Работа след 55? Мисията (не)възможна

Онлайн платформа ще помага на тези хора да си намерят работа
30 окт 2018 22:33, Красимир Ангелов
27

Онлайн платформа ще помага на хора на възраст над 55 години да намерят работа. Тя ще свързва кандидатите с работодатели. Платформата работи от август и вече има 120 подадени автобиографии и двама реализирани кандидати.

183 000 регистрирани безработни в бюрото по труда, 27% от тях са хора над 55 годишна възраст. Малко повече от половината са жени - 51,8%. Хората са с най-различно образование – има с висше, има без образование.

Според експертите, хората над 55 години имат по-големи трудности при срещи с нови работодатели и са по-недоверчиви към нови възможности. За сметка на това хората над 55 години са по-лоялни, по-улегнали, по-лесно планират своя ден. Няколко HR специалисти, чиято мисия е да върнат тези хора на пазара на труда, създават платформа , която да свързва безработните в тази възраст с работодатели.

Платформата има три категории висококвалифицирани специалисти с управленски опит, експерти и хора, отворени да вършат обща работа.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисията е възможна ако Бойко накара Симеонов да построй още обществени тоалетни и извън ци.ганската махала и осигури целодневно снабдяване с памперси да не стане като в една реклама дето един дядо ходи да купува памперси и кара служителя сто пъти да му носи разни че да види кой са по-евтини и накрая вика а то изтекло бе ми аз нищо няма да купувам и остави в аптеката вместо пари една грамадна локва с п.икня.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работилите хора над 55годишна възраст трябва да са в заслужена пенсия с подобаващо възнаграждение за положения труд.Да има работни места за младите -също с достойни заплати.Българските червени работодатели да не се ослушват като Баневи защото и техния ред ще дойде.
12
0
 
8
 
! Отговори
пък преди 5 години
после бизнеса искал да внася работници отвън при положение, че изградени специалисти на средна възраст срещат трудности да си намерят работа...ходи ги разбери тези хора
11
0
 
4
 
! Отговори
Сойер преди 5 години
Не е вярно,че в Австралия хората изглеждат по-млади,а напротив изглеждат съсухрени и състарени заради тънкият озонов слой и палещото слънце.Животът им протича на високи обороти от постоянния стрес причинен от отровни инсекти,крокодили и превъртели аборигени.Къпането в разни лагуни и край рифове е опасно, защото водата гъмжи от акули,които преполовяват всеки дързък плувец.Синдито лъже и си прави майтап с нас.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой плаща на тая Агенция?Работа се намира трудно над 40 год. възраст, не само над 55 год.Цялата държава работи за хора под 29 год. Останалите са ИЗКЛЮЧЕНИ от пазара на труда.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Голям рекорд" - няма що от 120 молби само 2 реализирани.
8
0
 
6
 
! Отговори
от германия преди 5 години
До 20 от чежбинаНаборе в коя държава се намираш ? Аз съм в Германия , правя същите процедури и се чувствам отлично. В България няма да работя посмъртно за бг работодал и то без кинти.
7
1
 
13
 
! Отговори
от чежбина преди 5 години
Аз съм на 55 години и се чувствам отлично но в Европа. В България бях започнал да се състарявам от нерви и от алкохол но откакто излязох в чужбина а това са около 13 години нямам нищо общо с предишния си вид. Работя за себе си, подържам физическа форма , нямам никакви здравословни проблеми, къпане само със студена вода и в секса блъскам като невиждал.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,нали на бизнеса му трябва работна ръка.Тя е тука,но въпреки всичко търсят от чужбина.....че по евтинка.
5
0
 
35
 
! Отговори
Gh преди 5 години
Изедници! Съсипаха страната щото всеки иска да е шеф ама отговорности да няма. Хората на 50 и нагоре избутаха прехода, сега ги мачкат като им казват, че за нищо не стават. Стопиха народа, сега се оплакват, че няма кой да работи докато те се правят на богаташи в чужбина. Ми няма да има кой да работи, като не цените човешкия ресурс. Не се заблуждавсйте, че роботите ще запълнят нуждата от хора....
4
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обява за работа.Фирма търси служители. Заплата n BGN.Изисквания: - не по-малко от 55 год. опит - да има *** или инвалидна количка - задължително да има памперс - може без зъби или с чене
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за хората под 30години е същото с няколко езика и образования и пак ти предлагат по 600 800 лв а ти искаш 1500 3000 и нагоре .
2
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К'апути ще ги търсите хората над 50, индивиди отговорни стриктни,склонни да работят за скромно възнаграждение.
1
1
 
32
 
! Отговори
тото преди 5 години
Не ми стана ясно, коя е тая платформа и къде е?