("За нас родината и майката са свещени"!)
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Героят на Алеко с изкуствения си интелект, оправи инфраструктурата в коч,ината, та сега се захвана и с Балканските дела.
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикога не е късно и да си построим и директна тръба от Русия до България в бъдеще, тръбите и плана са в наличност,щом искате независимост от Турция.Но засега най-близкото е тази тръба,която минава през Турция,не искам разни чужди фирми,да продължат да дупчат и тъпчат природата ни с химикали,в Хасково вече и питейната вода стана радиоактивна.Кой ще отстрани и плати щетите в цяла България?
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган построи летище за 20 000 000 000 евро и откри 250 000 работни места !!!!Тиквата не е направил дори свестен закон , а не ли едно работно място !!!!!
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е велик! Евалла!
31
8
 
15
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
ГЕРБ подариха на Турция - Южен Поток и АЕЦ Белене .