Волгин срещу клишетата – в "Политически некоректно"

Книгата ще стресне всички от статуквото, обясни журналистът
Обновена: 30 окт 2018 11:20 | 30 окт 2018 11:07, Анисия Иванова
24

Петър Волгин предизвиква статуквото и прави опит да скъса с клишетата с новата си книга "Политически некоректно". Волгин е категоричен в "България сутрин", че това е една книга за съвременността.

"В книгата пиша за процесите, които се развиват по целия света. От края на 70-те години на миналия век до след финансовата криза властваше неолиберализмът. Вече не е точно така. В момента в Европа и света има една дясна вълна - националистическа, популистка", обясни пред Bulgaria ON AIR журналистът.

По думите му тази националистическа вълна е пряк резултат от дългото неглижиране на националното.

"Неоконсервативната вълна е доста силна, въпросът е какво може да се противопостави. Лявото все още не успява да отговори на гражданите за радикална промяна. Тази книга ще стресне всички, които са в статуквото", допълни още Волгин.

Той е на мнение, че политиците на различни политически партии сядат на една маса, за да направят далавера, а не да обсъдят някаква идея за преустройство, което според Волгин е най-тъжното.

"Политиката трябва да е среда, в която да има спор, да има обмен на идеи. Въпреки това думите вече са обрасли със страшно много клишета, някои думи вече не казват нищо. Хората вече искат да разбират нещата точно и ясно. Огромни групи хора се противопоставят, отиват и гласуват на избори за популисти", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
Политически коректно е да се каже,че заради такива псевдо интелигентни сополи, комсомолски алтернативници,червеника(к)ви анализатори и розовобузести социолози,близо 30 г. си минаха в сладки бошлафи между светло бъдеще и демократични блянове.....
16
0
 
2
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
15
1
 
2
 
! Отговори
Komisii obiri преди 5 години
Za kakvo bg prezidentstvo, bg prezident, bg viceprezident prahosvat parite ot dedeseto na kreslivite maiki i na invalidite v rbg?! Kreslivite maiki i invalidite sasto plastat dedese v rbg, 20 procenta ot tehnite bg levove otivat za dedese, v tova chislo i za bg prezidentstvo...ima korupcionno cherno prezidentsko malchanie i cherna tamnina... Zasto, koga ste vidim realnite chisla i realnite hora g-n doktor Radev?!
14
9
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Те това искат другарете и товарищите, да скъсаме с клишетата на прехода ... т.е да забравим куфарчетата на Луканов, фалиралите банки, кредитните милионери и приватизационните сделки, като тази с Техноимпекс ... Искат да забравим какво ни отне Демокрацията /Пардон Прехода/, за да могат да хващат декиш предизборните обещания на другарката Импексова ... !!!
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв а тоа таласъм?
12
4
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А какво мислят по този въпрос колегите проф. Енисеин и акад. Ладов?
11
9
 
14
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
10
14
 
16
 
! Отговори
подлога преди 5 години
антибългарин работещ против Българските интереси в полза на една друга държава и една антихристка партия
9
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска пoдлoгa.
8
16
 
20
 
! Отговори
чичо дядко преди 5 години
Книгата на волгин(нарочно е с малка буква) трябва да е с мека трипластова хартия и да е по-евтина от Емека. Иначе не бих си я купил.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
6
19
 
19
 
! Отговори
ром=сиганин преди 5 години
Видимо много не знаят кой е Волгин в този форум ,а това говори за интелектуалното ниво на "писателите" тук и техните виждания ,на тех им дай да викат УУУУ .....*** са виновни за всичко ....и Урааа напред ... .Волгин е един от малкото журналисти който не се продал и има своя точка към нещата които стават у нас и по-света .Малко журналисти са като него у нас ,а и по-света които пишат не под диктовката на власта и олигарсите.
5
12
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Свръх антипатичен евреин обслужващ за пари интересите на еврео-комунистите в България...
4
12
 
19
 
! Отговори
Асен преди 5 години
- Коя е тая джендърка Волгин?
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умен мъж и се опитва да разсъждава отвъд клишетата за комунизма дето все ни пречел 30 години след промяната... Аспекто беше интересно списание, така, че се справя и провокира за размисъл.
2
11
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе за другарката провокаторка нинова, няма ли кой книга да напише?!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1. Потеклото на Волгин е от прабългарите дошли от СССР.Уили в Москва, взели диплома от Киев. Работи в радио София. Говори за далечния изток.