За година: Отказали документ за BG произход на 750 души

Цачева обяви, че се готвят промени в Закона за гражданството
26
За година: Отказали документ за BG произход на 750 души
Снимка: БТА, архив

На повече от 750 души е отказано издаване на удостоверение за български произход. Този факт показва, че има проблеми в Агенцията за българите в чужбина, коментира правосъдният министър Цецка Цачева в Стара Загора.

При акция на спецпрокуратурата бяха арестувани служители на агенцията по сигнал за издаване на документи за български произход срещу хиляди евро.

Още по темата

Сред задържаните е и шефът на агенцията Петър Харалампиев.

Цачева съобщи, че в момента се готвят промени в Закона за българското гражданство, предаде БНР.

"Работна група преосмисля и има за задача да предложи промени в Закона за българското гражданство в две главни направления. Първото е - придобиване на българско гражданство по произход, а втората група е свързана с възможността за придобиване на българско гражданство по натурализация чрез така наречените инвестиции", обясни тя.

Цачева уточни, че има уверението от Министерството на икономиката, че ще дадат становище, за да се види какъв е реалният ефект от тези инвестиции - разкриват ли се действителни работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква купена "натурализация"(особено от араби и турци) не трябва да се допуска в законодателството.Така наречените "инвестиции" са врата в полето-пране на пари,тези се вливат направо в криминалния контингент. Никаква полза нито за икономиката нито за българите.Поданство само на хора с доказан български произход избягали от българия по време на османското нашествие.
13
0
 
0
 
! Отговори
Люк Скайоукър преди 5 години
Империята отвръща на удара
12
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Отказал е да подпише вицепрезидента ,а не коалиционните далавераджии !!! Това е истината !!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красавица ненагледна!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецке, посочи поне едно нещо, което си свършила добре като правосъден министър! Всички изцепки и провали някак все при теб се случват: избягали затворници, арестанти с пранги, Търговски регистър, продажба на паспорти ... Не ставаш бе!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на колко ХИЛЯДИ сте дали?По 5000 е ?
8
1
 
12
 
! Отговори
ined преди 5 години
На такива дето искат български паспорт, да им се прави пълен психопреглед щото или не са наред или са някакви терористи.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само българин може да измисли такава схема за пари...
6
2
 
20
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Само като я гледам майката на нацията и веднага се сешам за кого е писана истанбулската конвенция и съпътстващите я закони за джендърството. Тва всичко обяснява.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато станаха конфликтите в Украйна,Унгария светкавично си изтеглиха хората,веднага има предоставиха условия за живот в Унгария и защита,а още на място им издаваха унгарски документи,за да не ги закачат в Украйна,докато се изтеглят,Румъния и други държави - също си спасиха хората,само нашите кютеци не направиха НИЩО за българите в Украйна и най-страшния ад беше в града в който живеят най-много българи - Одеса.Украинците тормозеха малцинствата вУкрайна и им забраниха да говорят родните си езици
4
0
 
16
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Тази жена направи много за развитието на страната. Денонощно работи за просперитета и подема на държавата. В същото време се занимава и с атаките на комунистите. Всичко това я съсипа. Както виждате на нищо не прилича вече. И перуката изглежда неестествено. Трябва да я смени.
3
2
 
25
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Мисля че на младини правосъдната министърка е била симпатичен мъж... сега вече е доста грубоват чичко и съвсем не става за майка на нацията
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде беше тоз крoкoдил да каже това до сега а не като им свалиха гaщитe
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладко избръсната както винаги майката на нацията.