Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!

Премиерът ни присъства на откриването на новото летище
Обновена: 29 окт 2018 19:38 | 29 окт 2018 18:48, Веселина Йорданова
155
Борисов: Турция освен съсед, остава важен наш партньор!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на новото летище в Истанбул.

"За мен е чест и удоволствие да участвам в тържественото откриване на новото летище в Истанбул, което се провежда на националния празник на съседна, приятелска и съюзническа Турция – 29 октомври", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който го посрещна преди тържествената церемония.

Още по темата

"Убеден съм, че новото летище в Истанбул е не само огромен принос за развитието на транспортната инфраструктура, за контактите между хората и за развитието на търговско-икономическите отношения. То е значителна стъпка в реализирането на инфраструктурната свързаност на региона с ЕС, която бе сред приоритетите на българската външна политика по време на Българското председателство на Съвета на ЕС", подчерта Борисов пред турския президент.

Българският премиер беше категоричен, че освен непосредствен съсед на България, Турция остава и важен партньор в области като миграцията, борбата с тероризма, енергетиката, земеделието и животновъдството, търговията, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Вярвам, че откриването на новото летище символизира както нашите досегашни съвместни успехи, така и бъдещото ни сътрудничество, взаимно доверие, толерантност и мир", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = гадове за единно разграбване на България.Искаме си БСП на власт................и всички крадци и предатели на България..........в затворите!!!
29
1
 
20
 
! Отговори
Румели паша преди 5 години
Управителя на Румелия на посещение при Падишаха...Машала Бойко ефенди, чок гюзел...
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така,както вървят нещата,след такива ЧЕСТИ срещи между Малкия и Големия султан,в близките години ще ставаме вилает на Турция!Неизбежно е!ЕС направо ни е харизал,като засега сме федерати на границата,а след това тя ще бъде преместена по Дунав!Така е и това наше "бъдеще",усърдно работихме и работим ВСИЧКИ НИЕ!Работим,най-вече,когато гледаме,като стадо и нищо не вършим.А ония отгоре,че и отдолу,си вършат!А ние,спим и спейки,изчезваме! За оцелелите - хващайте турския език и Корана!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган си каза директно:"Ние се възползвахме от грешката на България"(имайки предвид, че "Южен поток" стана "Турски поток").ББ сега ще се моли за евтини транзитни такси..........всички ГЕРБ-ери да започват да учат турски, да купуват шалвари и фесове и да учат Корана..............дори ДПС не са причинили по-големи рани на България от ГЕРБ-ерите!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И вероятен бъдещ освободител от р-омският терор.
25
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко смело напред народа е с теб и ти вярва.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган си каза директно:"Ние се възползвахме от грешката на България"(имайки предвид, че "Южен поток" стана "Турски поток").ББ сега ще се моли за евтини транзитни такси..........всички ГЕРБ-ери да започват да учат турски, да купуват шалвари и фесове и да учат Корана..............дори ДПС не са причинили по-големи рани на България ГЕРБ-ерунгелите!!!
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов им подари Южен поток. Не ще си го обичат, а направо Ердо паметник да му построи приживе. Едва ли някой е направил повече за Турция от Борисов. За сметка на България.
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айнщайн е казал следното:"Само Вселената и човешката глупост за безкрайни, но не съм сигурен за Вселената!"Решенията на ГЕРБ по безспорен начин доказват колко прав е бил великият учен!!!!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Бойко харесва ли жени?
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро турците хубаво ще ни обръснат с едни изгодни за тях транзитни такси за руската газ...............ББ, ЦЦ и другите ГЕРБ-ери ще напълнят банковите си сметки още повече...................а вие ще ревете, че купувате скъпа газ...................гарантирано от Ердоган-султан и ГЕРБ!!!Добър вечер, селяни прости!!!
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер Боце как бързо се преориентира, голям държавник, мъдър политик, смел пожарникар
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската енергетика беше окончателно и безвъзвратно унищожена по времето на управлението на ГЕРБ-ерите!!!Няма "Южен поток", няма АЕЦ - Белене.............има "турски поток" и газови хъбчета, които стоят празни и чакат газ от Близкия Изток........за да сме били енергийно независими от Русия.............американските сенатори добре свършиха работата си!!!БГ-политици............стана ясно, че нямат топки............могат само да слушат и да козируват!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
До маймуната преди 5 години
Ще вземе хаххах един... най-много да го повозят на кабрио, ако мв разбираш
16
1
 
23
 
! Отговори
До смахнатия професо преди 5 години
Ти полудя ли ***?! За какво да клекне някой пред ББ?! По-скоро той клечи! Толко си проста, че няма като теб! Биеш ***!
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще се моли сега на султана Ердоган за по-ниски транзитни такси за руската газ.....................така е , ГЕРБ-ери!!!Вместо да станете независими от Русия, сега сте двойно зависими, хем от Русия, хем от Турция...........няма "Южен поток", има "Турски поток".То бива да сте ***, прости, елементарни, неразбиращи от енергетика................ама от вашта простотия няма по-голяма в цялата Вселена!!!
14
11
 
22
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Турция и Гърция са най-големите врагове на България на Балканите!!!Не научихте историята ............нали???Не ви ли стигат 5 века турско робство и близо 2 века византийско робство??
13
7
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Затова Бойко си спечели първото място на изборите, а именно, защото открива нови летища и джамии в Турция и България. Непрекъснато реже лентички при откриване на нови джамии. ДПС-то и Турция са на негова страна. А вие си мислите, че сте се отървали от ДПС, ама не, ГЕРБ е на страната на ДПС, както и фалшивите патриоти, които съвсем скоро ще си сложат фесове. Нищо чудно да видим и коалиция между ДПС, БСП и патриоти.
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от Бойко, само през комунизма беше хубаво тука и си искаме БСП
11
2
 
24
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Много интересно Бойко ,как се умилква като паленце на Турчилята .